فراوانی "پرونده‌های قضایی" تشکیل شده در حوزه کودکان و نوجوانان حاکی از این است که تخلفات راهنمایی و رانندگی، ضرب و جرح عمدی و سرقت، جرائم اول تا سوم ارتکابی کودکان و نوجوانان محسوب می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «کودکان و نوجوانان» آینده سازان هر جامعه هستند، شعاری که هر دولتی که روی کار می آید و هر سازمان و نهادی در کشور بارها و بارها آن را اعلام کرده است. هرچند حوزه کودک و نوجوان متولی دقیق و مشخصی در کشور ندارد اما همه نهادهایی که به نوعی خود را در این حیطه متولی نامیده و در همایش ها داعیه حمایت از کودکان و نوجوان را دارند باید به تمامی آسیب هایی که این گروه را تهدید می کند،  توجه لازم را داشته باشند.

یکی از آسیب هایی که ممکن است هر کودک و یا نوجوانی را تهدید کند ارتکاب جرم است. شاید در نگاه اول بسیاری از خانواده ها کودک و یا نوجوان خود را مبری از ارتکاب جرم بدانند اما فراوانی پرونده های تشکیل شده در مجامع قضایی حاکی از این است که ممکن است هر کودک و یا نوجوانی در معرض ارتکاب جرم باشد.

هر چند که ممکن است راز برخی از جرائم ارتکابی توسط کودکان و نوجوانان هیچ گاه برملا نشده و یا سالها بعد از وقوع جرم علنی شود اما آثار ارتکاب جرم از همان لحظات اولیه وقوع در کودک و یا نوجوانی که باید به آن لقب مجرم را داد، آشکار می شود و ممکن است سالها در فرد باقی مانده و یا حداقل ثانیه های طلایی دوران رشد وی را سیاه کند، به همین منظور توجه به زمینه های ارتکاب و وقوع جرم توسط کودکان و نوجوان بسیار حیاتی و اثر گذار است.

تا چند سال اخیر وقتی صحبت از کودکان و نوجوان مجرم در تهران می شد همه ذهن ها نا خودآگاه به سمت باندهای جرم و گروه های توزیع مواد مخدر می رفت اما فراوانی پرونده های تشکیل شده در مجامع قضایی شهید فهمیده(ویژه کودکان و نوجوانان ) حاکی از تغییر جهت جرائم این گروه سنی حساس است.

تخفات راهنمایی و رانندگی، در صدر جرائم

در همین راستا، قوام فروزان، سرپرست مجتمع قضایی شهید فهمیده در خصوص بیشترین جرم رخ داده از سوی کودکان و نوجوان پیرامون، گفت: با توجه به فراوانی موضوعات پرونده های تشکیل شده در سال گذشته، متاسفانه باید گفت که جرائم مربوط به تخلفات راهنمایی و رانندگی اولین و بیشترین جرمی است که توسط گروه سنی موسوم به کودکان و نوجوانان به وقوع پیوسته است.

رئیس شعبه ۷۹دادگاه تجدید نظر استان تهران، افزود: جرایم مربوط به تخلفات راهنمایی و رانندگی قابل پیشگیری هستند به همین منظور خانواده ها باید نسبت به این مسئله حساسیت کافی داشته باشند.

ضرب و جرح عمدی دیگر تنها مختص گروه بزرگسالان نیست چرا که طبق آمارها در سال گذشته، ضرب و جرح عمدی اولین و بیشترین جرم به وقوع پیوسته در میان بزرگسالان است، در همین خصوص، معاون قضایی رییس کل محاکم عمومی تهران، با اشاره به پرونده های تشکیل شده درخصوص ضرب و جرح عمدی، گفت: دومین جرمی که بیشترین فراوانی را در میان پرونده های تشکیل شده داشته است، مربوط به ضرب و جرح عمدی است.

سومین جرم کشور، مشترک در بین کودکان و بزرگسالان

گویا سرقت مستوجب تعزیر کوچک و بزرگ نمی شناسد، چرا که بر اساس اعلام سال گذشته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قصاییه این عنوان مجرمانه، سومین جرم در کشور است.

در همین زمینه وضعیت سرقت در میان کودکان و نوجوانان را جویا شدیم که فروزان گفت: سومین جرم با بیشترین فراوانی و پرونده تشکیل شده مربوط به سرقت مستوجب تعزیر است.

شرب خمر، پنجمین جرم کودکان و نوجوانان

سرپرست مجتمع قصایی شهید فهمیده تهران، در رابطه با چهارمین و بیشترین جرم رخ داده توسط کودکان و نوجوانان با استناد به آمار سال ۹۴، گفت: ایراد صدمه بدنی غیر عمد (بر اساس تصادف) چهارمین و همچنین شرب خمر پنجمین جرم در بین ۱۰جرم اول حوزه کودکان و نوجوانان است.

رتبه هفتم روابط نامشروع در بین ۱۰جرم اول

فروزان، در پاسخ به این سوال که روابط نامشروع در رتبه چندم بیشترین جرائم است، اظهار داشت: تخریب، روابط نامشروع و تهدید، جرائمی هستند که به ترتیب بر حسب فراوانی و تعداد پرونده های تشکیل شده در مجتمع، در رتبه های ششم تا هشتم از بین ۱۰ جرم اول هستند.

سرپرست مجتمع قضایی ویژه کودکان و نوجوانان تصریح کرد: ورود و اقامت غیرمجاز و همچنین حمل مشروبات الکلی نیز جرم های نهم و دهم هستند و مواد مخدر پس از این ۱۰ جرم در سال گذشته در رتبه های بعدی قرار داشته است.

مقایسه آمارهای جرائم ارتکابی بزرگسالان و کودکان و نوجوانان حاکی از این است که دو عنوان مشترک «ضرب و جرح عمدی» و «سرقت مستوجب تعزیر» از جمله عناوین مجرمانه ای است که نیاز به یک برنامه ریزی دقیق، منظم و قابلیت اجرایی دارد با این تفاوت که این برنامه ریزی و سیاست گذاری در حوزه کودکان و نوجوانان ویژه تر و سریع تر توسط نهادها و سازمان های فرهنگی آموزشی و اجرایی پایه گذاری و اجرا شود.

علاوه بر ضرورت سیاست گذاری صحیح توسط نهادهای متولی و افزایش آموزش های لازم در جامعه، خانواده ها نیز باید توجه ویژه به شرایط کودکان و نوجوانان خود داشته باشند. اگر چه تا همین چند سال پیش مواد مخدر در رتبه های بالای جرائم ارتکابی جای داشت اما با توجه به آمارها و وضعیت شرب خمر و همچنین  پایین آمدن سن استفاده از این مواد، خانواده ها بیش از هر نهادی می توانند پیشگیری لازم را در این خصوص داشته باشند.

منبع: مهر

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار