به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان واشینگتن پست در گزارشی نوشت: پس از گذشت 71 سال، آثار فرود آمدن اولین بمب اتمی جهان در هیروشیما هنوز در این منطقه باقی است و عدهای از کارگران ساختمانی به تازگی حین حفاری در نزدیکی «موزه یابود صلح» در هیروشیما بقایای سوخته یک دوچرخه، یک خودنویس و یک مسواک را کشف کردند که ظاهرا آخرین آثار بجامانده از تمدنی هستند که در 6 اوت 1945 در خاکستر دفن شد.
خاطره آن لحظه فراموش نشدنی بیش از 7 دهه است که از ذهن مردم این شهر 1.1 میلیون نفری بیرون نرفته و این گذشته دردناک تاکنون مانع از هرگونه آشتی واقعی با کشوری شده است که بمب اتمی برسر آنان فرود آورد.
تاکنون هیچ رئیس جمهوری از آمریکا در دوران تصدی این پست از هیروشیما دیدن نکرده است؛ با این تصور که مبادا چنین سفری به عذرخواهی آمریکا از رفتار گذشته خود تعبیر شود. چراکه بمباران اتمی هیروشیما اگرچه 140 هزار ژاپنی را به کام مرگ کشاند، اما همچنان بسیاری از آمریکاییها آن را گامی ضروری برای پایان دادن به جنگ جهانی دوم و نجات جان سربازان آمریکایی میدانند.
با این حال، این باور امروز و برای اولین بار در کاخ سفید در حال شکلگیری است که باراک اوباما – رئیس جمهور آمریکا – که در اولین سال ریاست جمهوری خود از جهانی عاری از سلاح هستهای سخن گفت، باید دوران ریاست جمهوری خود را با یک بازدید نمادین از هیروشیما به پایان ببرد.
هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است اما مشاوران اوباما تلاش خود را آغاز کردهاند تا شاید اوباما پس از حضور در نشست گروه هفت در منطقه «ایسه شیما» در حد فاصل توکیو و هیروشیما، سفر کوتاه چند ساعتهای را نیز به هیروشیما داشته باشد.
یکی از مقامات ارشد دولت اوباما معتقد است که رئیس جمهور آمریکا حتی میتواند در ادامه سخنرانی خود در پراگ در سال 2009، سخنرانی کوتاهی را نیز با موضوع منع گسترش تسلیحات هستهای در هیروشیما انجام دهد.
امروز یکشنبه «جان کری» - وزیر امور خارجه آمریکا - برای حضور در نشست وزرای امور خارجه گروه هفت وارد هیروشیما میشود؛ سفری که اولین سفر ارشدترین دیپلمات آمریکایی به هیروشیما پس از بمباران هستهای این شهر به شمار میرود و مشاوران اوباما در کاخ سفید به دقت این سفر را به عنوان مقدمهای برای سفر احتمالی اوباما به هیروشیما زیر نظر دارند.
تنها عاملی که ممکن است مانع از سفر تاریخی اوباما به هیروشیما شود، نگرانی کاخ سفید از انتقادها و پیامدهای سیاسی این سفر بویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور است. جمهوریخواهان همواره سیاست خارجی اوباما را "ضعیف" توصیف کردهاند و وی در سال 2009 نیز به خاطر تعظیم در برابر امپراتور ژاپن در توکیو به شدت مورد انتقاد و استهزاء قرار گرفت.
بنابراین، چنانچه اوباما پیامدهای انتخاباتی این سفر را به جان بخرد، میتوان به انجام آن در آینده نزدیک امیدوار بود.
انتهای پیام /