بسیاری از افراد با توجه به شیفت کاری خود نیاز به نکاتی برای یک برنامه ی غذایی مناسب دارند.

دکتر خدیجه ی رحمانی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص انتخاب مناسب صبحانه ی فرد با توجه به شغل آنها اظهار کرد: در برنامه ی غذایی هر فردی صبحانه مهم ترین وعده غذایی محسوب می شود که ممکن است میزان مصرف آن با توجه به سن، شرایط فیزیولوژیکی و جنسیت فرد متفاوت باشد.

وی ادامه داد: به طور کلی صبحانه از گروه غلات(نان سبوس دار)، گروه پروتئینی های زود هضم (تخم مرغ و پنیر)، لبنیات(شیر)، میوه ها ( گوجه فرنگی) و در کنار آن گروه سبزیجات بسیار حائز اهمیت می باشد.

دکتر رحمانی  با اشاره به اینکه شیفت و نوع کار هر فردی متفاوت است، بیان کرد: افرادی که در شیفت صبح فعالیت می کنند از برنامه غذایی فوق باید استفاده کنند اما دیگر افرادی که در شیفت شب شروع به فعالیت می کنند به علت بروز اختلال دستگاه گوارش که به همراه آن دچار مشکلاتی همچون سوء هاضمه، سوزش سر دل، یبوست، زخم معده و اسهال می شوند باید نکات قابل توجهی را رعایت کنند. 

وی در ادامه اظهار کرد: این افراد باید  وعده ی غذایی خود را پیش از رفتن به محل کار میل کنند در واقع ابتدا غذای خود را میل کنند و بعد به محل کار خود بروند همچنین در هنگام کار می توانند از دو میان وعده مانند میوه و سبزیجات استفاده کنند.

دکتر رحمانی تصریح کرد: افرادی که در شیفت شب شروع به فعالیت می کنند بهتر است در وعده ی اصلی خود به میزان کمتری غذا مصرف کنند تا با خوردن زیاد سبب خواب آلودگی، بی حوصلگی و سوزش سر دل نشوند همچنین بهتر است این افراد از غذاهایی مانند عدسی، تخم مرغ و غیره استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد به جهت رفع خستگی نوشیدنی های متعددی میل می کنند، خاطر نشان کرد: بهتر است افرادی که از نوشیدنی های دارای کافئین استفاده می کنند مثل قهوه یا چای در ابتدای فعالیت کاری خود باشد و در بین کار از آب یا آب میوه های طبیعی مصرف کنند. 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.