به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ زمانی که نورون ها می میرند، بقایای آن ها باید به سرعت از بدن زدوده شوند تا بافت اطراف مغز بتواند به درستی عمل کند. فرآیند زدودن و پاکسازی سلول های مرده نورون توسط سلول های اختصاصی موسوم به "میکروگلیا" صورت می گیرد. این سلول های کوچک دارای شاخه های بسیاری هستند که می توانند به طور دائم حرکت کرده و هر گونه عناصر بیگانه مثل نورون های مرده را از بین ببرند.
تحقیقات دانشگاه باسک برای اولین بار به موضوع مکانیسم بیگانه زدایی بدن توسط سلول های میکروگلیا در افرادی پرداخته است که مغزشان آسیب دیده است. به منظور انجام چنین تحقیقی از افراد و موش های آزمایشگاهی دارای صرع به عنوان نمونه های تحقیق استفاده شد.
گفته می شود نورون ها هنگام حملات صرعی می میرند. حال، فرآیند بیگانه خواری در این افراد با افرادی که دارای مغز سالم هستند کاملا متفاوت است به طوری که سلول های میکروگلیا در افراد بیمار مغزی به عنوان یک عنصر نابینا عمل کرده و نمی تواند نورون های مرده را بیابند. نتیجه آن نیز از بین نرفتن نورون های مرده و انباشته شدن و گسترش آن ها به نورون های مجاور و آغاز واکنش های التهابی در مغز است.
این اکتشاف باعث شده محققان درصدد یافتن درمان این عارضه برآیند به طوری که این گروه تحقیقاتی مشغول بررسی داروهای تقویت کننده فرآیند بیگانه خواری در بدن برای یافتن دارویی برای صرع هستند.
انتهای پیام/