به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی گمرك ایران، چین در دو ماهه اول سالجاری 22 و 78 صدم درصد از سهم ارزشی كالاهای صادراتی ایران را به خود اختصاص داد كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 6 و 22 صدم درصد افزایش نشان میدهد.
بنابراین گزارش، امارات متحده عربی دومین خریدار كالاهای ایران در این مدت بوده كه 17 و 14 صدم درصد از سهم ارزش كل صادرات را دارا بوده و واردات آن از ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 و 4 صدم درصد كاهش داشته است.
سومین كشور واردكننده كالاهای ایرانی كشور عراق است كه طی دو ماهه اول سالجاری سهم آن از كل ارزش صادرات 14 و 28 درصد است و 5 و 98 درصد كاهش را نشان میدهد.
كشور جمهوری كره از نظر ارزش، كالای بیشتری از ایران خریداری كرده بهطوری كه با سهم ارزش 8 و 39 صدم درصد چهارمین كشور مقصد كالاهای صادراتی كشورمان بوده و واردات آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد قابلتوجه 960 درصدی همراه بوده است.
كشور هند پنجمین واردكننده كالاهای ایرانی است كه 7 و 28 صدم درصد از سهم ارزش كالاهای صادراتی را به خود اختصاص داد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6 و 35 صدم درصد افزایش نشان میدهد.
بنابراین گزارش سایر كشورها با سهم ارزش 30 و 13 درصدی، واردكننده كالاهای ایرانی بودهاند كه این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 43 و 87 درصد كاهش داشته است.
شایان ذكر است كه میعانات گازی با ارزش یك میلیارد و 88 میلیون دلار، 15 و 85 صدم درصد سهم ارزش كالاهای صادراتی را در این مدت دارا بوده است.
این گزارش حاكی است صادرات محصولات پتروشیمی با ارزش 2 میلیارد و 908 میلیون دلار، 42 و 40 صدم درصد سهم ارزش كالاهای صادراتی را به خود اختصاص داده و قابل توجه اینكه رشد صادرات محصولات پتروشیمی در كنار كاهش چشمگیر صادرات میعانات گازی و سایر كالاها صورت گرفته بهطوری كه محصولات پتروشیمی 15 و 40 صدم درصد رشد داشته است.
انتهای پیام/