به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دکتر ناصر عباسی گفت: تمام افراد جامعه اعم از نوزاد تازه متولد شده تا کنهسالان باید هر سه ماه یکبار برای معاینه دندانها به دندانپزشک مراجعه کنند.
وی افزود: گاهی اوقات با تولد نوزاد دندانهایی نیز در دهان او مشاهده شده که در صورت عدم رسیدگی، احتمال خفگی وجود دارد.
مسئول واحد دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در مورد مصرف نوشابههای گازدار، بیان کرد: این نوع نوشابهها از مخربترین مواد غذایی در پوسیدگی دندان است و مصرف آن به افراد توصیه نمیشود گرچه استفاده از لبنیات و مواد کلسیمدار به تقویت استخوان به ویژه دندانها کمک میکند اما مصرف دوغهای گازدار نیز همان خصوصیت نوشابه را دارد.
وی همچنین مسواک زدن بلافاصله پس از مصرف مواد قندی و نوشابه را توصیه کرد و گفت: هر بار استفاده از مواد قندی و شیرینیجات نیاز به مسواک زدن است.
این دندانپزشک با اشاره به اینکه پس از خوردن مرکبات مطلقاً نباید مسواک زد، گفت: بهتر است تا یک ساعت پس از مصرف مرکبات از مسواک زدن خودداری شود چرا که وجود مواد اسیدی در مرکبات سبب می شود تا برخی املاح با اسید مرکبات از دندان برداشته شود.
وی ادامه داد: با مسواک زدن پس از مصرف مرکبات میزان برداشت املاح از سطح دندان افزایش یافته و سلامت دندانها در خطر میافتد.
عباسی به تسکین دهندههای درد دندان اشاره کرد و گفت: داروهای گیاهی همچون میخک، سیر و پیاز، مسواک زدن، استفاده از برخی مسکنها، شستشو با آب نمک و مواد ضدعفونی در تسکین دندان درد موثر است.
وی با اشاره به علل خونریزی از لثهها، پایین بودن پلاکت به سبب مصرف برخی داروها، مشکلات انعقادی، جرم دندان و مشکلات لثه را از جمله این دلایل دانست.
مسئول واحد دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در مورد درمان زیبایی دندان نیز گفت: در مناطقی که میزان فلوراید آب بالاتر از حد استاندارد باشد، رسوب فلوراید بر روی دندان سبب نازیبایی آنها شده و رنگ قهوهای سوخته یا زرد به خود میگیرند؛ در این افراد تنها راه ممکن استفاده از لمینتهای زیبایی است.
وی اضافه کرد: موارد دیگر درمان زیبایی در مورد افرادی است که داروی تتراسایکلین مصرف میکنند (زنان باردار یا کودکان)؛ دندانهای این افراد معمولاً به رگههای خاکستری و قهوهای تغییر رنگ پیدا کرده و در این موارد چاره کار استفاده از لمینتهای زیبایی است.
عباسی همچنین فاصله داشتن دندانها را دیگر عامل درمان زیبایی عنوان کرد که با مواد همرنگ دندان یا کمپوزیت فاصلهها را ترمیم و زیباسازی انجام میشود.
مسئول واحد دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم به خالی شدن دندان پس از ترمیم اشاره کرد و علت آن را ساختار و جنس دندان، مواد مورد مصرف و شخص عمل کننده دانست.
انتهای پیام/ن