معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری گفت: شش شهر این استان با تنش آبی روبه رو است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛سید یعقوب فرجی افزود: احتمال جیره بندی آب در شهر های یاسوج، دهدشت، مادوان، لیکک، سوق و چیتاب در صورت صرفه جویی نکردن مشترکان زیاد است.

تنش آبی به شرایطی گفته می شود که میزان تولید و مصرف آب در آن یکسان است و در صورت افزایش مصرف به بحران تبدیل می شود.

وی بیان کرد: رودخانه بشار و مادوان در حاشیه شهر یاسوج و مادوان وجود دارند اما به دلیل نداشتن تصفیه خانه آب در حال حاضر نمی توانیم از آب این دو رودخانه برای آب آشامیدنی مردم این دو شهر استفاده کنیم.

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: 400 میلیارد ریال برای بهره وری از آب رودخانه بشار در راستای آب آشامیدنی سالم نیاز است.

فرجی اظهار کرد: بیش از 90 درصد آب مصرفی شهرهای کهگیلویه و بویراحمد از طریق منابع زیرزمینی و چاه تامین می شود که زنگ خطری در مقابل کاهش سطح آب های زیر زمینی است.

وی با اشاره به این که 80درصد هدروی آب از طریق انشعابات غیرمجاز صورت می گیرد، ابراز کرد: شمار زیادی از مشترکان در این شهرها از انشعاب غیر مجاز استفاده می کنند که این موضوع در افزایش مصرف آب نقش مهمی دارد.

فرجی تصریح کرد: از سال 93 با راه اندازی پلیس آب تعداد زیادی انشعاب غیر مجاز شناسایی شد ، که این افراد از آب آشامیدنی برای آبیاری باغ ها و شالیزار ها استفاده می کردند.

وی گفت: هر یک از انشعابات غیرمجاز در صورت شناسایی براساس میزان تخلف بین پنج تا 10 میلیون ریال جریمه می شوند.

فرجی اظهار کرد: با استمرار وضع موجود مصرف آب در کهگیلویه و بویراحمد، باید منتظر بحران آب در فصل گرما در برخی از شهرهای این استان باشیم.

وی با اشاره به فرسودگی 30 درصد از شبکه های آب آشامیدنی این استان به عنوان عامل اصلی شکستگی لوله ها و هدروی آب گفت: بیش از 670 میلیارد ریال برای مرمت شبکه آبرسانی شهرهای 17 گانه این استان نیاز است.

میزان مصرف آب برای هر نفر در شبانه روز در سطح دنیا 100تا 110 لیتر است، در صورتی که این میزان در کشور ما بین 160 تا180 لیتر و در استان کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از 220 لیتر است.

فرجی تعداد مشترکان آب و فاضلاب در شهرهای این استان را نیز به ترتیب 138 و 26 هزار فقره ذکر کرد.

کهگیلویه و بویراحمد با حدود 700هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
 
انتهای پیام /ف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.