خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفتوگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مصرف نانهای شیرین گفت: نانهای شیرین همچون شیرمال، ارزش تغذیهای نانهای معمولی را تا حدودی دارند اما چون از آرد سفید تهیه می شوند فاقد سبوس کافی هستند.
وی افزود: از طرفی به دلیل داشتن شکر و روغن در ترکیبات خود با بالابردن کالری بدن، باعث چاقی و اضافه وزن فرد می شوند. همچنین باید دقت شود که روغن استفاده شده برای تهیه آنها مرغوب باشد و منجر به ایجاد کلسترول بدخون نشود.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: لذا در مقایسه با نانهای معمولی و سالم که تاکید بر روی نانهای سبوس دار است، نانهای شیرین مضرات بیشتری دارند. به همین دلیل مصرف روزانه و مداوم این نانها توصیه نمی شود و تنها در شرایط عدم دسترسی به نانهای معمولی، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
رحمانی با بیان اینکه نانهای شیرین مثل شیرمال از ارزش تغذیهای بالاتری نسبت به نانها و شیرینیهای خامهای برخوردار هستند، عنوان کرد: نانهای شیرین به دلیل کالری بالا و شکر، قندخون را به سرعت بالا می برد و با ترشح انسولین و کاهش قندخون، بدن دوباره احساس نیاز به شیرینی جات پیدا می کند، درواقع میل به خوردن مجدد این نانها و مصرف مداوم، یک حالت افت و خیز قند را ایجاد می کند و بهتر است حتی الامکان ازمراکز عرضه نان معتبر خریداری شود.
وی افزود: لذا استفاده از این نان ها برای کسانی که دیابت، اضافه وزن، چربی خون بالا دارند و در معرض بیماریهای قلبی و عروقی هستند توصیه نمی شود و بهتر است که هر از چندگاهی به میزان 40 تا 50 گرم باشد.
رحمانی یادآور شد: ترکیبات استفاده شده در این نانهای شیرین ( مثلا مواد میان کلوچهها) بهتر است از مغزها و مواد مغذی و مفید باشد و از ترکیب مواد بی ارزش غذایی خودداری شود.
انتهای پیام/