به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ آمریکا بسیار علاقه مند است تا بانک های اروپایی با ایران وارد تجارت شوند. وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری، در جلسه ای با سازمان های مالی در لندن بر تجارت قانونی با ایران اصرار کرد؛ اما بی میلی آن ها برای پیروی از نصیحت او بیشتر نشان از وضع نامناسب نظام بانکی است تا وضع تهران.
در ظاهر، بانک های اروپایی فرصت خوبی در اقتصاد ایران، با 400 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی و رشد 6 درصدی در سال آینده، دارند. در حالی که موسسات آمریکایی از تبادلات با ایران منع شده اند، دیگران می توانند به تهران رفته و فعالیت خود را آغاز کنند. آن ها فقط باید دقت کنند تبادلاتشان به دلار انجام نشود و یا با افرادی که در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند وارد مبادلات نشوند.
اما این اقدامات ریسک فراوانی برای موسسات مالی به همراه دارد. به دلیل نبود شفافیت بالا در نظام تجاری ایران، انجام معاملات از سوی بانک ها می تواند مضرات بسیاری را برای آن ها به همراه داشته باشد. بانک های اروپایی در صورتی که در انجام تبادلات خود دقت نکنند، ممکن است در معرض جریمه های سنگین آمریکا قرار گیرند.
با افزایش احتمال ریاست جمهوری دونالد ترامپ و ارایه شرکت نفتی 2 هزار میلیون دلاری آرامکو عربستان در بورس این کشور، دلایل موجهی برای دوری از ورود به ایران ایجاد شده است.
با این حال بانک هایی همانند " گلدمن ساکس" توانستند با ورود زود هنگام به چین، در بازار این کشور به موفقیت دست یابند و به همین خاطر امتیازات بسیاری نیز به دست آوردند. با دور زدن ایران، وام دهندگان نشان می دهند که به نظام خود برای دور نگه داشتن ضررها اعتماد ندارند و این موضوع، اعتماد میان آن ها و تهران را هرچه بیشتر خدشه دار می کند.
انتهای پیام/