یک شبکه تلویزیونی اتریش بزرگترین چالش شرکتهای خارجی برای همکاری با ایران را فقدان ارتباطات بانکی دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه تلویزیونی «او.ار.اف» اتریش گزارش داد: با گذشت چهار ماه از زمان لغو تحریمها ایجاد ظرفیت های سرمایه گذاری (خارجی) در ایران که در یک بازه زمانی ده ساله به یک میلیارد دلار رسیده همچنان با سرخوردگی و دلسردی روبرو شده است.

در طول این چهار ماه، هیات های اقتصادی خارجی زیادی به ایران آمده و حتی در مورد امکان سرمایه گذاری خارجی در ایران وعده و وعیدهایی را داده اند اما با وجود این تلاش ها شمار اندکی از این وعده ها تاکنون محقق شده اند.

یورگ وینتر، خبرنگار «او.ار.اف» اتریش از تهران گزارش داد: شرایطی است که هم بهای جهانی نفت به پایین ترین سطح خود رسیده و هم ناوگان نفتکش های ایران قدیمی کهنه و قدیمی شده است.

با وجود این، صادرات نفت ایران از زمان لغو تحریم ها به طور مشهودی افزایش یافته و به حدود دو میلیون بشکه در روز رسیده است. شرکتها و سرمایه گذاران غربی، شیفته و دلباخته بازار ایران با جمعیتی تقریبا هشتاد میلیونی و جوانانی تحصیلکرده با دستمزدهای پایین شده اند.

در جنوب تهران، شرکت «مایر-مِلنهوف» که یک شرکت اتریشی فعال در صنایع بسته بندی و تولید کارتن مقواست همچنان به توسعه فعالیت های خود در ایران می اندیشد؛ به گونه ای که امسال در نظر دارد یکصد کارگر دیگر نیز به مجموع نیروی انسانی خود در ایران بیفزاید. در حال حاضر این شرکت، بزرگترین سرمایه گذار اتریشی در ایران است که در درجه اول، تولید پاکت های سیگار را در برنامه دارد.

با وجودی که این شرکت در حوزه فعالیتش در بازار ایران، پیشتاز است اما تبعات تحریمهای سالهای گذشته همچنان مشکلاتی را بر سر راهش قرار داده است.

مهدی رحیمی، مدیرعامل شرکت «مایر-ملنهوف ایران» در این باره گفت: سیاست جهانی به ویژه سیاست آمریکا مشکلات بزرگی را ایجاد کرده است. هم اکنون بزرگترین چالش ما فقدان ارتباط مستقیم بانکی است. به طور مثال ما می توانیم مواد خام خود را تحویل شرکتهای خارجی دهیم اما حتی الان نیز همچنان نمی توانیم حواله های مستقیم به خارج از ایران داشته باشیم. با این اوصاف امیدواریم این مشکل نیز ظرف ماههای آتی برطرف شود.

مدیرعامل شرکت «مایر-ملنهوف ایران» گفت: سیاست جهانی به ویژه سیاست آمریکا مشکلات بزرگی را ایجاد کرده است. هم اکنون بزرگترین چالش ما فقدان ارتباط مستقیم بانکی است.

تحریم ها، بانک های ایرانی را از الحاق به شبکه ارتباطات بین بانکی جهانی موسوم به «سوئیفت» منفصل و جدا کرده بودند؛ سامانه ای که بیش از ده هزار بانک، بنگاه مالی و بورس سراسر جهان را به هم متصل می کند. با وجودی که تحریمهای ایران لغو شده اند اما دسترسی به نظام مالی بین المللی همچنان برای این کشور با ممنوعیتهایی همراه است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۱ خرداد ۱۳۹۵
با سلام..دولت میتونه با ایجاد پشت بانه مالی مثل نفت و سهام برای سرمایه گذاری خارجی ایجاد یک lc داخلی با پشت وانه بخش خصوصی رو ایجاد کنه..فکر کنم مشکل حل بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۱ ۱۱ خرداد ۱۳۹۵
خوب کالا رو با کالا عوض کنید...دیگه چه نیازی هست صبح و شب دولت زانو بزنه جلوی امریکای نجاست خوار؟
آخرین اخبار