به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، و بنا به اعلام روابط عمومی استانداری کرمان، احمد محمدی فر در دیدار اعضای هیئت دیپلماتیک در بحث پناهندگان با استاندار کرمان افزود: در 40 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران همواره پذیرای جمعیتی بین 3 تا 5 میلیون نفر بوده در حالی که کشور ما در یک جنگ هشت ساله و تحریم گسترده قرار داشته و علی رغم همه مشکلات، جمهوری اسلامی این حجم عظیم از جمعیت را در بهترین شرایط و مشابه یک شهروند ایرانی پذیرا بود.
وی افزود: 400 هزار نفر دانش آموز از این جمعیت را در حال حاضر در مدارس و 12 هزار نفر در دانشگاه های ایران داریم و همین تعداد از دانشگاه ها فارغ التحصیل شده اند.
محمدی فر بیان کرد: افتخار این را داریم که اعلام کنیم، بنابر فرمان مقام معظم رهبری، هیچ دانش آموزی از این جمعیت اتباع در هر وضعیتی، بدون تحصیل در ایران قرار ندارد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: در سال 2015 برای نخستین بار بیمه سلامت را برای اقشار آسیب پذیر پناهندگان با همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل قرار دادیم.
وی افزود: استان کرمان موقعیت ویژه ای در موضوع مهاجرت ها و پناهندگی دارد و 10 درصد از پناهندگان در این استان به سر می برند و 15 درصد از اتباع غیرمجاز در استان کرمان ساکن هستند.
محمدی فر اظهار کرد: کرمان به نوعی دروازه ورودی مهاجرت های غیرقانونی است و به همین علت مشکلات زیادی در این استان ایجاد شده، اما علی رغم مشکلاتی که استان کرمان متحمل شده، یکی از استان های پیشرو در حمایت و نگهداری از پناهندگان است.
وی بیان کرد: با احداث دو مهمانشهر در استان، اقشار آسیب پذیر جمعیت پناهندگان مورد حمایت قرار گرفته و 23 هزار نفر دانش آموز اتباع در استان کرمان مشغول به تحصیل هستند و مراکز درمانی استان این جمعیت عظیم را پذیراست.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: این در حالی است که خود استان کرمان نیازمند اقدامات و طرح های ویژه ای در حوزه سلامت و آموزش برای مردم استان است.
وی افزود: استان کرمان پتانسیل های بسیار بالایی دارد که اگر از آنها استفاده شود، می تواند در جهت ارتقاء وضعیت گام بردارد و از استاندار کرمان و مسوولان این استان تشکر می کنم.
محمدی فر خاطرنشان کرد: در برآوردی که از وضعیت پناهندگان در کشور داریم، کرمان از استان هایی است که بیشترین و سخت ترین بار را در این راستا تحمل می کند و امیدوارم این سفر منشاء خیری باشد تا شرایط به سمت وضعیت بهتر سیر بکند.
در ادامه این دیدار پیتر تیلر سفیر سوئد در ایران گفت: خدماتی که در دولت جمهوری اسلامی به پناهندگان ارائه شده، چشمگیر بوده و هیچ کس نمی تواند تعهد جمهوری اسلامی را نسبت به پناهندگان مورد سئوال قرار بدهد.
وی افزود: من و شما مسئولیت مشترکی داریم زیرا به دلیل مناقشات منطقه و به دلیل مسائل اقتصادی افرادی تن به مهاجرت می دهند.
تیلر تصریح کرد: من در کشوری زندگی می کنم که یک چهارم از جمعیت آن از خارج آمده و یا یکی از والدین آن افراد خارجی هستند و می دانم حمایت از پناهندگان چه بار سنگینی است.
وی بیان کرد: می دانم می شود که از طریق آموزش و سایر ابزارها به پناهندگان اجازه مشارکت در ابعاد جامعه میزبانشان را داد و مهاجران و پناهندگان در سرنوشت جامعه میزبان مسارکت داشته باشند.
رییس هیئت دیپلماتیک در بحث پناهندگان گفت: شما این فرصت را به پناهندگان داده اید و امیدواریم پناهندگان آنچه را دریافت کرده اند، به جامعه برگردانند.
رییس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران نیز در این دیدار اظهار کرد: این سفرها فرصت را فراهم می کند که منعکس کننده خدمات و پیروزی هایی باشیم که در حمایت از پناهندگان صورت گرفته است.
"سیوانکا داناپالا" افزود: این سفر نشان می دهد به موفقیت هایی در حوزه بهداشت، معیشت و آموزش دست یافته ایم و البته می دانیم که اینها کافی نیست و باید کارهای بیشتری صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: باید با کمک دولت جمهوری اسلامی و جامعه بین الملل تلاش کنیم که مشکلات را حل کنیم.
انتهای پیام/ی