به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تلگراف، بانک جهانی هشدار داد با توجه به عقبنشینی رهبران جهان از انجام اصلاحات اقتصادی و انقلاب رباتیکی که حذف مشاغل مختلف را هدف گرفته است، در حال حاضر پایانی برای روند نزولی رشد اقتصاد جهان قابل تصور نیست.
«کوشیک باسو» - اقتصاددان ارشد و معاون بانک جهانی – در آستانه برگزاری نشستهای بهاره بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در حالی رشد اقتصاد جهان در سال جاری را تنها 2.5 درصد پیشبینی کرد که این میزان کمتر از پیشبینی 2.9 درصدی بانک جهانی در ماه ژانویه و بسیار کمتر از رشد 4 درصدی اقتصاد جهان پیش از آغاز بحران است.
با این حال، وی دورنمای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را مثبت ارزیابی کرد و گفت این اقدام میتواند به رونق اقتصادی این کشور کمک کند. به عقیده وی، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شاید در کوتاهمدت باعث کاهش صادرات این کشور و تضعیف واحد پولی آن شود؛ اما این کشور در میانمدت و بلندمدت با برقراری روابط تجاری جدید و افزایش حجم صادرات میتواند افت قبلی را جبران کند.
کوشیک اظهار داشت که جهان رکودی مانند سال 2008 را دیگر تجربه نخواهد کرد؛ اما در عین حال، ابراز اطمینان کرد که در صورت مقاومت دولتها در برابر انجام اصلاحات اقتصادی و امتناع آنها از تغییر سیاستهای مالی و پولی خود، روند نزولی رشد اقتصادی جهان همچنان ادامه خواهد یافت.
وی همچنین پیشبینی کرد با توجه به بازار اشباع شده نفت، بهای نفت برنت دستکم تا پایان دهه جاری در مرز 40 دلار در هر بشکه باقی خواهد ماند و کشورهای صادرکننده نفت مانند روسیه و عربستان برای عبور از این بحران باید به دنبال منابع جدیدی برای رشد اقتصاد خود باشند.
معاون بانک جهانی پیشرفت فناوری و استفاده روزافزون از رباتها بجای انسان را نیز هشداری برای کاهش سهم درآمدی کارگران و در نتیجه، افزایش بیعدالتی اقتصادی در جهان عنوان کرد.
انتهای پیام/