مدیرکل دامپزشکی استان همدان از کاهش شیب ابتلا به بیماری تب مالت در همدان خبر داد.

کاهش شیب ابتلا به بیماری تب مالت در همدان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ محمودرضا رسولی اظهار داشت: در این فصول احتمال بروز از جمله بیماری‌هایی که به وسیله کنه و بندپایان منتقل می‌شود، وجود دارد.


وی با بیان اینکه برخی از این بیماری‎ها مختص دام است اما برخی دیگر مشترک میان انسان و دام، گفت: تب هموراژیک کریمه و کنگو از جمله بیماری مشترک میان انسان و دام است که به وسیله بندپایان منتقل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه اکیپ‎های سمپاشی در پیشگیری از این بیماری فعال هستند، با توصیه به دامداران در پیشگیری از این بیماری از طریق سمپاشی دام‎ها و جایگاه آنها، گفت:دامداران از لمس کردن و فشار دادن کنه‎ها و کشتار غیر مجاز دام خودداری کنند.

وی با بیان اینکه این بیماری برای انسان کشنده است، گفت: از مصرف گوشت خام و نیمه پخته جلوگیری شود، گوشت باید از مجاری مجاز تهیه شود و حاوی مهر و لیبل دامپزشکی باشد.

رسولی با اشاره به احتمال بروز بیماری دیگری که مختص دام است، خاطرنشان کرد: بیماری تب سه روزه مختص دام بوده و به انسان‎ها منتقل نمی شود اما برای دام و دامداران خطرناک است.

وی با بیان اینکه در خصوص پیشگیری از این بیماری‌ها سمپاشی‌ها انجام شده و خوشبختانه تاکنون موارد مثبت نیز مشاهده نشده است، افزود: هدف پیشگیری و اطلاع‌رسانی به مردم در مورد این بیماری‌هاست.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان یادآور شد: دامداران اگر دام مریض دارند آن را سریعاً به نزدیکترین دامپزشکی منتقل کنند تا هماهنگی لازم انجام شود و مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.

وی در رابطه با بیماری تب مالت گفت:منحنی بیماری تب مالت نشان می‌دهد که میزان بروز این بیماری در فصل گرم بیشتر است.

رسولی با اشاره به اینکه در فصل گرما احتمال مصرف لبنیات سنتی بیشتر است، گفت:در تابستان لبنیات سنتی به راحتی از روستا و عشایر به شهر منتقل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد:توصیه ما به افراد این است که از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و اگر شیر خام مصرف می‌کنند حتما آن را بجوشانند و نیز از مصرف فرآوری‌هایی که از شیر خام جوشانده و پاستوریزه نشده تهیه شده، خودداری کنند.

انتهای پیام/ د


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.