خوردن غذا برای حفظ تندرستی بدن بسیار اهمیت دارد .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سعید 29 ساله خوردن را یکی از لذتهای خوب زندگی می داند .
چی بخوریم ؟

نسیم 25 ساله هم می گوید : غذا خوردن را دوست دارد ولی موقع خوردن همیشه نگران این است که چاق نشود و همین باعث می شود که لذت کافی را از خوردن نبرد .

 مرجان 15 ساله هم بار ها تصمیم گرفته کمتر غذا بخورد ولی در برابر غذاهای فست فود تسلیم است .

اینکه چه غذایی بخوریم تا هم نیازهای بدن تامین شود و هم خوشمزه باشد و هم چاق نشیم ، شاید سوال شما هم باشد .

برای پاسخ به این سوال به کمک یک متخصص نیاز دارم .

دکتر نوروزی متخصص تغذیه می گوید : رژیم غذایی سالم نیازهای اساسی بدن را بدون اینکه شما را دچار اضافه وزن و بیماری کند، باید فراهم کند .

دکتر نوروزی اضافه کرد : بعنوان اولین قدم در کنترل وزن ، باید میزان کالری مورد نیاز روزانه تان را بدانید .

وی افزود : انتخاب بشقاب غذا برای دریافت کالری متعادل خیلی مهم است البته داشتن فعالیت بدنی هم به شما در متعادل ساختن کالری کمک می کند .

دکتر نوروزی می گوید : از غذایتان لذت ببرید ولی کمتر بخورید بنابر این  برای لذت بردن از غذایتان در زمان صرف ان وقت بگذارید .

به گفته این پزشک متخصص ، خوردن سریع غذا یا خوردن در زمانی که حواستان جای دیگری است می تواند منجر به دریافت کالری بسیار زیادی شود .

وی افزود : به علائم و نشانه های گرسنگی و سیری توجه و از این نشانه برای تشخیص زمان شروع و پایان خوردن استفاده کنید .

وی همچنین توصیه کرد : از وعده های غذایی بزرگ اجتناب و زمانی که بیرون از منزل غذا می خورید غذاهایی با اندازه کوچکتر انتخاب کنید .

دکتر نوروزی گفت : مقدار غذا را قبل از خوردن اندازه بگیرید و موقع صرف غذا از بشقاب ، کاسه و لیوان کوچکتر استفاده کنید .

این متخصص تغذیه همچنین توصیه کرد : شیر مصرفی تان را به انواع بدون چربی یا کم چرب تغییر دهید .

میزان کلسیم و مواد مغذی دیگر در این شیر ها با شیر کامل پر چرب برابر است و تنها کالری و اسیدهای چرب اشباع کمتری دارد .

دکتر نوروزی می گوید : نیمی از غلات مصرفی تان را سبو س دار مصرف کنید. برای دریافت بیشتر غلات کامل ( سبوس دار ) محصولات تهیه شده از غلات کامل را جایگزین محصولات تهیه شده از غلات تصفیه شده کنید . مثلا به جای نان سفید ، نان تهیه شده از گندم سبوس دار و به جای برنچ سفید ، برنج قهواه ای مصرف کنید .

وی افزود : به جای نوشید نیهای شیرین اب بنوشید با نوشیدن اب یا نوشیدنیهای شیرین نشده کالری دریافتی را کاهش دهید . نوشابه های گاز دار ، نوشیدنیهای انرژی زا و نو شابه های ورزشی منبع عمده شکر اضافه شده و کالری هستند .

رقیه شهبازی کارشناس ارشد تغذیه هم گفت : سبزیجات میوه ها ، غلات کامل ، شیر و محصولات لبنی بدون چربی یا یک درصد چربی را بیشتر بخورید .

شهبازی اضافه کرد : این غذا ها مواد مغذی از جمله پتاسیم ، کلسیم ، ویتامین دی ، و فیبر دارند که شما برای سلامتی به ان نیاز دارند .

وی افزود : این مواد غذایی را بعنوان پایه وعده های غذایی و میان وعده هایتان قرار دهید .

به گفته ی این کارشناس ارشد تغذیه ، نیمی از بشقاب خود را میوه ها و سبزیجات قرار دهید .

شهبازی توصیه کرد : میوه ها را بعنوان قسمتی از غذای اصلی یا در کنار ان یا بعنوان دسر به وعده های غذایی اضافه کند .

وی اضافه کرد : سبزیجات قرمز ، نارنجی و سبز تیره مانند گوجه فرنگی ، سیب زمینی شیرین و کلم بروکلی به همراه سبزیجات دیگر برای وعده های غذاییتان انتخاب کنید .

این کارشناس تغذیه گفت : مصرف غذاهایی که چربی جامد ، شکر اضافه شده  و نمک زیادی دارند را کاهش دهید .

شهبازی اضافه کرد : این غذا ها شامل کیک ها ، کلوچه ها ، بستنی ، شکلات ، نوشیدنی های شیرین شده ، پیتزا و گوشتهای چرب مثل دنده ، سوسیس و هات داگ است .

وی افزود : مقدار سدیم را در غذا ها مقایسه کنید و غذهای  دارای سدیم پایین تر را انتخاب کنید .

تعادل کلید اصلی رژیم غذایی سالم است .تعادل به معنی خوردن طیف گسترده‌ای از مواد غذایی در اندازه مناسب و مصرف مقدار صحیح از خوردنی‌ها و نوشیدنی ها که به شما در رسیدن به بدنی سالم و حفظ سلامت آن، کمک می‌کند.
انتهای پيام/

برچسب ها: بخوریم ، تندرستی ، لذت ، تصمیم ، قزوین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.