معصومه علمشاهی سرپرست جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: نرخ باوروری در قزوین ۱.۶ دهم و در کشور ۲.۱ دهم است که این موضوع میتواند تبعات بسیار جبران ناپذیری را برای جامعه به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: منظور از نرخ باروری کلی، متوسط تعداد فرزندی است که یک زن در طول دوران باروری خود میتواند به دنیا آورد که برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت، باید کمینه این میزان، ۲.۱ فرزند باشد.
به گفته این مسئول، ترس جوانان از ازدواج و فرزندآوری به دلیل عدم آگاهیهای لازم زوج ها، وجود مشکلات اجتماعی و معیشتی و همچنین سقط جنین باعث شده تا امروز شاهد نرخ سیر نزولی آن باشیم.
علمشاهی بیان کرد: این در حالی است که سقط جنین تبعات بسیار بدی برای جامعه، خانواده و سلامت مادر دارد و اگر از حوزه پزشکی به عوارض این موضوع بپردازیم، میتوانیم عوارض ناشی از آن را در ۲ دسته جسمی و نیز روحی و روانی تقسیم بندی کنیم.
وی یادآور شد: مهمترین عارضهای که سقط جنین برای مادر میتواند به همراه داشته باشد، موضوع باقی ماندن بقایای بارداری در داخل رحم مادر است، یعنی زنی که اقدام به سقط جنین میکند اگر سقط به طور کامل صورت نگیرد، بقایای بارداری داخل رحم باقی میماند که ممکن است باعث عفونتهای شدید، خون ریزیهای بسیار زیاد و حتی در پارهای اوقات منجر به مرگ وی شود.
سرپرست جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مادری که سابقه بارداری دارد و به کودک خود شیر میدهد، اثر حفاظتی از ابتلا به سرطان سینه دارد و اگر اقدام به سقط جنین کند این حفاظت را از دست میدهد و از این رو توصیه میکنیم که مادری که تصمیم به سقط جنین دارد قبل از انجام این کار به مراکز خدمات جامع و پایگاههای سلامت و یا خانههای بهداشت سطح شهر محل زندگی خود مراجعه کند و با اخذ مشاوره از عوامل کادر درمان، حداقل با آگاهی بیشتری در این زمینه تصمیم گیری کند.
منبع: ایرنا