به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مهدی غفاری آزاد گله گفت: 15 سال قبل برای بچه ها نارگیل خریده بود موقع جدا کردن پوسته اولیه نارگیل به این فکر افتاد که با پوست آن چیزی درست کند٫ پس از دقایقی نگاه کردن به این میوه که جلوه یی از زیبایی خالق متعال بود آن را با سختی برش داد و داخل آن را کاملا خالی کرد و بعد ازدوهفته به شکل یک مجسمه سر در آوردم چون گوش نداشت اسمش را بی گوش گذاشتم.
پوست سخت نارگیل در برابر نوآوری وخلاقیت آقای غفاری نرم شد ورنگ ولعاب هنری سنتی به خود گرفت.
آقای غفاری این هنرمند خلاق ساروی گفت: با راه اندازی یک کارگاه تولیدی کوچک در گوشه ای خانه با همدلی ومشارکت همسر و فرزندانم توانستم ابزار کاربردی مثل ظرف شکلات آجیل ، صندوقچه جواهرات، قلمدان، جا شمعی و جانمکدانی بسازم.
خانم مردانی گفت: با حضور در نمایشگاه بهاره امسال تا کنون توانستم 2میلیون تومان فروش داشته باشم منبع در آمد خوبی دارد و اوقات بیکاریم هم پرشده است.
این صنعت نو در کنار هنر دست قدیمی در فروشگاه های صنایع دستی نم نمک عرض اندام می کند تقوی فروشنده صنایع دستی گفت: الان مدتی که داخل فروشگاه صنایع دستی این محصولات چوبی را آوردم به خاطر تنوع و خلاقیت فروش خوبی دارد نسبت به صنایع دستی قدیمی که در شکل ظاهریش تغییری ایجاد نشده است مشتری خوبی دارد.
اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری استان هم از هنرمندانی که نوآوری وخلاقیت را چاشنی کارشان می کنند حمایت می کند.
مسئول واحد توسعه وترویج صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران گفت: رشته صنایع دستی همان هنر سنتی که از گذشته تا به حال فعال است.
مریم شعبانی افزود: برخی رشته های به روزتر است با توجه به شرایط مدرن امروز نوآوری وخلاقیت نیاز روز وسبک امروز تا حدی الگو تولید راتغییر داده وبروز کرده است واین تا حدی خوب است.
وی گفت : در صورت استمرار در این صنعت اگر در نمایشگاه ملی وبین الملی کاترشناسان میراث ببینند مورد حمایت قرار می دهیم و به آنان تسهیلات اعطا می شود.
از 120رشته صنایع دستی قدیمی شناسایی شده در مازندران فقط۷۰ رشته در ۵۰۰۰ کارگاه احیا شد و فعال است.
هنر دست 6هزار و500
ساله مازندران مدتی است کمتر درسبد خریدایرانی ها قرار می گیرد صنایع دستی جدید شاید
بتواند گزینه مناسبی برای رونق دوباره صنایع دستی باشد.