وی افزود: عمر ما در مقابل روزگار بسیار کم است و امام موسی کاظم(ع) نیز به این مساله به خوبی اشاره می کنند که پیام بسیاری به طلاب و فضلای حوزوی است تا از عمر خود بهترین استفاده را داشته باشند.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: این مرکز به همت مدیریت ارزشمند و توان اساتید و فضلایی آن در حال ارتقا است و امیدداریم که روزی به عنوان مهمترین مرکز فلسفه اسلامی بدرخشد و استوانه های علمی آن در جهان ، قابل عرضه باشند.
وی گفت: باید به حوزه تبریک گفت، زیرا امروز جوانانی با سن کم در کرسی دروس فلسفی در حوزه می نشینند و با این جوانان باید به حوزه های علمیه امیدوار بود.
آیت الله حسینی بوشهری اظهارکرد: فلسفه از رشته های سنگین حوزه است که قدرت تعقل و دانش فراوان طلب می کند، ولی امروزه با جوانانی مواجه هستیم که به خوبی در این عرصه ورود کرده اند.
وی افزود: گسترش علوم اسلامی و به وجود آمدن پرسش ها و مسایل جدید ایجاب می کند که حوزه های علمیه ما نیز به دانش های مختلف توجه کنند و همین مساله، تخصصی شدن حوزه ها را طلب می کند.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: در گذشته همه علوم میهمان بودند و اصول و فقه میزبان بودند؛ ولی امروز با تنوع رشته های تخصصی در حوزه و آن هم بیش از 30 رشته تدریس و تحقیق می شود و تفسیر و فلسفه نیز میزبان شده اند.
وی گفت: در حوزه تلاش شده است که بقیه علوم و دانش ها در کنار اصول و فقه به حساب بیایند و این حرکت در قم و مراکز دیگر وجود دارد؛ حوزه دنبال فعالیت تخصصی می رود زیرا ما نمی خواهیم به اقیانوس کم عمق مبدل شویم و برای بهره برداری از علوم مختلف باید تخصصی کار کنیم.
رهبر انقلاب به توسعه فلسفه در حوزه تاکید دارند
آیت الله حسینی بوشهری اظهارکرد: نگاه نافذ و بلند رهبر انقلاب در همه امور باعث شده است که ایشان با این نظر بلند، برای فلسفه سنگ تمام گذاشتند و بر ضرورت توسعه فلسفه اسلامی در حوزه های علمیه تاکید دارند.
وی افزود: رهبر انقلاب فلسفه را فقه اکبر می دانند زیرا محور اصلی آن توحید و مباحث اصلی دین است؛ علامه طباطبایی و شهید مطهری در مباحث اصولی نگاهی عالمانه دارند و در عرصه فقهی و اصولی کاملا صاحب نظر بودند ولی نگاه جدی و بسیار عمیقی نیز به فلسفه داشتند و فلسفه به نگاه و اندیشه ایشان مبدل شده بود.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: تمام دغدغه های فعالان عرصه فلسفه اسلامی، دغدغه شخص من است و همیشه نگاه جدی به توسعه جایگاه فلسفه اسلامی در حوزه داشته ام.
وی گفت: امروزه مقالات و مجلات متعددی در دنیای بیرون منتشر می شود؛ این مرکز باید این مباحث رصد شود و ترجمه و پاسخ داده شود؛ همچنین باید متون قوی که در این زمینه وجود دارد باید به خوبی ترجمه و در اختیار اساتید حوزه قرار گیرد.
آیت الله حسینی بوشهری اظهارکرد: فلسفه جدید را باید جدی بگیریم زیرا این فلسفه مورد تاکید رهبری است؛ همچنین باید به فلسفه های مضاف نیز توجه داشت.
وی افزود: رهبری بیان کردند که در دنیا برای کودکان نیز فلسفه را به شکل روان تدریس می کنند که این امر نیز باید در عرصه فلسفه اسلامی نیز محقق شود.