به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، جو یکی از غلات و جزء خانواده گندمیان محسوب میشود که چرخه زندگی آن یک ساله است و در شهرستان ساوه بعد از گندم بیشترین سطح زیر کشت محصولات زراعی را دارد.
رییس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه با بیان اینکه سطح زیر کشت جو در این شهرستان هفت هزار هکتار است ، گفت : از هر هکتار حدود چهار تن برداشت می شود.
قاسمی افزود : سطح زیر کشت امسال نسبت به سال گذشته 10 درصد کاهش داشته ، ولی با توجه با بارندگی های بهار پیش بینی افزایش تولید را داریم.
وی اضافه کرد : بیش از 80 درصد جوهای تولیدی این منطقه به عنوان خوراک اصلی دام در 350 واحد دامداری سنتی و صنعتی ساوه به فروش می رسد و مابقی به مراکز خرید دولتی تحویل می شود.
رییس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه گفت : در سال جاری بنا بر تصویب هیئت وزیران طرح قیمت تضمینی جایگزین طرح خرید تضمینی می شودو این طرح در پنج استان به صورت پاسلوت و در استان مرکزی در شهرستان ساوه اجرا می شود.
قاسمی افزود : در این طرح کشاورزان میتوانند محصولات خود را در بازار بورس تخصصی کالای کشاورزی عرضه نمایند و در صورت کاهش قیمت بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلامشده از سوی دولت، مابهالتفاوت آن توسط دولت به تولیدکنندگان پرداخت میشود.
وی اضافه کرد : سرما زدگی ، تگرگ و طوفان نیز به حدود 10 درصد از جوی کشت شده ، خسارت وارد کرده است.
قاسمی افزود : با افزایش 12 درصدی میزان تولید ، پیش بینی می شود در شهرستان ساوه بیش از 28 هزار تن جو برداشت شود.
یکی از جو کاران ساوه ای هم گفت : 32 هکتار جو کشت کرده که انتظار دارد از هر هکتار حدود هفت الی هشت تن محصول برداشت کند.
کاظم رستمی افزود : جوهای برداشتی در دامداری خود و روستا به فروش می رسد و مابقی به مراکز دولتی تحویل می دهد.
وی در خصوص طرح قیمت تضمینی جو گفت : ما از قیمت های اعلام شده راضی نیستیم.
این کشاورز افزود : در حالی که ما برداشت محصول را آغاز کرده ایم ولی هنوز مرکز تحویل جو مشخص نشده است.
رستمی کم آبی و عدم انجام تعهدات بیمه را از دیگر مشکلات عنوان کرد.
انتهای پیام / ف