دلیل شكل گیری بخش مردمی نخستین جشنواره فیلم سلامت جذب مشاركت مردم برای فیلمسازی با مضمون سلامت است.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی نخستین جشنواره فیلم سلامت؛ مدیر بخش مردمی جشنواره فیلم سلامت دلیل شكل گیری، اهداف، شیوه ارسال و قضاوت آثار را در این بخش توضیح داد. بنا به گفته وی دلیل شكل گیری بخش مردمی نخستین جشنواره فیلم سلامت جذب مشاركت مردم برای فیلمسازی با مضمون سلامت است.

مجید برزگر در توضیح اهداف شكل گیری جشنواره فیلم سلامت با بیان اینكه در حال حاضر و در طول سال جشنواره های متعددی در ایران برگزار می شوند كه عمدتا با رویکرد سینمایی جنبه ها و مفاهیم غیرسینمایی، آموزشی، اجتماعی یا فرهنگی را دنبال می كنند، بیان كرد: جشنواره فیلم سلامت نیز از همین نمونه هاست كه با استفاده از كاركرد سینما، به دنبال گسترش و اشاعه مضامین و مفاهیم عام سلامت و پزشکی در جنبه های مختلف جسم و روان است.

وی درخصوص دلیل شكل گیری بخش مردمی به این جشنواره توضیح داد: استفاده از كاركرد و توانایی سینما برای مفاهیم غیرسینمایی، دلیلی است برای جذب مشاركت مردم تا در كنار فیلمسازان و اهالی جامعه سینمایی، در این جشنواره حضور فعال داشته باشند. به همین دلیل علاوه بر بخش های سینمایی، تولیدات تلویزیونی، آثار مستند و فیلم های كوتاه كه در آن آثار فیلمسازان به قضاوت گذاشته می شود، بخش مردمی نیز به این جشنواره اضافه شد تا مقوله سلامت و معضلات موجود آن از دریچه چشم مردم دیده و ارائه شود. قصد بر این است كه این بخش كه به تعبیری مهم ترین و بزرگ ترین بخش جشنواره فیلم سلامت است، دلیلی شود تا افراد زیادی تصمیم بگیرند فیلم بسازند و در جشنواره شركت كنند.

مدیر بخش مردمی جشنواره فیلم سلامت در توضیح نوع شركت مردم در این بخش، اعلام كرد: تعریف اصلی ما از فیلمسازی مردم، استفاده از دوربین گوشی های همراهشان است. حالا دیگر ثبت اتفاقات و مناسبت ها از طریق گوشی های همراه موضوعی مرسوم و همه گیر شده است. هر فردی از گوشی تلفن همراهش برای ثبت لحظات و فیلم گرفتن استفاده می كند؛ به همین خاطر تعبیر فیلمسازی مردمی چیزی دور از ذهن نخواهد بود. در نتیجه همه می توانند از اتفاقات اطراف خود كه با موضوعات اعلام شده در فراخوان همخوانی دارد فیلم بسازند و برای ما بفرستند. ضمن اینكه هیچ گونه محدودیتی در تولید اثر وجود ندارد. فقط فیلم ها باید بین ١ تا ٣ دقیقه باشند و می توانند در هر قالبی از گزارشی، مستند، داستانی كوتاه تا دوبله، انیمیشن، داب اسمش ساخته شوند. حتی در ادامه نرم افزاری برای تدوین فیلم در سایت جشنواره قرار خواهد گرفت تا كسانی كه می خواهند تصاویر فیلم هایشان را كنار هم بچینند و به اصطلاح آن را دقیق تر مونتاژ كنند و به شكل تخصصی تر ارائه دهند، از این نرم افزار استفاده كنند.

برزگر شیوه داوری آثار بخش مردمی را با توجه به نظر مردم دانست و گفت: آثار ارسالی در كانال تلگرام و صفحه اینستاگرام جشنواره بارگذاری خواهند شد. بدین ترتیب بنا به میزان تاییدی كه فیلم ها بدست می آورند و یا میزان دیده و ارسال شدن آن ها، به نظر اولیه مردم در اقبال فیلم ها دست خواهیم یافت و از میان این آثار به داوری خواهیم پرداخت. به نوعی ما از مردم می خواهیم با مضامین سلامت برایمان فیلم بسازند و فیلم هایشان را داوری كنند.

مدیر بخش مردمی نخستین جشنواره فیلم سلامت اهداف مورد توجه در این بخش را چنین توضیح داد: در بخش مردمی جشنواره دو هدف مدنظر است. هدف اول همان آشنایی با مضامین و مفهوم سلامت است كه مورد توجه و نظر جشنواره، دبیر و شورای سیاست گذاری در تمام بخش هاست. درواقع آشنایی با بیماری هایی چون ایدز، اوتیسم، آلزایمر و... و مفاهیمی همچون اهدای عضو و اهدای خون و کنترل و مراقبت های غذایی و... همان ضرورت آموزش و گسترش فرهنگ سلامت جامعه و نخستین هدف جشنواره فیلم سلامت است. اما هدف دوم كه در این بخش دنبال می شود، آموزش فیلمسازی و گسترش فرهنگ تصویری است. امکان وسیع استعدادیابی و فرصت دیده شدن نسل جوان در فیلمسازی؛ به خصوص سینمای موثر کوتاه. با این شکل در كنار آموزش مضامین سلامت، آموزش فیلمسازی از طریق امكانی كه جشنواره در اختیار مخاطبان خود قرار داده نیز موردتوجه خواهد بود. در نتیجه همه افرادی كه در گذشته فیلم هایی با موبایل خود ساخته اند یا الگوهایی از فیلم های موبایلی دیده اند حالا در یك محدوده مضمونی فیلم خواهند ساخت. ضمن اینكه تماشای فیلم های افراد دیگر كه آثارشان را برای جشنواره ارسال خواهند كرد، می تواند الگوی مناسبی برای آموزش باشد.

برزگر در توضیح اینكه آیا آموزش فیلمسازی به عنوان یكی از اهداف بخش مردمی جشنواره فیلم سلامت، با ورك شاپ یا كارگاه های آموزشی انجام می شود؛ بیان كرد: آموزشی برای فیلمسازی وجود ندارد. اگرچه در ابتدا این مسئله مطرح، اما پس از بررسی منتفی اعلام شد. چراكه به نظر می رسید هر نوع آموزشی باعث می شود طراوات فیلمسازی از نخستین تجربه فیلمساز آماتور گرفته شود و او را به سمت فیلمسازی بنا به الگوهای حرفه ای سوق دهد. البته تنها بحث آموزشی ای كه امكان دارد در این بخش اتفاق بیفتد، آموزش و توضیح مضامین و موضوعاتی ست كه جشنواره به آن ها توجه دارند.

وی در پایان با بیان اینكه هزار جایزه نقدی و یك جایزه بزرگ خودرو، جوایزی است كه برای این بخش در نظر گرفته شده، مطرح كرد: با توجه به میزان و تعدد جوایز این بخش امیدواریم اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. از این هفته تا پایان خردادماه، دبیرخانه، گروه های تلگرامی و پست الکترونیک جشنواره، فیلم های تولید شده این بخش را دریافت خواهند کرد.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم سلامت با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی؛ با ریاست دكتر سیدمحمد هادی ایازی و دبیری دكتر ابراهیم داروغه زاده از تاریخ 30 مرداد تا 1 شهریورماه برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار