بهار فصل سرسبزی و طراوت است ، این روزها تمام دشت‌ها و صحراها، دامنه کوه‌ها و تپه‌ها پر است از گل‌ها و گیاهان دارویی، سبزی‌های کوهی و قارچ‌های صحرایی، که گویا آبرنگی ساختند برای قلم طبیعت در به تصویر کشیدن زیبایی های خلقت در بوم هستی.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ هدایایی که  تنها سالی یکبار، در فصل بهار و به مدت یک ماه در روزهایی که بارندگی و رطوبت زیاد است جوانه‌زده و به صورت خودرو می‌رویند.

این نعمت های الهی به خاطر عطرشان به قدری شامه نوازند که اکثر افرادی که برای تفریح و لذت از طبیعت به دشت و صحرا می‌روند، برای جمع آوری آنها رغبت پیدا می کنند.

این گیاهان طبیعی  به دور از کودهای شیمیایی و به وسیله باران آبیاری‌شده و زیر نور خورشید رشد می‌کنند  به همین دلیل  در مقایسه با سبزی های که به وسیله  انسان کشت می شوند عطر و طعم متفاوت‌تریدارند.

به ویژه تفریح اکثر زنان روستایی در این فصل چیدن و جمع‌آوری انواعی از  این سبزی ها و عرضه آن از طریق بازارهای روز به شهرنشینان است.

یکی از زنان روستایی که در بازار قزوین سزی های کوهی می فروشد می گوید: این سیزی ها را از ارتفاعات الموت چید است.

پیرمردی که از منطقه طارم شهرمون این سبزی ها رو آورده بود از زحمت زیاد برای به دست آوردن این سبزیها مخصوصا کنگر از دل زمین گفت.

والک، گل آقا ، غاز یاقی ، چنگک ،سیریش، شنگ سبزی هایی بود که روستاییان برای فروش به شهر آورده بودند.
البته این خوان گسترده الهی به منبع درآمدی برای روستاییان و بازاریان تبدیل شده است.

به گفته سمیعی کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سبزهای کوهی به دلیل شرایط اقلیمی مناسب در صحراها ، کنار رودهای استان ،که می شود گفت حتی برخی از آنها با سایر مناطق کوهستانی کشور مشترک است .

*  خواص دارویی و تغذیه‌ای سبزی های کوهی

دکتر سیاهپوش متخصص طب سنتی در این باره می گوید: این سبزی ها حاوی مقادیر زیادی از ویتامینهای A، B، C ، مواد معدنی و کلسیم هستند که  در دمنوش ، طبخ غذا و خام خوری کاربرد دارند.

این دست چین های طبیعت زمانی  لذت بخش تر هستند که چاشنی سفره های ایرانی می شوند.
خانم احمدی خانه دار که برای خرید سبزی کوهی به بازار قزوین آمده گفت: از این  سبزی ها  برای درست کردن آش، کوکو، پلو و بورانی و مخلوط آن در ماست و حتی در پخت نان محلی استفاده می کنیم.

* زیاده روی ممنوع

دکتر کشاورز متخصص طب سنتی می گوید: در مصرف این سبزی ها باید اعتدال داشت و نباید زیاده روی کرد چراکه ممکن است برای افراد بویژه زنا باردار و بیماران کلیوی مشکل آفرین باشد.

استفاده تازه این سبزی ها در غذا و خشک کردن آن برای دیگر فصول امر متداولی است که میزان مصرف سبزی های کوهی را افزایش داده و رونق فروش آن را در بازار داغ کرده است.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.