مجتبی صدیقی رییس سازمان اموردانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با توجه به فارغ التحصیلان زیاد دانشگاهی و آمادگی آنها برای ورود به دانشگاه بعنوان عضو هیئت علمی، دیگر دانشگاهها نیاز به بورسیه ندارند و از این رو در سال 94 حکم بورس خارج خیلی کم داشتیم. همین کمتر شدن تقاضا برای بورس خارج باعث شد، بورس را به سمت رشتههای خاص ببریم، یعنی درواقع رشتههایی که در اولویتهای نقشه جامع علمی کشور است.
وی افزود: بر همین اساس سال گذشته با تفویض اختیاری که به دانشگاهها داده شد، آنها سهمیه مورد نیاز خود را برای بورس خارج اعلام کردند و بعد از بررسی، در رشتههایی خاص در بین رشتهایها که هنوز در کشور کمبود داریم، حدود 192 سهمیه در آزمون دکتری پیش بینی شد.
صدیقی با بیان اینکه متقاضیان بورس می توانند دانشگاههای داخل و خارج را انتخاب کنند، بیان کرد: همان دانشگاه محل سهمیه، مراحل مصاحبه را انجام می دهد و بعد از پذیرش و تائید، کار اخذ پذیرش از دانشگاه خارجی، اخذ وثیقه و کنترل پیشرفت تحصیلی همه زیرنظر دانشگاه محل سهمیه و محل خدمت دانشجو بعد از بازگشت به کشور نیز همان دانشگاه محل سهمیه است.
رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در پایان یادآور شد: امیدواریم با این تفویض اختیار، مشکلات در بورس خارج از کشور حل شود چون در گذشته دانشگاهها برای به خدمت گرفتن دانشجویان بورسیهای که مصاحبه و شرکت در آزمونشان از طریق وزارت علوم بوده و بعد از اتمام بورس به کشور بازگشته بودند، اعلام نیاز نمی کردند.
انتهای پیام/