به نوشته المانیتور، اگر اهداف اقتصادی برجام در ایران تحقق نیابد، پایه‌های حمایت ایرانی‌ها از این توافق و تعامل بیشتر با غرب سست‌ می‌شود.

ادعای المانیتور: برجام، باری بر دوش دولت ایران/ روح تازه‌ای که به اقتصاد ایران دمیده نشد
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی المانیتور در گزارشی مدعی شد: توافق هسته‌ای یا برجام که قرار بود بزرگترین برگ برنده رئیس‌جمهور ایران باشد، به باری بر دوش وی تبدیل شده است.

به ادعای این گزارش، پس از برداشته شدن گام‌های همسو با تعهدات برجام، تحریم‌های ایران تا حدودی تخفیف یافت؛ اما اکنون با گذشت 4 ماه از اجرایی شدن برجام، دولت ایران می‌کوشد دستاوردهای اقتصادی این توافق را چشمگیر نشان دهد.

به نوشته المانیتور، تعداد روزافزونی از نخبگان سیاسی و قشر متوسط این کشور که در خلال مذاکرات هسته‌ای از این روند حمایت کردند، اکنون آمریکا را به برنداشتن گام‌های لازم برای بازگشت ایران به اقتصاد بین‌المللی و نقض برجام متهم می‌کنند. اگر این برداشت‌ها به درستی پاسخ داده نشود، بنای حمایت ایرانیان از برجام و تعامل بیشتر با غرب می‌تواند سست‌ شود.

بنابر این گزارش، قرار بود تمامی طرف‌های توافق از مزیای اجرای آن برخوردار شوند؛ کاهش تحریم‌ها، هدف غایی نبود؛ بلکه ایران در پی دمیدن روحی تازه به اقتصاد خود بود. در جامعه ایران این تصور غالب شده ست که آمریکا قصد دارد کماکان این کشور را در انزوای اقتصادی نگه دارد تا پاسخ نگرانی‌های امنیتی خاورمیانه‌ای و دشمنی دیرینه خود با تهران را داده باشد.

بانک‌های اروپایی هم در مصاحبه با المانیتور اعلام کرده‌اند از بیم قرار گرفتن در شمول تحریم‌های اولیه آمریکا و یا از هراس اعمال تحریم‌های بین‌المللی جدید از سوی کنگره این کشور به دلیل اختلافات غیرهسته‌ای با ایران، از تعامل با تهران پرهیز می‌کنند.

ملاقات‌های پی در پی مقامات خارجی با مسئولان ایران و سفر صدها هیئت تجاری به تهران پس از توافق هسته‌ای به اوج خود رسید. اما این سفرها دورنمای خیلی روشنی برای تبدیل به اقدام ندارند؛ زیرا پشتوانه مالی لازم هنوز مهیا نیست.

در ادامه این گزارش آمده است: بن‌بست روابط بانکی ایران، بر تعاملات مالی با آسیایی‌ها هم تأثیر منفی گذاشته است. «نارندرا مودی،» نخست‌وزیر هند، که قرار است این هفته به تهران سفر کند، بارها کوشیده است بانک‌های اروپایی‌ را به صدور مجوز موردی برای تنها یک نوبت بازپرداخت بدهی 6 و نیم میلیارد دلاری به ایران مجاب کند؛ اما توفیقی برای وی حاصل نشده است. 

به ادعای المانیتور، بخش خصوصی ایران هم که در دوران تحریم، به سختی خود را سر پا نگاه داشت و دو سال اخیر را به آماده‌سازی برای از سرگیری روابط با اروپا گذرانده، اکنون ناامید شده است. اقدام دادگاه عالی آمریکا در مصارده 2 میلیارد دلار از اموال ایران برای پرداخت خسارت، احساسات ضدغربی را در ایران تقویت کرده است. 

در پایان این گزارش آمده است: اعتبار آمریکا به شدت بوسیله ایران و ایرانی‌ها زیر سؤال رفته است. این مسئله بی‌شک بر انعطاف‌پذیری تهران برای توافق با غرب بر سر مسائل غیرهسته‌ای، به ویژه تنش‌زدایی در خصوص درگیری‌های منطقه‌ای اثرات مضر خواهد داشت.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
راست میگه کاشکی بمب اتم میساختیم حیف شد.
آمریکا میخواد ایرانو تو خلا اقتصادی نگه داره در حالی که مردم امیدوار میشن اما هیچ اتفاقی نمیافته اینجوری مردم دلسرد عصبانی میشن باعث شورش میشه به همین راحتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
مرگ بر آمریکا
آخرین اخبار