معاون فرهنگی و امور مجلس وزارت بهداشت از طراحی ٢٠ خوابگاه جدید مبتنی بر سند استاندارد خوابگاهی خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت در نشست خبری هفته خوابگاه‌های دانشجویی که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: اسکان و معیشت دانشجویان از موارد مهمی است که در صورت عدم توجه، صدمات و آسیب‌های فراوانی در پی دارد. 

وی بیش از ٧٠ درصد دانشجویان را غیر بومی خواند و افزود: این تعداد دانشجو برای ادامه تحصیل مهاجرت می‌کنند و محل زندگی‌شان در تکریم شخصیت و اهداف تحصیلی نقش دارد. به ویژه دانشجویان حوزه سلامت نیاز به توجه بیشتری دارند چرا که فعالان آینده در این حوزه هستند. 

فراهانی ادامه داد: شش درصد از دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی درگیر آسیب‌های اجتماعی هستند که درصد بالایی از آن‌ها در خوابگاه‌های خودگردان و خصوصی سکونت دارند.

معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت با بیان اینکه در قانون اساسی به تامین معیشت دانشجویی توجهی نمی‌شود، بیان کرد: نظام باید عدالت آموزشی را برقرار کند و طراحی برنامه هفته خوابگاه‌ها نیز مسئولان، ستاد‌ها، دانشگاه‌ها و خیرین را به این حوزه جذب می‌کند. 

وی عنوان کرد: منابع دولت در این حوزه کافی نیست و بدون کمک خیرین و بخش خصوصی ساماندهی خوابگاه‌ها صورت نمی‌گیرد. استفاده یک میلیون نفر از خوابگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت و اسکان ٨۵ هزار نفر از دانشجویان علوم پزشکی، اهمیت موضوع را نشان می‌دهد. 

وی روز شمار هفته خوابگاهها را اینگونه اعلام کرد: ٢۵ اردیبهشت ماه روز مشارکت دانشجویی، ٢۶ اردیبهشت ماه روز خوابگاه پاک، دانشجو و تغذیه سالم و رونمایی از الگوی تغذیه سالم دانشگاهی، ٢٧ اردیبهشت روز دانشجو و سالم زیستی، ٢٨ اردیبهشت ماه روز سیمای مطلوب زندگی خوابگاهی و رونمایی از منشور زندگی خوابگاهی، ٢٩ اردیبهشت ماه روز فرهنگ امید و نشاط دانشجویی، ٣٠ اردیبهشت روز خوابگاه دانشجو، مسئولین و خیرین و ٣١ اردیبهشت ماه روز ورزش همگانی نامگذاری شد. 

فراهانی تعداد خوابگاه‌های بهره برداری شده از سال گذشته تا هفته کنونی را، ٨ خوابگاه اعلام کرد و گفت: این هشت خوابگاه در شهرهای بیرجند، جیرفت، زاهدان، شهرکرد، گناباد، قم و لارستان به بهره برداری رسید. ظرفیت این خوابگاه‌ها در مجموع دو هزار و ٨٠ نفر و دارای متراژ ٣۴ هزار و ٩٢٠ متر است. 

وی از طراحی ٢٠ خوابگاه مبتنی بر سند استاندارد خوابگاهی خبر داد و افزود: قرارداد‌ها در این زمینه بسته شده و استاندار‌ها تدوین شده است. پس از شناسایی خوابگاه‌های واجد شرایط، پیاده سازی طرح را آغاز می‌کنیم. پیش از این سرانه خوابگاهی برای هر فرد ١٠ متر بود که این میزان به ١٨ متر افزایش یافته است.

معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت عنوان كرد: اين ٢٠ خوابگاه جديد پاسخگوی هشت هزار دانشجوی علوم پزشكی، به عبارتی ده درصد دانشجويان نيازمند به خوابگاه است. 

وي با اشاره به برنامه پنجم توسعه ادامه داد: در اين برنامه در خواست واگذاری ٢٠ درصد از تصدی گری دانشگاه به خوابگاه ها مطرح شد كه همين موضوع موجب عدم تخصيص اعتبار از طرف دولت به حوزه خوابگاه ها شد.

معاون فرهنگی و امور مجلس وزارت بهداشت از ابلاغ آیین‌نامه شورای صنفی به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال گذشته خبر داد و گفت: بر اساس این آیین‌نامه و طرح شهردار خوابگاه‌ها، مشارکت دانشجو و مشورت دبیران شورای صنفی افزایش می‌یابد تاکنون 20 درصد خوابگاه‌ها دارای شهردار خوابگاه هستند و توسط دانشجویان اداره می‌شوند تا بهره‌وری افزایش یابد.

وی طرح همتایاران سلامت و کانون سلامت رفتار و اخلاق حرفه‌ای را در تمام خوابگاه‌ها برای افزایش حس تعامل در دانشجویان موثر خواند و افزود: این طرح در  کردستان آغاز شده و کانون‌های سلامت رفتار اخلاق حرفه ای در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

فراهانی از احداث شش خوابگاه توسط شش خیر خبر داد و گفت: یک خیر از طریق بنیاد 15 خرداد در شش شهر، شش خوابگاه با ظرفیت 150 نفر و 200 نفر و مجموع متراژ 18 هزار متر احداث می‌کنند.

 تخصیص منابع عادلانه نبود

فراهانی ادامه داد: در احکام دائمی به وزارتخانه‌ها اجازه فروش اموال و در اختیار گذاشتن درآمد حاصل از آن به صندوق رفاه داده شده تا افزایش سرمایه صورت گیرد و صندوق رفاه نیز آزادی عمل برای سرمایه گذاری در بخشی همچون خوابگاه‌ها را داشته باشد. وزارت بهداشت 15 درصد به وام‌های سال گذشته دانشجویان علوم پزشکی افزوده اما منابعی که در اختیار وزارت علوم و وزارت بهداشت گذاشته شده عادلانه نیست.

وی اظهار داشت: وزارت علوم توانایی ارائه خدماتی را به دانشجویانش دارد که به ما این توانایی داده نشده است. وزارت بهداشت به طور کلی به دانشجویان مجرد که درخواست دریافت تسهیلات دارد ماهیانه 80 هزار تومان اختصاص می‌دهد.

صنعتی سازی تولید غذا به مرحله عمل نرسیده است

معاون فرهنگی و امور مجلس وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر علت عدم افزایش کیفیت غذای دانشجویان در خوابگاه‌ها، گفت: بین منابع و کیفیت غذا نسبتی تعریف شده که ما به علت کمبود اعتبار توانایی برقرارسازی این نسبت را نداریم البته الگوی تغذیه سالم می‌توان به بهبود کمیت، کیفیت و میزان کالری مورد نیاز دانشجویان کمک کند.

وی افزود: در لایحه سال جاری نیز به علت  کمبود اعتبار توجهی به بهبود کیفیت غذا نشده و صنعتی سازی تولید غذا در تهران و کلانشهرها که می‌تواند موجب کاهش هزینه و افزایش درآمد شود در مرحله حرف و تبادل نظر است.

مشارکتی سازی خوابگاه‌های خودگردان در سال 95

جلال نژادجواد مدیر کل امور دانشجویی وزارت بهداشت از آغاز تدوین آیین‌نامه‌های خوابگاه‌های مشارکتی خبر داد و گفت: ما با خوابگاه‌های خودگردان که متولی آنها دانشگاه‌ها نیستند موافق نیستیم چرا که مشکلاتی را به وجود آورده است امیدواریم در سال 95 این خوابگاه خودگردان با همکاری دانشگاه‌ها و دانشجویان مشارکتی شوند.

 قانون منع تبلیغات ناسالم جایگاه سازمان غذا و دارو را محکم کرد

فراهانی اذعان داشت: لایحه قانون استانداردسازی در کمیسیون‌های تخصصی و صحن مجلس مطرح شد و قرار است تا زیر نظر ریاست جمهوری ارتقا پیدا کند. وزارت بهداشت با بیان این لایحه به علت تداخل وظایف مشکل داشت به همین علت درخواست این لایحه را به کمیسیون‌ها عنوان کردیم .

وی یادآور شد: هیچ مشکلی در خصوص تعیین وظایف سازمان غذا و دارو وجود ندارد و قانون منع تبلیغات محصولات ناسالم جایگاه سازمان غذا و دارو را تحکیم کرد.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.