به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین، تقاضا برای دریافت وام از بانک جهانی همزمان با تلاش کشورهای در حال توسعه برای عبور از بحران اقتصادی جهان به طور کمسابقهای رو به افزایش است.
بانک جهانی در آستانه نشست بهاره خود در واشینگتن که قرار است اوایل هفته آینده برگزار شود، پیشبینی کرد میزان وام پرداختی این بانک در دوره 4 ساله پس از 2013 از رقم 150 میلیارد دلار (105 میلیارد پوند) فراتر خواهد رفت.
بانک جهانی همچنین خاطر نشان کرد که رشد پیشبینی شده 2.9 درصدی این بانک برای سال 2016 با وخیمترشدن دورنمای اقتصادی جهان از آغاز سال جاری میلادی تاکنون در معرض تهدید قرار گرفته است اما با این حال، این بانک همچنان به کمک مالی خود به کشورهای با سطح درآمد متوسط و کشورهای کمتر توسعه یافته ادامه خواهد داد.
کشورهای در حال توسعهای که به شدت متکی به صادرات کالاهای خود هستند طی دو سال گذشته به دلیل رکود بازار چین که یکی از نمود آن کاهش بهای نفت و فلزات صنعتی بوده است، با آسیب زیادی مواجه شدهاند.
«جیم یونگ کیم» – رئیس بانک جهانی – طی مصاحبهای در این رابطه اظهار داشت: اقتصاد جهان اکنون در شرایطی است که رشد آن همچنان ضعیف پیشبینی میشود و از این رو، بانک جهانی مصممتر از گذشته به نقش سنتی خود درخصوص کمک به رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر یک فرصت تاریخی در اختیار بانک جهانی قرار گرفته است تا پیش از سال 2030 میلادی فقر شدید را در جهان ریشهکن کند اما تنها راه برای تحقق این هدف، این است که کشورهای در حال توسعه – از کشورهای دارای درآمد متوسط گرفته تا کشورهای کم درآمد – برای کمک به قشر فقیر و آسیبپذیر خود به مسیر رشد اقتصادی سریع بازگردند.
بحرانی که از سال 2008 دامنگیر اقتصاد جهان شده، تقاضای دریافت وام از بانک جهانی را به شدت افزایش داده است. میزان کمک مالی بانک جهانی از نقطه اوج 44 میلیارد دلاری خود در سال 2010 به 15 میلیارد دلار در سال 2013 کاهش یافت اما به گفته بانک جهانی، این مبلغ مجددا به 23.5 میلیارد دلار در سال 2015 افزایش یافت و پیشبینی میشود در سال 2016 به 25 میلیارد دلار برسد.
بخش اعظمی از این وام به منظور حمایت از انجام اصلاحات و اجرای سیاستهای کلان اقتصادی در کشورهای درحال توسعه پرداخت شده است. بانک جهانی معتقد است، کاهش دو سومی فقر در جهان طی نیم قرن گذشته در نتیجه رشد اقتصادی سریعتر کشورها بوده و به همین دلیل، این بانک در نظر دارد منابع مالی خود را در حمایت از سیاستهایی بکار گیرد که منجر به رشد اقتصادی سریعتر کشورهای در حال توسعه خواهد شد.
انتهای پیام /