این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود افزود: گزارشهای خبری حاکی است دولت اوباما ۳۲ تن آب سنگین از ایران خریداری میکند. آب سنگین ماده کلیدی در تولید سلاحهای هستهای است و میتوان از آن در برخی گونههای رآکتور هستهای های هستهای که پلوتونیوم تولید میکنند، استفاده کرد.
توافق فروش آب سنگین به ارزش برآورد شده ۸/۶ میلیون دلار به ایران کمک خواهد کرد به تعهدات خود در زمینه کاهش ذخیره موادی که میتوان برای ساخت سلاح از آنها استفاده کرد، عمل کند.
آمریکا اکنون منبع تولید آب سنگین را ندارد و این توافق خرید از ایران به آن کمک خواهد کرد، برخی نیازهای خود را تامین کند. از آزمایشگاه ملی اوک ریج خواسته شده است این محموله آب سنگین را ذخیره کند و مقادیری از آن را به خریداران واجد شرایط بفروشد.
علاوه بر آن این آزمایشگاه از چند تن از این آب سنگین به منظور ارتقای تواناییهای تاسیسات چشمه نوترون اسپالاسیون استفاده خواهد کرد. این آزمایشگاه در آزمایشگاه ملی اوک ریج در تنسی واقع شده است.
به گفته تام میسون، مدیر آزمایشگاه ملی اوک ریج، استفاده از این آب سنگین کمک زیادی به ارتقای تواناییهای تحقیقاتی تاسیسات چشمه نوترون اسپالاسیون خواهد کرد.
آزمایشگاه ملی اوک ریج قصد داشت در سال ۲۰۰۶ و پس از آن از آب سنگین استفاده کند، اما در آن زمان قادر نبود میزان کافی از آب سنگین با کیفیت بالا تهیه کند. این آزمایشگاه سالها پیش حدود هفت تن آب سنگین از ساوانا ریور سایت (SRS) در کارولینای جنوبی تهیه کرد، اما این تنها یک سوم مقدار مورد نیازش بود. مجتمع ساخت سلاحهای هستهای Y-۱۲ هم درخواست آزمایشگاه ملی اوک ریج برای آب سنگین را رد کرده بود.
در ادامه این گزارش آمده است: افزایش تولید نوترون ناشی از دریافت آب سنگین از ایران به این آزمایشگاه کمک خواهد کرد آزمایشهای جدیدی و با سرعت بیشتر با مواد انجام دهد.
وزارت امور خارجه و وزارت انرژی آمریکا اعلام کردند توافق خرید آب سنگین از ایران روز جمعه در وین به امضای مقامات شش کشوری که در مذاکرات توافق هستهای حضور داشتند، خواهد رسید. به گفته مقامات ارزش این قرارداد حدود ۸/۶ میلیون دلار خواهد بود.
آب سنگین متشکل از ایزوتوپ هیدروژن و غیرپرتوزا است، اما کاربردهای تحقیقاتی و پزشکی دارد و میتوان از آن برای تولید پلوتونیوم قابل استفاده در سلاحهای هستهای هم استفاده کرد.
براساس توافق هستهای ایران میتواند از آب سنگین در رآکتور هستهای اصلاح شده اراک استفاده کند اما باید آب سنگین و اورانیوم غنی شده مازاد بر مصرف خود را در بازارهای بین المللی به فروش برساند.
وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد قرارداد خرید آب سنگین فراتر از توافق هستهای نخواهد بود و خریدهای بعدی به طور خودکار انجام نخواهد شد.
این وزارت خانه افزود: آمریکا مشتری دائمی ایران نخواهد بود. این منحصرا وظیفه ایران است که راهی برای اجرای تعهداتش پیدا کند. این راه میتواند فروش، رقیق کردن یا نابود کردن ذخیرههای بعدی باشد تا حجم آب سنگین این کشور در حد مجاز بماند.
این اظهارات نتوانست جمهوریخواهان کنگره را تحت تاثیر قرار دهد.
البته آقای عراقچی فرمودند یکسال دیگر باید صبر کنبم.
میرزا آغاخان نوری داره مارو هدایت میکنه بابا احمدی نژاد کجایی که ازشنیدن آمدنت نه تنها دنیا بلکه میرزا آغا خان نوری داره میلرزه امیدوارم در خرداد 96 شر میرزا از سر ایران کم بشه آمییییییییییییییییییییییییییییییین
یا به شرکت های کوچکتر با قیمت واقعی بفروشند....اما تبلیغی عملی و خوب بود...
اینم همونه دیگه ببرن و ببرن تا ته دیگشم گیر جوانان فردای این مملکت نیاد
باید از شرش راحت شد دیگه یا باید امحاش کرد یا این که بفروشیش. بعد هم 8.5 میلیون دلار هستش نه میلیارد،به غیر از امریکا هم هیچ کشوری قادر به خرید این حجم از اب سنگین نیست،چون بقیه کشور ها دنبال دردسر برای خودشون نیستن،این قدر هم ناز میکنید،
شاید هم دیگه همین هم نخرن از ایران ،این هم چون اول برجام بوده خریدنش،دفعه بعدی یه نماینده از آژانس میارن که جلوی چشمشون امحاش کنن.
پیدا کنید پرتقال فروشو
این موضوع در تاریخ ایران بی سایقه است.!!!!
از اون اول امیدی به این برجام نداشتم ندارم ونخواهم داشت
حتما مسوولین خوشحالن ازاینکه صنعت هسته ای تجاری سازی شده؟
این روش تو هیچ جایی مرسوم نیست
امریکا دولت مارو گیر اورده میگه اب سنگین میخریم وپولشو مثل قبلی ها با یک تحریم وبهانه واهی دیگر نمیدیم