به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، کلسترول موجود در تخم مرغ باعث افزایش خطر حمله قلبی در افراد نمیشود، هر چند برخی افراد به صورت ژنتیکی به کلسترول حساسیت دارند.
پژوهشگران عواملی چون استرس، فاکتورهای ژنتیکی، اضطراب، استعمال دخانیات، عدم تحرک و فعالیت فیزیکی و بروز برخی بیماری های ویروسی را از جمله دلایل بروز بیماری های قلبی عروقی در افراد دانسته اند.
ارزش انرژي زايي تخم مرغ :
يك عدد تخم مرغ متوسط 76 كيلوكالري انرژي دارد و مصرف روزانه يك عدد تخم مرغ3 درصد نياز انرژي يك مرد بالغ و 4 درصد نياز انرژي يك زن بالغ را تأمين مي كند
پروتئين :
ارزش بيولوژيكي پروتئين تخم مرغ بسيار بالاست و نسبت به ساير منابع پروتئيني مثل لبنيات، گوشت ها و حبوبات غني تر است.
ويتامين ها:
تخم مرغ منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B ، A ، D و ويتامين E را به مقدار كافي و لازم تأمين مي كند.
املاح :
تخم مرغ حاوي تمامي املاح براي تأمين سلامتي فرد است به خصوص اينكه منبع بسيار خوب يد و فسفر مي باشد.
املاح مهم ديگري كه در تخم مرغ وجود دارند شامل: روي، سلنيم، آهن و كلسيم مي باشند.
كربوهيدرات و فيبرغذايي:
تخم مرغ به مقدار خيلي كم كربوهيدرات دارد و نيز فاقد فيبرغذايي است.
چربي ها :
8 دهم درصد تخم مرغ را چربي تشكيل مي دهد كه در زرده آن وجود دارد و كمتر از 5 صدم درصد آن در سفيده موجود است.
كلسترول :
كلسترول و لسيتين، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ مي باشند و براي ساختمان و عملكرد سلول هاي بدن ضروري اند.
به خصوص در دو گروه از افراد كه نياز به پروتئين بيشتري در برنامه غذايي روزانه اشان دارند ، مصرف تخم مرغ بيشتر لازم است :
1.در ورزشكاران كه نياز به افزايش عضلات دارند .
2.در كودكان و نوجوانان كه در سن رشد هستند.
براي كودكان از 9 ماهگي تا 1 سالگي يك زرده كامل تخم مرغ يك روز در ميان و از 2 سالگي به بعد براساس ميل كودك 5 تا 6 تخم مرغ در هفته مجاز است.
افراد بالغ نيز مجاز به مصرف 3 تا 4 عدد تخم مرغ در هفته هستند.
حتي در افرادي كه كلسترول خونشان بالاست نبايستي مصرف تخم مرغ را قطع كرد و اين افراد مي توانند 2 تا 3 عدد در هفته دريافت كنند.
نكته قابل توجه اين است كه بيشتر چربي هاي موجود در تخم مرغ از نوع غير اشباع هستند و هيچ ارتباطي با افزايش كلسترول خون ندارند .
انتهای پیام/ی