بنای شهر قدیمی فرح آباد ساری در سال 1020 هجری قمری به فرمان شاه عباس بزرگ ساخته شد.

شهری 200 ساله در کنار ساحل دریا

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، بقایای فرح آباد در وسعتی 30 تا40 هکتار شامل مسجد، مدرسه، قسمت هایی از یک پل و دیوار باقی مانده از یک قصر و حمام در فاصله 28 کیلومتری راه اصلی ساری به فرح آباد و به فاصله 2 کیلومتری از ساحل دریای خزر قرار دارد.

کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: با توجه به نوشته های باقی مانده از دوران صفویه ، طاهان قصبه کوچکی بود که گسترش یافت و به فرح آباد تغییر نام پیدا کرد تا جایی که بندری آباد وپررونق شد و لقب دارالسرور و یا حتی دارالسلطنه را به خود اختصاص داد متاسفانه رونق این شهر چندان طول نکشید و توسط روس ها در اواخر سلطنت شاه عباس دوم به آتش وخون کشیده شد.

ماهفروزی افزود: روس هاپس از کشتار همگانی و آتش زدن کاخ جهان نما قصر معروف شاه عباس بزرگ از راه دریا گریختند.

به گفته وی؛ برای پی بردن به نقشه اصلی شهر نیاز به بررسی و حفاری علمی است اما با توجه به وضعیت موجود می توان گفت که طرح شهرسازی آن مانند شهرهای اصفهان و قزوین است.

کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران در مورد مسجد این بنای تاریخی گفت: مسجد فرخ آباد محصور در زمینی مستطیل شکل به ابعاد 65 در 75 متر ودارای فرم چهار ایوانی است .

ماهفروزی افزود: در دو طرف ایوان 2 شبستان عظیم قرار دارد وپیرامون حیاط را حجره هایی دربر گرفته اند که به دلیل تعدد این حجره ها می توان گفت که این مکان به عنوان مسجد ومدرسه مورد استفاده قرار می گرفت.

به گفته وی؛ ورودی مسجد در ضلع شمالی است در ورودی آن روزگاری مزین به کاشی های هفت رنگ بوده وهم اکنون تنها داغ کاشی ها بر جای مانده است.

وی افزود: تزئینات مسجد هم اکنون نشانه هایی از آن باقی مانده می توان کاربندی وکاشی کاری ومقرنس را نام برد.

ماهفروزی گفت: کاخ جهان نما که بخشهایی از برج و باروی آن باقی مانده که بر اساس نوشته جهانگردان 2 اشکوبه بوده وهر اشکوبه به اتاق های متعدد تقسیم می شدکه مزین به مقرنس و نقاشی بوده است.

کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود: پل آجری نیمه ویران فرح آباد که به صورت شرقی –غربی بر روی رودخانه تجن احداث شده بود در حال حاضر دارای دو دهانه سالم است وحمام باقی مانده زمان صفویه نیاز به کاوش وبررسی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ساری ، قدمتی ، فرح آباد ، ساخته ، شهر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.