داود میرشکار مدیر دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص وضعیت زیست بومهای خلیج فارس اظهار داشت: خلیج فارس در مداری از کره زمین قرار گرفته که دو زیستگاه پر تولید جنگلهای حرا و آبسنگهای دریایی را در دل خود جای داده و از آنجایی که مواد مغذی تمامی موجودات دریایی را تامین میکند و به عنوان نوزادگاه دریایی محسوب میشود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: حفاظت از سواحل کشور و سرزمینها، رونق اقتصادی در بخش گردشگری صنعت شیلات و استخراج نفت از پتانسیلها و منافع حاصل از وجود خلیج فارسی است که بیش از نیمی از آبهای آن به کشور ما متعلق است.
مدیر دفتر زیستبومهای سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دریا به دلیل توان زیستی بالای خود دیرتر از سایر کائنات مشکلاتش را نشان میدهد، گفت: اگر ما انسانها در چند هزار کیلومتری دریا، محیط زیست را دچار آسیب کنیم؛ بیشترین تاثیر تخریب طولانی مدت از آن دریا خواهد شد.
میرشکار ادامه داد: استفاده بیرویه از سوختهای فسیلی بدون ملاحظات زیست محیطی گرمایش زمین، انتشار گاز co2 و اسیدیته شدن آب دریاها و اقیانوسها که همه اینها از فعالیتهای ما انسانها نشات گرفته باعث شده که این روزها شاهد رها شدن پساب و پسماند، استحصال زمین، بهرهبرداری از منافع زیستی و غیر زیستی پایدار از دریا باشیم.
وی افزود: تخریب زیستگاههای دریایی به واسطه حضور گردشگران و فعالیت غیراستاندارد شیلاتی از دیگر مشکلات انسانساز در بستر دریا محسوب میشوند.
مدیر دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نفتکشهای ایرانی به دلیل تجهیز آنها به سیستم کنترل آب توازن مشکلی ندارند، گفت: مردم باید خیلی هوای خلیج فارس را داشته باشند.
میرشکار درباره وضعیت گونههای این دریا تصریح کرد: دلفین،نهنگ و لاک پشتها از گونههای در حال انقراض این بستر هستند که با از بین رفتن هر یک نقش آنها که حفاظت و جلوگیری از رشد بیرویه گونههای مهاجم و مزاحم است دچار اختلال میشود.
انتهای پیام/