رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: عده‌ای نگران بودند که صنعت سانتریفیوژ را به فراموشی بسپاریم.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (دوشنبه) در نشست امضاء قرارداد همکاری این سازمان با پژوهشگاه صنعت نفت، جمهوری اسلامی ایران را الگوی کشورهای در حال توسعه در تثبیت حقوق هسته‌ای خواند و گفت: صنعت هسته‌ای نه فقط در بعد هسته‌ای با نشاطی که از گذشته داشت ادامه حیات می‌دهد، بلکه از ترویج تجارب و دانش موجود نیز استفاده و نیازهای بخش‌های دیگر کشور به ویژه بخش‌های صنعتی، سلامت و کشاورزی را تأمین می‌کند.

وی گفت: خرسندیم که در ارتباط بین سازمان انرژی اتمی و بخش‌های صنعتی گام های بلندی برداشته ایم و توانسته‌ایم در چارچوب اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند نیازهای کشور را تأمین کنیم.
 
صالحی افزود: باور داریم هر آنچه اراده می‌کنیم می‌توانیم محقق کنیم زیرا سازمان انرژی اتمی در چارچوب اراده و بلندپروازی‌های خود که تأمین سوخت 20 درصدی بود برغم ناباوری دیگران این هدف را محقق کرد.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: پیرو این موفقیت اکنون راکتور تحقیقاتی تهران با سوخت تولیدی بومی کار می کند و یکی از دستاوردهای بزرگی است که برای پایبندی به شعار «ما می توانیم» الگو شده است شعاری که امام راحل به ما آموخت.
 
وی افزود: صنعت هسته ای به اعتبار طبیعت این صنعت از برخی استانداردهای ویژه برخوردار است به نحوی که تجهیزاتی که در این صنعت استفاده می شود به علت حساسیت های آن باید از استانداردهای بالا برخوردار باشد و حفظ ایمنی رکن این صنعت است؛ زیرا اگر اشکالی در این باره پیش بیاید می‌تواند پیامدهای فرامرزی داشته باشد.
 
صالحی گفت: به همین علت استانداردهای صنعت هسته‌ای اعم از تجهیزات و موادی که در آن به کار می‌رود باید در حد اعلای آن باشد و زمانی که به استانداردها دست یافتیم و تجربیات لازم را آموختیم می‌توانیم آن را به دیگر بخش ها اعم از صنعت و بهداشت و کشاورزی تسری دهیم.
 
*تامین سانتریفیوژهای لازم در بخش بهداشت و سلامت که در بازار یافت نمی‌شود
 
معاون رئیس جمهور افزود: ما توانستیم سانتریفیوژهای لازم در بخش بهداشت و سلامت را که در بازار یافت نمی‌شود و دیگران از ارائه آن به ما پرهیز می‌کردند تأمین کنیم که برای تولید واکسن و داروهای نوترکیب لازم است.
 
وی گفت: بر همین اساس سه نوع پیشرفته سانتریفیوژهای بخش سلامت را ارائه کردیم که با رضایتمندی کامل در حال استفاده است و این سند افتخار دیگری برای دانش و صنعت هسته‌ای کشورمان است.
 
صالحی با قدردانی از مسئولان وزارت نفت افزود: اکنون نیز مسئولان این صنعت پیشقدم شده‌اند تا از تجربیات و تجهیزات پیشرفته سازمان انرژی اتمی در صنایع ما استفاده کنند.
 
وی گفت:‌ براساس یادداشت تفاهمی که پیش‌تر به امضاء رسید و کارشناسان دو طرف امکانات یکدیگر را ارزیابی کردند، اکنون زمینه‌های لازم برای ارائه خدمات فنی به صنعت نفت فراهم شده است.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: بر این اساس سفارش‌هایی دریافت کرده‌ایم که یکی از این سفارش ها تولید و عرضه سانتریفیوژها بوده است.

*نگرانی پس از برجام
 
صالحی گفت: پس از برجام عده‌ای نگران بودند که ما صنعت سانتریفیوژ را به فراموشی بسپاریم در حالی که این روند معکوس شده است و اکنون سانتریفیوژهای لازم برای صنعت نفت را نیز به این دستگاه واگذار می کنیم.
 
وی افزود: البته این دستگاه ها بدون پیش پرداخت واگذار می‌شود چون با افزایش صادرات نفت مطمئنیم که حق الزحمه کارشناسان ما پرداخت خواهد شد.
 
*چاه‌پیمایی در نفت با استفاده از فناوری هسته‌ای
 
صالحی گفت: علاوه بر همکاری در تولید و عرضه سانتریفیوژهای لازم برای استفاده در صنعت نفت در دیگر زمینه‌ها به ویژه چاه‌پیمایی در نفت با استفاده از فناوری هسته‌ای نیز کار کارشناسی در حال انجام است.
 
وی افزود: احساس می کنیم مرحله جدیدی در خصوص روابط بین سازمان انرژی اتمی و دیگر دستگاه های کشورمان به ویژه دستگاه های صنعتی ایجاد شده است.
 
معاون رئیس جمهور گفت :‌البته هیچ کسی مدعی خودکفایی صد در صدی نیست، اما بر خوداتکایی تاکید داریم.
 
صالحی افزود: ده ماه قبل که گروهی از حوزه سلامت برای خرید تجهیزات لازم در تولید دارو به فرانسه سفر کردند طرف فرانسوی گفته بود برای عرضه مجموع تجهیزات آمادگی دارند جز یک مورد که آن سانتریفیوژ است.
 
وی گفت : مسئولی که از طرف ایران در این مذاکرات حضور داشت در واکنش به این گفته طرف فرانسوی اعلام کرده بود اتفاقا همه تجهیزات دیگر را می خواهیم الا همان سانتریفیوژ، زیرا سازمان انرژی اتمی آن را در داخل کشورمان تولید کرده است که این پاسخ به شگفتی و عقب نشینی طرف فرانسوی منجر شده بود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد :‌ما باید در عرصه های راهبردی توانمند باشیم و بتوانیم نیازهای خود را در این عرصه ها تامین کنیم حتی اگر در مراحل نخست با هزینه بالاتر و کیفیت پایین‌تر باشد.
 
صالحی گفت : این سازمان شمار قابل توجهی شرکت دارد که آن ها را تشویق می کنیم تا به نحوی خود را اداره کنند که هزینه هایشان از محل درآمدهایشان تامین شود. بر اساس این رویکرد برخی شرکت های ما امسال قراردادهایی با ارزش ده‌ها میلیارد تومان امضا کردند که در نوع خود بی سابقه بود.
 
وی افزود:‌این شرکت ها از فضای کنونی استفاده می کنند تا همزمان با تامین نیازهای صنعت هسته ای کشور نیازهای خود را نیز تامین کنند و با شتابی که در این زمینه پیش می رویم درآمد شرکت های ما به حدی می رسد که نیازهای سازمان و هزینه های خود را تامین کنند.
 
صالحی همچنین گفت: در برخی محافل شنیده می شود که هزینه زیادی بابت فعالیت‌های هسته‌ای پرداخته‌ایم در حالی که اگر این هزینه ها که هزینه های تحریم است مربوط به صنعت هسته‌ای هم نمی‌بود، بهانه های دیگری مانند حقوق بشر و تروریسم را منشا تحمیل هزینه هایشان قرار می دادند .
 
وی افزود: تقدیر این بود که این هزینه‌ها به نام صنعت هسته‌ای باشد که اتفاقا خوب شد زیرا مسائل این حوزه، فنی است و بالاخره به سرانجام رسید. بهانه غربی‌ها در این زمینه جنبه سیاسی داشت و چون حول محور فنی بود لاجرم تمکین کردند به ویژه که فهمیدند تقابل راه به جایی نمی‌برد و مجبور به تمکین شدند.
 
صالحی گفت: تصور کنید اگر بهانه فشار آنان حقوق بشری بود چون مباحث جدلی است چقدر طول می کشید؟ پس افکار عمومی تصور نکند که هزینه هایی که پرداختیم به علت فعالیت هسته‌ای است، بلکه این هزینه ها به علت چالش فکری و اندیشه‌ای است که اساس تقابل طرف مقابل با ماست.
 
معاون رئیس جمهور افزود: به اعتبار قدرت هسته‌ای که قدرتی راهبردی است ملت ایران توانست به همراه نظام، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب ، حمایت‌های رئیس جمهور و قوای سه گانه حق خودش را تثبیت و نام خود را به عنوان الگو در این زمینه در جهان ثبت کند.
 
پس از سخنان صالحی و دو نفر از مسئولان وزارت نفت، قرارداد همکاری‌های سازمان انرژی اتمی با پژوهشگاه صنعت نفت به امضای زارعان معاون این سازمان و کاتوزیان رئیس این پژوهشگاه رسید.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار