اتاق های مادر و کودک از ضروریاتی است که لزوم تامین و راه اندازی آن درکلانشهرها احساس می شود،امری که تا حدودی در تهران بزرگ تامین و مهیا شده،اما همچنان با نقطه مطلوب فاصله بسیاری دارد.

شهری که مادرانه نیست/تنها 10 اتاق‌ مادر و کودک در کلانشهر تهران
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اتاق کودک از ضروریاتی است که در بسیاری از کلانشهرهای کشور آنچنان که باید به آن توجه نشده ،اتاقی که در قالب و چارچوب آن،مادر،تغذیه فرزند خویش را با آسایش و آرامش تامین و براحتی پوشک بچه خود را تعویض کند،از کاستی ها و کمبودهایی است که خلا آن بصورتی ملموس احساس می شود.

سابقه راه اندازی نخستین اتاق مادر و کودک در سال 1387 به پایانه جنوب پایتخت باز می گردد وحالا در ابتدای سال 1395 در مجموع،10 اتاق مادر و کودک در پایانه های جنوب،شرق،غرب و بیهقی و برخی ایستگاه های پر تردد مترو راه اندازی شده است.

اگر چه با جمعیت انبوه و متکثر تهران بزرگ،این میزان امکانات،تناسب چندانی با نیازهای موجود ندارد،اما داشته موجود در مقایسه با خلا سالهای نه چندان دور گذشته،خود غنیمتی است که می تواند نوید بخش و امیدوار کننده محسوب شود.

توسعه اتاق های مادر و کودک بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران قانونی تلقی می شود و باید ایستگاه های مترو،بوستان ها و فضاهای پرتردد شهر نیز صاحب چنین اتاق هایی شوند.

* ضرورت افزایش ساعات کاری اتاق های مادر و کودک

در حال حاضر ایستگاه های متروی ترمینال جنوب،تئاتر شهر،بهارستان،امام خمینی(ره)صادقیه و عبدل آباد به اتاق مادر و کودک مجهز شده اند.

بر اساس گزارشات منتشره در برخی جراید و رسانه ها،تاکنون مادران بسیاری با حضور در این اتاق ها از خدمات ارائه شده برخوردار شده اند و رضایتمندی مطلوبی نیز نسبت به امکانات تعبیه شده در آن مشاهده شده است ،اما در کنار رضایت های نسبی،تقاضاهایی نیز در این خصوص وجود دارد که عمده آن معطوف به افزایش ساعات کاری اتاق های مذکور می شود.

*لزوم توسعه اتاق های مادر و کودک در اماکن عمومی

در این میان برخی از اتاق های مادر و کودک در روزهای تعطیل مثل جمعه،خدمات لازم را ارائه نمی کنند و همین کاستی و محرومیت،زمینه ساز بروز محدودیت هایی برای مادران می شود و به تبع این امر دشواری هایی نیز برای کودکان ایجادمی کند،در چنین شرایطی این امر به عنوان مطالبه ای جدی از سوی مادران مطرح است که زمینه ای فراهم شود تا اتاق های مورد اشاره در ساعات بیشتری از روز و ایام تعطیلات ارائه خدمات کنند.

پایانه های جنوب و غرب و اتاق های مادر و کودک تعبیه شده در آن نیز از دیگر مراکزی است که مراجعه کنندگان و مادران انتظار افزایش ساعات ارائه خدمات را دارند.

از دیگر نیازهای جدی مطروحه در این عرصه به ضرورت راه اندازی مراکز مادر و کودک در اماکن پرتردد و عمومی شهر همچون بوستان ها،پارک ها و همچنین مراکز خرید هستند،امری که ظاهرا رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر چنین نیاز و ضرورتی آن را در زمره حقوق کودکان می نامد.

فاطمه دانشور معتقد است،شهردرای در این حوزه مطلوب عمل کرده و لازم است فروشگاه های شهروند و بوستان های پایتخت نیز به این امکانات تجهیز شوند.

بدون تردید توسعه چنین امکاناتی در اماکن پرتردد و تفریحی ،علاوه بر افزایش کمی و کیفی خدمات و تامین زیرساخت های رفاهی،بستر و زمینه ارتقای سطح گردشگری را نیز فراهم می سازد،امری که به مثابه حلقه های متصل شده و زنجیرهای به هم پیوسته، زمینه را برای جذب توریسم و گردشگری هر چه بیشتری فراهم می سازد.

امید است با حصول شرایط لازم ،احداث و راه اندازی اتاق های مادر و کودک به عنوان یک نیاز اساسی در کشور و دیگر شهرهای بزرگ و کوچک این مرز و بوم پیگیری،تامین و مهیا شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.