به گزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صدای امواج دریا و یا صدای خفیف باران و رعد و برق در فاصلهای دور به خواب بهتر و راحتتر انسان کمک میکنند، اما آیا تا به حال با خود اندیشیدهاید که چرا این صداها اینقدر آرامشبخش هستند؟
نتیجه تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد مغز صداها را تفسیر کرده و آنها را در دو دستۀ «خطرناک و بیخطر» قرار میدهد. به گفته محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیای امریکا، صدای ناگهانی برای مغز خطر محسوب شده و سیستم هوشیاری آن را فعال میکند.
اورفیو باکستن، استادیار دانشگاه پنسیلوانیا تفاوت اثر صداهای ناگهانی که مغز آنها را «خطرناک» میداند را با صداهای ملایمی که برای مغز «بیخطر» محسوب میشوند، مقایسه کرده است.
آزمایشِ پروفسور باکستن در یک بیمارستان انجام شد و او دریافت یک صدای هشدار دهنده با قدرت 40 دسیبل، چیزی همانند یک نجوای آرام، میتواند در 90 درصد موارد افراد را از خواب سطحی بیدار کند و در 50 درصد موارد نیز این حجم از صدا میتواند برای بیدار کردن افراد از خواب عمیق کافی باشد.
این محقق آمریکایی همچنین بر این باور است که تهیه مجموعهای از صداهای ملایم همچون نم نم باران در تلفن همراه افراد میتواند آنها را برای داشتن خوابی راحتتر یاری کند. با این وجود، باکستن هشدار داده است که وابستگی همیشگی به این صداها میتواند برای انسان مضر باشد و خواب را دچار اختلال کند.
انتهای پیام/