به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر علیرضا زالی در حاشیه پنجاه و ششمین کنگره انجمن دندانپزشکان ایران در جمع خبرنگاران با بیان این که دندانپزشکی علاوه بر این که رشتهای علمی است، داشتن مهارت نیز در آن مهم است، اظهار داشت: امروز در سراسر کشور همکاران دندانپزشک ما با مهارت خود اقدامات خوبی را انجام دادهاند به طوری که در منطقه آسیای جنوب شرقی به ویژه در زمینه خدمات تخصصی و فوق تخصصی مانند ایمپلنت و جراحیهای فک و صورت در منطقه جایگاه مناسبی داریم.
وی با اشاره به این که می توانیم در توریسم سلامت از حوزه دندانپزشکی بهره مند شویم، افزود: علیرغم پیشرفتهای علمی سالهای اخیر کماکان شاخصهای بهداشت دهان و دندان در کشور پایین بوده و نیازمند آموزش همگانی و تغییر رفتار زندگی در جامعه هستیم.
وی با بیان اینکه اکنون ایران با تغییر الگوی زندگی، تغییر الگوی تغذیهای و سالمند شدن مواجه است، ادامه داد: این امر موجب شده تا مشکلات دهان و دندان به صورت متفاوتی خود را نشان دهد و متاسفانه در کشور ما مردم خیلی دیر به دندانپزشکی مراجعه کرده و زمانی هم که مراجعه میکنند حفظ دندان کار سختی است در حالی که امروزه استراتژی نوین دندانپزشکی حفظ دندانها است.
زالی با بیان این که مردم ایران بالغ بر ۹۵ درصد هزینه های دندانپزشکی را از جیب خود پرداخت می کنند، تصریح کرد: لازم است تا بیمههای پایه خدمات دندانپزشکی را در سبد حمایتی خود قرار داده و بیمههای تکمیلی و بازرگانی نیز بیش از گذشته در حوزه دندانپزشکی سرمایهگذاری کنند.
به گفته رییس کل سازمان نظام پزشکی در سالهای اخیر کمتر پوشش بیمهای مناسب را تجربه کردهایم و برخی از گروههای سنی بویژه کودکان، زنان باردار و افراد سالمند در این حوزه آسیبپذیرند.
وی به انجام برنامههای پیشگیرانه با محور قرار دادن گروههای سنی کودکان بویژه کودکان شش تا ۱۲ سال و گروه قبل از شش سال اشاره کرد و گفت: شاخصهای دندان در کشور نشان میدهد که باید در این حوزه اقدامات بیشتری انجام شود که بخش زیادی از این اقدامات به آموزش و پرورش جهت آموزش دادن مسائل بهداشتی مانند مسواک زدن بر میگردد. ضمن آن که باید سرمایهگذاری بیشتری در حوزه اقتصادی، اجتماعی، حمایتی، توانمندسازی و بیمهای حوزه دندانپزشکی رخ دهد.
توسعه بی رویه دانشکده های دندانپزشکی
زالی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه بیرویه دانشکده های دندانپزشکی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد رشته دندانپزشکی در بسیاری از مناطقی که حداقل استانداردهای لازم را ندارند آسیبهای فراوانی در حوزه آکادمیک دندانپزشکی کشور وارد کرده و در عین حال مشکلاتی مانند مالیات، تعرفهها، سردرگمی در بخش دولتی و عدم توازن میان بخش دولتی و خصوصی و مشخص نبودن یک شکل همگون، مترقی و مبتنی بر شواهد در تعرفه گذاری حوزه دهان و دندان از جمله مشکلاتی است که پیش روی جامعه دندانپزشکی به ویژه دندانپزشکان جوان قرار دارد.
بحث تعرفه در هیئت وزیران مطرح نشده است
رییس سازمان نظام پزشکی همچنین در خصوص تعرفه های پزشکی سال ۹۵ به خبرنگاران گفت: متاسفانه هنوز تعرفههای پزشکی اعلام نشده و علیرغم برگزاری چندین جلسه در کمیسیونهای مختلف دولت اتفاقی نیفتاده است که در این زمینه هفته گذشته جلسهای متشکل از نماینده سازمان نظام پزشکی، معاونت درمان وزارت بهداشت، روسای بیمه پایه و مسئولین سازمان مدیریت و برنامهریزی برگزار شد اما هنوز بحث تعرفهها در هیات وزیران مطرح نشده است.
زالی به نامه ای که ۱۵ اردیبهشت ماه به دکتر جهانگیری معاون اول رییسجمهور در خصوص تعرفه ها نوشته و ارسال شده اشاره کرد و بیان داشت: در این نامه اعتراض جامعه پزشکی را نسبت به تاخیر در پرداخت مطالبات و هم در رابطه با تاخیر در تعیین تعرفهها اعلام کردم زیرا این تاخیرها مشکلات زیادی را ایجاد کرده به طوری که اکثر شهرستانها در دو ماه گذشته دچار یک سردرگمی شده و متضرر هستند.
به گفته وی تعرفههای پزشکی در هر دو بخش دولتی و خصوصی باید در ابتدای سال اعلام می شد که تاخیر در اعلام آنها مشکلات متعددی را برای جامعه پزشکی ایجاد کرده و موجب نارضایتی آنها شده است که امیدواریم هر چه سریعتر این موضوع به گوش مسئولان مرتبط در هیات وزیران برسدو تعرفه ها را با یک نگاه و سناریوی منطقی هر چه سریعتر اعلام کنند.
انتهای پیام/