مشخصات و آیتم‌های یک آهنگ نقش تعیین کننده‌ای در تاثیر موسیقی بر روح و روان انسان‌ها دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اغلب انسان‌ها هر روزه ساعاتی از شبانه روز را به گوش کردن موسیقی اختصاص می‌دهند. همچنین با توجه به گسترش فناوری شاهد هستیم گروهی از آدمها حتی هنگامی که بیرون از خانه هستند، با موبایل و هدفون و دیگر وسایل موجود مشغول گوش کردن به آهنگ مورد علاقه شان هستند.

با توجه به وضعیت فعلی این دغدغه وجود دارد که آهنگی که گوش می‌کنیم چه تاثیری بر انسان و روحیاتش دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت مشخصات و آیتم های زیادی که در یک آهنگ وجود دارند، تعیین کننده تاثیر موسیقی بر روح و روان ما هستند.

امروزه موسیقی تبدیل به دانش و هنر گسترده ای شده که دارای بخش‌های گوناگون و تخصصی است و این نیاز وجود دارد که تک تک آیتم‌های موجود در یک آهنگ مورد بررسی قرار بگیرند.

قبل از توضیح تاثیر موسیقی بر روان انسان خوب است نگاهی کنیم به عوامل و آیتم های سازنده یک اثر:

یکی از این آیتم ها و شاید مهم ترین شاخصه یک آهنگ، ترانه و شعر آن است، اولین موردی که حس یک آهنگ را به ما منتقل می کند، ترانه و شعر یک آهنگ است، یا به تعبیری می توان گفت شعر، دروازه ورودی یک آهنگ است.

دومین آیتمی که در یک آهنگ موثر است سبک و فضای آن اثر است. برای همه ما پیش آمده که آهنگ بی کلام غمگینی را شنیده ایم و بعد از گوش دادن به آن آهنگ احساس غم و پریشانی کرده ایم و برعکس گاهی هم آهنگ بی کلام شادی را شنیده ایم و پس از آن احساس سرخوشی و انرژی کرده ایم؛ این نشان می دهد اتمسفر یک آهنگ هم بر روان انسان تاثیرگذار است. 

البته آیتم های دیگری نیز موثر هستند مانند جنس صدای خواننده، ریتم، تمپوی آهنگ و ...

حال می پردازیم به تاثیرات موسیقی بر روان انسان: هنگامی که به یک آهنگ گوش می کنیم گویی افسار احساسات مان را به دست آن آهنگ داده ایم؛ به این معنی که گاهی با شنیدن یک آهنگ غمگین، افسرده و ناراحت می شویم و برعکس آن نیز امکان پذیر است یعنی با شنیدن یک آهنگ شاد، احساس خوشحالی و سرخوشی و گاهی انرژی گرفتن می کنیم.

البته قابل ذکر است که بعضی موسیقی ها که ریشه در فرهنگ غرب دارند باعث عصبی شدن، پرخاشگری و حتی گاهی منجر به آن می‌شود که شخص شنونده دچار پوچ گرایی و مشکلات روانی حاد شود.

از دیگر تاثیرهایی که یک آهنگ بر روان انسان دارد، می توان به افزایش تمرکز و خلاقیت اشاره کرد، به این صورت که گوش کردن به یک آهنگ ملایم باعث سرعت پردازش مغز شده و باعث حرکت به سمت روش های خلاقانه تر می شود.

همچنین خوب است بدانیم که گوش دادن به موسیقی هنگام رانندگی، بر خلاف باور متداول به طور قابل ملاحظه‌ای حواس‌مان را پرت می‌کند.

از دیگر تاثیرات موسیقی می توان به کمک به ورزش کردن اشاره کرد.

پس با توجه به تاثیرات مذکور در موسیقی عاقلانه است که قبل از گوش کردن به یک آهنگ توجه به تاثیر آن موسیقی بر روان مان داشته باشیم. 



گزارش از: حمید محمدی بیدمشکی


انتهای پیام/










اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.