منصور پورسینا رئیس اداره حیات وحش استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص تنوع زیستی حیات وحش این استان، اظهار داشت: در کل کشور 10 گونه گربهسان وجود دارد که 2 گونه آن یعنی شیر و ببر ایرانی منقرض شده و از 8 گونه باقی مانده، 7 نوع آن در استان کرمان زیست میکند.
وی افزود: این 7 گونه گربهسان شامل یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، کاراکال، گربه وحشی، گربه جنگلی،گربه شنی و گربه پالاس هستند.
پورسینا با بیان اینکه گربهسانان جزء گونههای کمیاب حیات وحش دنیا محسوب میشوند، تاکید کرد: یوزپلنگ ایرانی (آسیایی) آخرین بازمانده یوزآسیایی است که هم اکنون تنها در ایران زیست میکند.
رئیس اداره حیات وحش استان کرمان تصریح کرد: در کنار زیستگاههای حیات وحش کشور، پناهگاه حیات وحش دربند به لحاظ کثرت یوزهای به اثبات رسیده در منطقه راور بزرگترین منطقه حفاظت شده کشور است تا حمایت از این گونه در سایه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست با سازمان ملل تحقق پیدا کند.
پورسینا در خصوص دیگر گونههای آسیبپذیر این استان گفت: پرنده زاغ بور از دیگر گونه های آسیب پذیر و نماد استان کرمان است که گونه ای منحصر به فرد کشور محسوب می شود. پلنگ ایرانی، خرس سیاه، هوبره و قوچ کرمان نیاز به حمایت داشته و از گونههای آسیبپذیر این دیار محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت حیات وحش کرمان رو به کاهش است، ادامه داد: خشکسالی، جادهسازی، رشد توسعه معادن، وجود شکارچیان، نبود منابع آبی و غذایی در زیستگاهها از مهمترین دلایل کاهش جمعیت حیات وحش کرمان و کشور است.
رئیس اداره حیات وحش استان کرمان با اشاره به ضرورت وجود گونهها، بیان کرد: هر گونه از حیات وحش علاوه بر اینکه حق حیات دارند و ما اجازه گرفتن این حقوق را از آنها نداریم. طبیعت به وجود آنها نیز نیاز داشته و با حذف هر یک اختلالی در چرخه طبیعی زندگی بشر پیش خواهد آمد ارزشهای زیباشناختی و نیاز به استفاده از آنها به عنوان منبع ژنتیکی از ضرورت نیاز زندگی و طبیعت به حضور آنها است.
انتهای پیام/