رییس مجلس شورای اسلامی گفت: به طور حتم مجلس نیازمند سایه کلوپ های سیاسی نیست بلکه نیازمند روحیه واقعی مکتب انقلاب هستیم.

مجلس نیازمند سایه کلوپ‌های سیاسی نیست/دولت باید ملزم به واگذاری اقتصاد به مردم شودبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی امروز (شنبه، 18 اردیبهشت ماه) در نشست منتخبین مجلس دهم که با حضور آیت الله موحدی کرمانی برگزار شد، اظهار داشت: از بیانات آیت الله موحدی کرمانی استفاده کردیم، ایشان از بزرگانی هستند که همیشه در انقلاب نقش موثری داشته اند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: زمانی که ایشان از زندان آزاد شده بودند به همراه شهید مطهری به دیدار ایشان رفته و از آن زمان تا به امروز به آیت الله موحدی کرمانی ارادت داشتم که در عرصه های مختلف نقش موثری ایفا کرده اند و بیانات شما برای آینده مجلس مفید است.
 
خاطره رییس مجلس از ضرورت برگزاری نشست های هم اندیشی
 
لاریجانی با اشاره به خاصیت جلسه امروز متذکر شد: در اکثر تصمیمات مجلس همان سازوکارهای معمول مفید است ولی در بزنگاه ها و در مورد تصمیمات مهم در مجلس باید نشست هایی این چنینی برگزار کرد که دارای مبانی باشد.
 
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه دو خاطره از تجمع های این چنینی دارم که بیان آن ها مفید است، گفت: اوایل پیروزی انقلاب حزب جمهوری اسلامی تشکیل شد که مسئولین کشور نیز از افراد سامانده آن بودند، من نیز در رادیو، تلویزیون فعالیت می کردم و بنی صدر نیز رئیس جمهور وقت بود که درگیری های زیادی بین حزب و بنی صدر وجود داشت.
 
وی افزود: بنی صدر حزب جمهوری اسلامی را انحصارگر می دانست و در روزنامه انقلاب اسلامی خود مرتب سرمقاله می زد که می توان فعالیت های بنی صدر را حزب بدلی قدرت دانست ولی در حالی که حزب جمهوری اسلامی مکتبی عمل می کرد.
 
رئیس نهاد قانونگذاری کشور ادامه داد: یک روز که بنی صدر با ما درگیر بود از ما به امام شکایت کرده و گفته بود که فلانی در رادیو، تلویزیون حزب جمهوری اسلامی را تبلیغ می کند که البته من عضو حزب نبودم ولی خیلی به حزب جمهوری اسلامی علاقه داشتم.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمانی که مناظرات ابتدای انقلاب را برگزار می‌کردیم شهید بهشتی برای مناظره به رادیو، تلویزیون آمد که انصافا برگزاری آن مناظرات کار خوبی بود و ماهیت چپ ها را برای مردم مشخص کرد، گفت: شهید بهشتی در حیاط رادیو، تلویزیون به من گفت مانیفست حزب را خوانده ای که من گفتم بله انصافا کار کاملی را انجام داده اید.
 
وی افزود: شهید بهشتی به من گفتند حالا شما بیایید و عضو حزب شوید. این نکته خیلی برای من مهم است که در آن شرایط شهید بهشتی با وجود تمام مشکلات جلسات متعددی را در حزب برگزار می کردند تا مانیفست حزب تدوین شود که این مانیفست مبانی کار جمهوری اسلامی بود.
 
لاریجانی ادامه داد: سالها از این موضوع گذشت و من خدمت رهبری رسیدم و ایشان فرمودند با تشکل هایی که مبانی فکری صحیحی داشته باشد موافق هستم و مخالفتی ندارم اگر تشکل مبانی فکری داشته باشد ارزشمند است و اگر برای قدرت باشد ارزشمند نیست و با قدرت ها می آیند و می روند.
 
رئیس مجلس افزود: ما که اکنون بالای 50 سال سن داریم دوره های سختی را گذرانده ایم لذا اگر نشستی داریم باید مکتبی و مسلکی باشد که ارزشمند شود چنانچه آیت الله موحدی کرمانی  فرمودند باید با خدا روراست باشید و غل و غش نداشته باشید.
 
تاکید بر روایت پیامبر اسلام (ص) درباره کار خالصانه برای خدا
 
وی در ادامه به فرمایشات پیامبر اکرم(ص) در مسجدی که محل اجتماع مردم در حجه الوداع بود اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند مسلمانان در سه چیز خیانت نمی کنند؛ نخست خالصانه کار کردن برای خداست و دوم وفاداری خالصانه و خیرخواهی چنانچه ما اکنون در مجلس امر نظارت بر مسئولان کشور را داریم که شامل آن است.
 
لاریجانی سومین مورد که مسلمان در آن خیانت نمی کند را حضور در اجتماع مسلمانان عنوان کرد و یادآور شد: اکنون ما نیز یک اجتماع هستیم و باید خالصانه عمل کنیم که پیامبر(ص) فرمودند از این طریق است که دعای امامان شامل حال این اجتماعات می شود.
 
رئیس قوه مقننه در ادامه به بیان شرایط تجمعات انقلابی اشاره و بیان کرد: اسلام ناب محمدی(ص) یکی از این شرایط است که منظور همان اسلامی است که قرائت مراجع عظام و حوزه است که اگر می خواهیم راه درست را برویم و استقلال مکتبی داشته باشیم باید در این مسیر حرکت کنیم.
 
بیانات شهید مطهری(ره) در خصوص استقلال مکتبی
 
وی در ادامه به بیانات شهید مطهری(ره) در خصوص استقلال مکتبی اشاره و اظهار کرد: ایشان معتقد بودند ما با گرایش به مکاتب بیگانه استقلال مکتبی پیدا نمی کنیم و مکاتبی مثل کومونیسم، کاپیتالیسم یا مکاتب اعتقادی با اندکی اسلام نمی تواند به صورت معجون استقلال مکتبی باشد.
 
لاریجانی همچنین به برخی فرمایشات امام خمینی(ره) در این خصوص اشاره و تصریح کرد: ایشان معتقد بودند ظاهرشناسان نباید اسلام شناس شوند و اسلام از روحانیت جدا نیست همچنین ایشان معتقد بودند باید از حوزه علمیه تجلیل شود و حکومت از مراجع و حوزه جدا نشود و حوزه ها هستند که اسلام را زنده نگه داشته اند و اگر نبودند از اسلام چیزی حاصل ما نمی شد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه حرکت بر مبنای اسلام مراجع تقلید را حرکت به سمت راه صحیح دانست و گفت: پیش از انقلاب جریانات اسلامی التقاطی مثل گروه فرقان تشکیل شد که باعث ترور شهید مفتح(ره) و شهید مطهری(ره) شدند که اینها حاصل همان مکتب التقاطی بودند که از روحانیت جدا شدند.

خاطره لاریجانی از جنگ 33 روزه

وی با اشاره به اهمیت اصل ولایت فقیه گفت: قطعاً رکن پایداری و پیشرفت انقلاب مسئله ولایت فقیه بوده است زیرا در چند سال اخیر حوادثی رخ داد که اگر ولایت فقیه نبود مشکلات امروز ما بیشتر از شرایط کنونی عراق بود از این رو در اوایل انقلاب این امام خمینی(ره) بود که توانست مسائل و مشکلات پیرامونی را حل کند و همه زیر بیرق امام حرکت کردند.

لاریجانی ادامه داد: بعد از امام خمینی(ره) نیز طوفان های مختلف کشور توسط رهبر معظم انقلاب مدیریت و کنترل شد به طور مثال بحران 11 سپتامبر در منطقه ایجاد شد همان زمان فرمانده ناتو در مطلبی عنوان کرد که من پس از حادثه 11 سپتامبر به پنتاگون دعوت شدم و آنها اسم 7 کشور را برای حمله اعلام کردند که ایران، افغانستان و عراق جزو این کشورها بود و دقیقا آنها برای حمله برنامه داشتند اما خوشبختانه با تدبیر رهبر معظم انقلاب نه تنها ارتش آمریکا جرأت حمله به ایران را نکرد بلکه با استراتژی درست آنها در عراق گرفتار شده و با خجالت عقب نشینی کردند.

وی افزود: در ماجرای جنگ 33 روزه نیز آنقدر فشار بر لبنان سنگین بود که مشکلات بسیاری برای این کشور ایجاد شده بود من در آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم در آن دوران نشستی با حضور سردار سلیمانی و دوستان وزارت اطلاعات در دبیرخانه شورا برگزار شد و آخرین وضعیت جنگ مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن قرار شد که من خدمت رهبری در مشهد برسم و توضیحات مربوطه را ارائه کنم از این رو من به مشهد رفته و مسائل مربوطه را برای معظم له ترسیم کردم و ایشان پس از آن نکات مهمی را مطرح کردند که شرایط جنگ را عوض کرد به طوری که سیدحسن نصرالله در سفر به تهران گفت که پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب سرنوشت جنگ 33 روزه تغییر کرد.

رئیس مجلس با اشاره به اهمیت و نقش برجسته رهبری حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کرد: قطعا برای همه افتخار است که رهبری پارسا، متقی، فقیه، شجاع و با تجربه مدیریت امور را در دست دارد و یکی از افتخارات ما این است که ایشان رهبری ما را بر  عهده دارند و کمتر کسی وجود دارد که در مسائل داخلی، بین المللی و منطقه ای اشراف ایشان را داشته باشند از این رو من همواره فکر، راه و مسلک رهبری را مبنای کار خودم می دانم.

لاریجانی با اشاره اهمیت توجه به مسئله منافع ملی و موضوعات امنیت ملی گفت: قطعا هدف همه ما تأمین منافع ملی است و در این رابطه شناخت این منافع دارای اولویت است و قطعا باید این بخش ها و حوزه ها را با تعصب و دقت نگاه کنیم از این رو این بخش جای پافشاری و گرایش های سیاسی نیست از این رو گروه هایی که به این مسئله ملتزم نبودند کشور را دچار چالش کردند بنابراین گروه هایی بودند که با موضوعات منافع ملی بازی کردند و به کشور صدمه زدند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا باید همواره از منافع خودمان برای تحقق منافع ملی بگذریم حال این سوال پیش می آید که آیا این مبنا در شرایط کنونی کفایت می کند؟ طبیعی است دسته بندی های دیگر در شرایط کنونی در کشور وجود دارد البته وقتی نگاهی به روزنامه ها و صحنه سیاسی می کنیم می بینیم که دسته بندی ها فارغ از این امور است.

وی در تشریح تاریخچه جریان های سیاسی در کشور افزود: در اوایل انقلاب دسته بندی های سیاسی وجود نداشت و گروه های امروز مانند اصلاح طلب و اصولگرا تشکیل نشده بود و تنها یک جناح در مقابل جریان مارکسیستی فعالیت می کرد بعد از آن شرایط تغییر کرد و جناح چپ و راست ایجاد شد که مبنای آنها نظریه های اقتصادی بود و مسائل سیاسی و عقیدتی در کار نبود که این مسئله حتی در دودستگی در جریان روحانیت هم تأثیر گذاشت.

لاریجانی ادامه داد: بعد از آن جریان سیاسی کشور به دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب تبدیل شد که جریان راست تبدیل به اصولگرایان و جریان چپ تبدیل به اصلاح طلبان شدند که این مسئله دارای طیف بندی های مختلف شد، چند وقت پیش خدمت رهبر معظم انقلاب بودم و این مسائل را خدمت ایشان مطرح کردم که معظم له در جواب فرمودند که مسئله من اصلاح طلبی و اصولگرایی نیست بلکه مسئله من انقلابی بودن افراد است همچنین ایشان یک بار فرمودند که من اصولگرایی اصلاح طلبانه را می پسندم.

رئیس مجلس افزود: قطعا آن چیزی که برای انقلاب حرکت ایجاد می کند انقلابی بودن مسلکی است از این رو افراد باید دارای روحیه انقلابی بوده لذا تقسیم بندی های بازاری امروز که بیشتر از جنس کلوپ های سیاسی بوده برای مجلس مفید نیست و دردی از کشور دوا نمی کند برخی افراد اصرار دارند که سایه این کلوپ ها را روی مجلس بیاندازند اما به نظر من باید این پرده ها را بدریم.

نیازمند سایه کلوپ های سیاسی نیستیم بلکه نیازمند روحیه واقعی مکتب انقلاب هستیم

لاریجانی تصریح کرد: به طور حتم مجلس نیازمند سایه کلوپ های سیاسی نیست بلکه نیازمند روحیه واقعی مکتب انقلاب هستیم که این مسائل ربطی به این کلوپ های سیاسی ندارد.

جمهوری اسلامی کالبد و انقلاب اسلامی محتوای آن است

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه شما افراد نخبه ای در صحنه سیاسی کشور هستید و تجربه در زمینه امور اجرایی و مجلس دارید گفت: اشکالی ندارد که ما به صحبت پدربزرگان سیاسی کشور توجه داشته و از تجربه آن ها استفاده کنیم.

رئیس مجلس ادامه داد: یک اصل مهم این است که آیا انقلاب موضوعی تاریخ مند است و یا یک حرکت زنده که در این خصوص باید گفت انقلاب با ریشه دینی تاریخ مند نیست و تنها موتور انقلابی است و آرمان ها باید به روز و هدفمند باشد، همچنین جمهوری اسلامی یک کالبد است و محتوای آن انقلاب اسلامی است که اگر این مبنا را در نظر داشته باشیم در سه حوزه می توانیم موضوعات را به زبان امروز بیان کنیم.

ساماندهی و مردمی کردن اقتصاد محور باشد

وی در ادامه با تاکید بر ساماندهی و مردمی کردن اقتصاد گفت: امروز چاره ای جز فراگیر کردن اقتصاد نداریم و راه های دیگر عقیم است، همچنین باید توجه کنیم در بیابان زندگی نمی کنیم و باید به اطراف و کشورهای دیگر که با سرعت توسعه می یابند نگاه کنیم.

لاریجانی در ادامه با اشاره به یکی از سفرهای خود به ترکیه گفت: اردوغان در این سفر برنامه 8 سال آینده این کشور را نشان داد که در آن قصد داشت صادرات را از 150 میلیارد دلار در سال به 500 میلیارد دلار برساند و این در حالی است که نفت و گاز ندارند و باهوش تر از ما نیستند اما ما با داشتن تمام ظرفیت ها روی هم صرفا حدود 80 میلیارد دلار صادرات داریم که 40 میلیارد دلار آن مربوط به نفت و مابقی مربوط به پتروشیمی و میعانات گازی است لذا سرعت توسعه کشورها بسیار بالا است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با اشاره به همایشی که در عربستان سعودی برگزار شد، گفت: آن ها برنامه 14 سال آینده حوزه اقتصادی خود را به صورت دقیق بررسی کرده اند که چگونه تا آن زمان از نفت مستقل شوند، همچنین در حوزه نظامی برنامه جدایی دارند که مثلا در حال حاضر کشور سوم به لحاظ خرید امکانات نظامی هستند اما به لحاظ قدرت نظامی جایگاه 160 دنیا را دارند پس تلاش دارند عقب ماندگی خود را جبران کنند از این رو اگر ما نیز اشکالات کارمان را نفهمیم نمی توانیم مشکلات خود را برطرف کنیم.

لاریجانی اظهار داشت: پس از ابلاغ سیاست های اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری و قانون مجلس شورای اسلامی در خصوص اصل 44 گزارش هایی در خصوص روند اجرای آن تهیه شد که آخرین گزارش تعجب آور است چون در حوزه هایی اصلا به نتیجه نرسیده است و باید بپذیریم که اقتصاد را به مردم بدهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سهام عدالت نیز به دست مردم نمی رسد و همچنان در دست دولت اداره می شود، در گذشته ساز و کار بهتری داشت که الان شرایط خوبی ندارد و اینطور نمی شود در کشور حرکت کرد.

وی افزود: باید دولت ملزم شود که اقتصاد به مردم واگذار شود.

رئیس قوه مقننه با اشاره به نقش آفرینی موثر ایران در منطقه بیان کرد: در منطقه استراتژی ایران درست بوده در حالی که اکثر کشورها دچار بحران شدند ولی جمهوری اسلامی ایران توانست در منطقه ظرفیت های خوبی را مانند حزب الله لبنان به وجود آورد.

لاریجانی با بیان اینکه حزب الله لبنان بازیگر موثری در منطقه است، گفت: هدف دیگر جمهوری اسلامی ایران در منطقه این بود که مردم عراق خود بر سرنوشتشان حاکمیت کنند و با تحقق این هدف ایران، آمریکا مایوس شد.

لاریجانی با بیان اینکه برمر از سوی آمریکایی ها به دنبال این بود که وزرای آمریکایی برای عراق تعیین کنند و از عراقی ها به عنوان مشاور استفاده کند، گفت: این طرح با مخالفت آیت الله سیستانی و جمهوری اسلامی ایران روبه رو شد.

وی افزود: برمر همچنین به دنبال این بود تا متنی را که خود آماده کرده بود به عنوان قانون اساسی عراق تعیین کند که باز  هم مخالفت آیت الله سیستانی و جمهوری اسلامی ایران مانع از تحقق اقدام آمریکایی ها شد.

رئیس مجلس با بیان اینکه باید از این استراتژی جمهوری اسلامی ایران در منطقه حمایت کنیم، گفت: در عرصه بین الملل نیز استراتژی جمهوری اسلامی ایران بر حمایت از فلسطین باید ادامه داشته باشد.

رئیس قوه مقننه گفت: اگر آمریکایی ها در موضوع هسته ای با ما به توافق رسیده اند به این معنا نیست که در جاهای دیگر نیز کوتاه بیایند و این تصور ساده اندیشی است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور گفت: اقتصاد مقاومتی، نقش آفرینی در منطقه و حمایت از فلسطین سه موضوع مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

لاریجانی با بیان اینکه باید در اقتصاد عملیاتی فعالیت کنیم، گفت: 90 درصد بودجه کشور جاری و کمتر از 10 درصد آن عمرانی است که این مشکل کوچکی نیست و باید در مورد آن فکری کرد، سیاست های دقیق مجلس و دولت در این زمینه کارگشا خواهد بود.

وی با بیان اینکه 50 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ زده شده داریم، گفت: این در حالی است که 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی داریم که نشان می دهد انجام پروژه های عمرانی حدود 30 سال طول می کشد و این در حالی است که آن پروژه ها بعد از 30 سال فرسوده خواهند شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: 2 بار به دولت اجازه دادیم که پروژه های کلنگ زده شده را واگذار کند که این کار را انجام ندادند و حالا به دنبال اجرا کردن آن هستند.

لاریجانی با بیان اینکه بیش از 40 درصد کارخانه های تولیدی متوقف هستند، گفت: رکود و بیکاری در کشور 2 مشکل مهم هستند و باید بدانیم اگر گشایشی به وجود آید کارخانه هایی که آب، برق و گاز دارند را دوباره به کار اندازیم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه باید سالی یک میلیون شغل در کشور ایجاد کنیم، گفت: نرخ رشد باید 12 درصد باشد تا به اهداف خود برسیم که این هدف با مجاهدت و کار زیاد محقق خواهد شد.

وی افزود: در اجرای اصل 44 باید مصمم باشیم و دولت نیز در واگذاری به بخش خصوصی جدی باشد، مجلس نیز باید زمینه صادرات غیرنفتی را مهیا سازد.

لاریجانی با بیان اینکه وزارت اطلاعات منافذی که در اطراف ایران وجود دارد و کالای قاچاق از آن منافذ به ایران وارد می شود را شناسایی کرده بود، گفت: با وجود این منافذ کار برای تولیدکنندگان بسیار سخت خواهد بود، براساس آمار حدود 20 میلیون دلار کالای قاچاق وارد کشور می شود.  

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر به کارگیری افراد قوی تاکید دارند، گفت: یکی از معضلات بزرگ کشور قاچاق کالا است که باید در این زمینه مبارزه جدی انجام شود.

وی افزود: در پتروشیمی کارهای خوبی انجام شده و توریسم زیارتی که از کشور عراق و همسایگان دیگر وارد کشور می شوند در کل خوب است ولی باز هم جای کار دارد.

لاریجانی با اشاره به اینکه در حوزه سلامت اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: صندوق های بازنشستگی و 110 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به این نهاد بسیار مشکل جدی است که رو به افزایش می رود.

رئیس مجلس گفت: بانک ها نیز وضعیت متوازنی ندارند.

لاریجانی در زمینه کشاورزی به معضل مهم آب اشاره کرد و گفت: برای استفاده بهینه از آب باید کار دقیق کنیم و از سرمایه گذاری که برای تأمین منابع آبی شده است به درستی استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در توصیه ای به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد اشاره و بیان کرد: در کمیسیون های تخصصی موارد سیاست های اقتصاد مقاومتی باید بررسی و خطوط آن مشخص شود و هر کدام بر طبق زمانبندی پیش برود برای مثال یکی از سیاست های حوزه کشاورزی خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک است که برای آن باید بهینه سازی آب و توسعه مزارع را داشته باشیم و باید تغییراتی در تکنولوژی به وجود بیاوریم که کمیسیون کشاورزی می تواند آن را محقق کند همچنین باید در برنامه ششم سرمایه گذاری های بخش کشاورزی مشخص باشد.

وی در ادامه با اشاره به سیاست گذاری ها در کشور کوچک گرجستان گفت: آنها مجموعه ای از تدابیر را اجرا کردند تا سازمان های دقیقی تشکیل شود در حالی که ما با وجود نخبگان بسیار در کشور هنوز شرایط سرمایه گذاری مناسبی ایجاد نکرده ایم در حالی که باید شرایط به گونه ای باشد که سرمایه گذار برای مشارکت رغبت کند.

برخی سرمایه گذاران خارجی به کشور آمدند اما آنقدر شهرداری ها برای آنها مشکل ایجاد کردند که آنها رفتند

لاریجانی در ادامه یکی از مشکلات صنعت توریسم را کمبود هتل ها عنوان کرد و یادآور شد: در گذشته برخی سرمایه گذاران خارجی به کشور آمدند اما آنقدر شهرداری ها برای آنها مشکل ایجاد کردند که آنها رفتند لذا تأثیر فضای سرمایه گذاری مهم است.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به این مطلب که توسعه صادرات یکی از بندهای سیاست اقتصاد مقاومتی است گفت: در ترکیه برای توسعه شرکت های صادراتی مشوقی در نظر گرفته می شود لذا در این خصوص باید فکر عاجل شود تا سیاست های اقتصاد مقاومتی تحقق یابد و اگر واقعا می خواهیم فکر انقلاب را ادامه داده باید موضع اقتصاد را توانمند کنیم که در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی در ادامه یکی از برنامه های کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص اقتصاد مقاومتی را توسعه شرکت های دانش بنیان و تقویت رابطه میان علم و صنعت بیان کرد و گفت: یکی از معضلات بزرگ ما داشتن دانشگاه های بزرگ است که درآمدزایی دارند اما پول آنها صرف گسترش تولید نمی شود؛ این از آن جهت است که چون نفت داریم مقداری اعتبار به بخش صنعت می دهیم و مقداری به دانشگاه ها به صورت جداگانه اعتبار تخصیص داده می شود اما اگر به دانشگاه بگوییم از طریق تحقیق و پژوهش درآمدزایی کند آنگاه حرکت ایجاد می شود.

12 میلیون نفر حاشیه نشین داریم

لاریجانی در ادامه به یکی از فرمایشات مهم رهبری که طی سه جلسه از سوی ایشان عنوان شد اشاره کرد و گفت: آسیب های اجتماعی باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد که مهمترین آن حاشیه نشینی است چنانچه در حال حاضر 12 میلیون نفر حاشیه نشین داریم که اگر ساکنان بافت های فرسوده به آن اضافه کنیم حدود 19 میلیون نفر می شوند و این به خاطر مهاجرت افراد از روستاها است.

حدود 4 دهه آینده مردم روستاهای دنیا 30 درصد خواهند بود

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در حال حاضر زندگی در روستاهای ایران به 27 درصد رسیده است در حالی که در گزارش شرایط جهانی که اخیرا مطالعه می کردم آمده حدود 4 دهه آینده مردم روستاها 30 درصد خواهند بود که این امر بیانگر وضعیت نابسامان روستاهای ایران نسبت به جهان است که دلیل آن عدم کارایی درست چرخه اقتصادی است.

وی در ادامه نوع سرمایه گذاری تکمیل کننده زنجیره تولید روستاها و مدیریت روستاها را دو اصل مهم توسعه روستاها برشمرد و ادامه داد: طرحی به مجلس آمد که در آن قرار است درباره روستاها کار نویی انجام شود که در مجلس دهم بررسی خواهد شد.

لاریجانی در ادامه اعتیاد را از معضل های دیگر اجتماع دانست و گفت: رویکرد ما با بسیاری از کشورها در خصوص اعتیاد متفاوت است و با اینکه قانون سختی در این خصوص داریم شرایط بدی نسبت به کشورهای دیگر در حوزه اعتیاد داریم که کمیسیون های تخصصی اجتماعی و حقوقی قضایی باید در این خصوص تدبیر کنند.

گروه تروریستی داعش حدود 30 میلیارد دلار اسلحه در اختیار دارد

وی با اشاره به شرایط بحران های تروریستی در منطقه گفت: متاسفانه جریان های تروریستی در چند سال اخیر در منطقه از لحاظ کمی و کیفی رشد کرده اند به طوری که در شرایط کنونی گروه تروریستی داعش حدود 30 میلیارد دلار اسلحه در اختیار دارد و بررسی ها نشان می دهد تقریبا تمام کشورها و مناطقی که اشغال نظامی شده در آن مناطق جریان های تروریستی رشد چشمگیری داشته اند.

لاریجانی ادامه داد: ارزیابی ها نشان می دهد که معضل جریان های تروریستی در منطقه به علت حمایت برخی کشورهای منطقه ای و فرا منطقه ای در کوتاه مدت قابل حل  نیستند، از طرفی دیگر در عرصه منطقه ای برای حل این معضلات تحول و تحرکی از سوی کشورها نمی بینیم بلکه تنها آن ها به گرفتن ژست های سیاسی اکتفا می کنند.

رئیس مجلس تصریح کرد: البته امکان حل بحران های امنیتی و تروریستی در منطقه در میان مدت وجود دارد اما قطعا ما در داخل کشور به موضوعاتی مانند مقوله دفاعی و امنیتی توجه کنیم و تقویت بنیه امنیتی و دفاعی هم برای تاثیرگذاری در منطقه و هم تامین امنیت کشور باید در دستورکار ما باشد.

وی ادامه داد: ما اگر می خواهیم یک استراتژی درست را در منطقه دنبال کنیم باید به دنبال تقویت ارتباط اقتصادی با کشورهای منطقه و تقویت نظام های امنیتی با کشورهای دیگر باشیم که این مسئله قطعا پایداری در امنیت و اقتصاد را ایجاد می کند.

لاریجانی با اشاره به آثار مثبت برگزاری نشست های هم اندیشی برای منتخبان مجلس دهم گفت: قطعا برگزاری اینگونه جلسات قبل از شروع رسمی مجلس، بسیار مفید است زیرا در این جلسات مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و بحران های منطقه ای مورد بحث قرار می گیرد، از طرفی دیگر در شرایط کنونی در منطقه پیچیدگی هایی وجود دارد که بررسی آن ها نیازمند برگزاری نشست های تحلیلی و هم اندیشی است تا در نهایت یک رویکرد عاقلانه سامان یابد بنابراین در آینده نزدیک اینگونه نشست ها برگزار خواهد شد تا منتخبان در شروع مجلس با یک وحدت فکری وارد پارلمان شوند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار