سید عباس صالحی، به همراه محمد سلگی؛ مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و محمودرضا برازش؛ مدیرکل چاپ و نشر روز شنبه (22 فروردین ماه) به کردستان سفر کردند و با فعالان و اهالی نشر در این استان به گفت و گو پرداختند.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صالحی و هیات همراه در این سفر یک روزه پس از شرکت در مراسم افتتاحیه نمایشگاه قرآن و عترت از مرکز نشر و فروش کتاب، کافه کتاب ترنج و کافه کتاب کال در سنندج بازدید کردند.
 
صالحی در بازدید از مرکز نشر و فروش کتاب مستقر در پاساژ عزتی به گفت و گو با کتاب فروشان پرداخت و در جریان دغدغه ها و مشکلات آن ها در حوزه نشر قرار گرفت.
 
صالحی در این دیدار با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی معاونت امور فرهنگی مبنی بر مقابله با دانلودهای غیر مجاز کتاب ها گفت: هماهنگ های خوبی با مرکز رسانه های دیجیتال و قوه قضاییه در رابطه با این موضوع انجام شده است.
 
وی همچنین وعده داد: نگاه ويژه اي به حوزه نشر كردستان داريم و اميدواريم بتوانيم بخش بزرگی از دغدغه هاي فعالان حوزه كتاب در كردستان را برطرف كنيم.
 
صالحی همچنین در دیدار با ناشران و مدیران موسسه های فرهنگی و هنری استان کردستان در سنندج عنوان کرد: برای اینکه صنعت چاپ در کردستان رونق پیدا کند نیاز است پروژه مطالعاتی در رابطه با توسعه این صنعت در استان انجام گیرد تا فرصت ها و نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود.
 
صالحی به میزان خرید کتاب ناشران استان توسط وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: در سال 92 هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد 2 میلیون و 100 هزار تومان گزارش خرید از ناشران استان را داشتیم که این میزان در سال 94 به 37 میلیون و 450 هزار تومان افزایش داشته است.  
 
وی با اشاره به اینکه عمده خرید کتاب شامل کتاب های چاپ نخست است، اظهارداشت: آمار مذکور نشان می دهد در سال گذشته با  تمامی مشکلات اقتصادی که با آن مواجه بودیم، میزان خرید کتاب از ناشران استان افزایش چشمگیری نسبت به سنوات گذشته داشته است.

سلگی: برنامه ریزی برای تمدید مجوز پروانه های نشر در استان ها
محمد سلگی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب وکتابخوانی وزارت ارشاد فرهنگ و ارشاد نیز در دیدار با ناشران و استان کردستان با اشاره به اجرای طرح ارایه توکن به ناشران گفت: این طرح از سال گذشته وارد فاز اجرایی شده است و در سال جدید به تمامی ناشران توکن ارایه می شود. با تحویل توکن ها به ناشران شهرستانی با مشکلاتی در استان ها مواجه نخواهیم شد.
 
وی افزود: با توجه به حجم بالای متقاضیان برای دریافت مجوز نشر کتاب، راه اندازی یک سامانه جامع تحت وب که تمام مراحل فرایند مذکور را به صورت مکانیزه تحت پوشش قرار دهد، ضروری به نظر می رسید. از این رو به دلیل کاهش تردد ناشران چنین سامانه ای طراحی و راه اندازی شد.   
 
سلگی از برنامه ریزی به منظور تمدید مجوز پروانه نشر در استان ها خبر داد و گفت: یکی ازبرنامه های ما در سال جاری این است که از امسال  به بعد، تمدید مجوز پروانه های نشر در استان ها صورت گیرد و با اجرایی کردن این مهم، مشکلات مربوط به تمدید مجوزها هم برطرف می شود.
 
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی از تفویض صدور مجوز در 5 استان جدید در کشور خبر داد و گفت: 5 استان فارس، همدان، خوزستان، یزد و گیلان از سال گذشته نسبت به صدور مجوز کتاب اقدام می کنند. همچنین در آینده نزدیک مجوز کتاب های نوشته به زبان کردی نیز به استان کردستان تفویض خواهد شد.
 
وی خاطرنشان کرد: هدف ما از برنامه مذکور افزایش سرعت، دقت و اعتماد در حوزه نشر است زیرا بنا و تلاش دولت یازدهم هم افزایش اعتماد وامید مردم است.
 
برازش: هزینه 70 درصد اعتبارات حوزه چاپ در استان ها
همچنین محمودرضا برازش، مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در دیدار با فعالان نشر استان کردستان با اشاره به اهمیت و جایگاه صنعت چاپ در کشور گفت: صنعت چاپ بیش از صنایع فرهنگی دیگر هم چون سینما و تئاتر و غیره گردش مالی دارد.

وی خاطرنشان کرد: استان کردستان پتانسیل فعالیت اقتصاد و فرهنگی و ظرفیت ایجاد انواع صنعت چاپ را دارد.  
 
وی اظهارداشت: حدود 70،80 درصد اعتبارات حوزه چاپ را برای استان های مختلف کشور در طول سال گذشته هزینه و نزدیک 20 کارشناس این حوزه را هم به نمایشگاه های خارجی اعزام کرده ایم.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار