به گزارش گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند هفته گذشته خبری مبنی بر دریافت حقوقی غیر متعارف توسط برخی مدیران ارشد بیمه مرکزی همراه با فیش حقوقی آنها منتشر شد که واکنشهای گسترده ای به دنبال داشت.
تصویر این فیش حقوقی جنجال برانگیز با مبلغ 87 میلیون تومان همانند بمبی خبری در فضای مجازی پیچید. ابتدا با این تصور که این فیش جعلی و یا فتوشاپ است، صحت آن تایید نشد تا اینکه این موضوع رسانه ای و پرده از راز حقوق میلیونی مدیران بیمه برداشته شد.
تب داغ این موضوع با تمام حواشی پس از مدتی فروکش کرد اما روزنامه کیهان با انتشار تصویری در شماره 18 خرداد سال جاری خود دست به افشای حقوق 243 میلیونی مدیر عامل یکی از بانکهای کشور زد؛ کیهان در این مورد نوشت: "در گرماگرم انتشار فیشهای مدیران بیمه در گزارش تحلیلی با عنوان «بیکاری و رکود اقتصادی، نتیجه مدیریت اشرافی» به این موضوعات پرداختیم و در آن گزارش پیشنهاد دادیم تا مدیران فیشهای حقوقی خود را منتشر کنند. اما هیچ فیشی از طرف خود مدیران منتشر نشد."
با این اوصاف مدتی است که « #کمپین_انتشار_فیش_حقوقی » در فضای مجازی توسط کاربران به راه افتاده است و برخی افراد در مشاغل مختلف در اقدامی خود جوش میزان مبلغ دریافتی خود را به هوای آنکه مسئولین هم به آنها بپیوندند منتشر می کنند.
تنور این کمپین با صحبت های یک مقام مسئول دولتی مبنی بر "دو برابر شدن حقوق معلمان از سال ۹۲ تاکنون" داغ تر شد، پس از این اظهار نظر معلمان هم به این کمپین پیوستند و فیش حقوقی خود را منتشر کردند؛ از سوی دیگر فیش حقوقی کارمندان برخی سازمان ها و نهادهای دیگر نیز در شبکه های اجتماعی دست به دست می چرخد.
این درخواست عمومی باعث شد، برخی نمایندگان مجلس با انتشار فیش حقوقی و مبلغ دریافتی ماهیانه خود سعی در شفاف سازی و روشن کردن افکار عمومی نسبت به دریافتی های خود به عنوان وکیل ملت کنند. البته این اقدام بسیار محدود بود جز چند مورد گویا مابقی مسئولین علاقه ای به شرکت در این کمپین نشان ندادند، این درحالی است که قشرهای مختلف جامعه برای اعتراض به میزان مبلغ دریافتی خود نسبت به مسئولین دست به چنین اقدامی میزنند چرا که عده ای به اجرا نشدن قانون "نظام هماهنگ پرداخت" اعتراض دارند.
شکاف معنادار در محاسبه دستمزد و پرداخت حقوق کارکنان بین سازمان های مختلف با وجود یکسان بودن قانون پرداخت ها، همچنان یکی از چالش های نظام اداری کشور است. اما مردم باید این نکته را در نظر بگیرند که عواملی مانند اهمیت، پیچیدگی وظایف و مسئولیت ها، سطح تخصص و مهارت های مورد نیاز در میزان پرداختی حقوق اثرگذار است.
اینکه چرا قانون مدیریت خدمات کشوری نتوانسته است با وجود اهداف اولیه خود شکاف موجود در دریافتی کارکنان دولت را بهبود بخشد، پرسشی اساسی است که پاسخ آن را می توان لابلای مواد قانونی جست.
فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری به موضوع حقوق و مزایای کارکنان دستگاه های اجرایی باز می گردد؛ در این بخش قانونگذار ضرایبی را برای تعیین حقوق و مزایای شغل و شاغل در نظر گرفته که هرچه فرد طبق عوامل گفته شده در بالا امتیاز بیشتری کسب کند، ضرایب شغلی وی نیز افزایش می یابد و در نتیجه حقوق او نیز به صورت تصاعدی بالا می رود که همین رویکرد در ایجاد و تشدید شکاف میان دریافتی کارکنان اثرگذار است.
از سوی دیگر، در این قانون پیش بینی شده است دریافتی مدیران نباید از هفت برابر حداقل حقوق کارمندان بیشتر باشد. اما به هر حال به دلایل مختلف اعم از چند شغله بودن مدیران و عضو هیأت مدیره شرکت های مختلف بودن همچنین و فراگیر نبودن چتر قانون برای همه جوانب این امر شکاف بعضا بالایی بین دریافتی مسئولین و مردم بوجود آورده است و خود مردم برای رساندن حرفهایشان به گوش مسئولین دولتی اقدام به راه اندازی کمپین فیش حقوقی نموده اند.
اللهم عجل لولیک الفرج
یک نفر به من کارمند ساده توضیح بده که حقوق معقول چقدره؟
آیا حقوق من که با افزایش امسال 1/700/000 تومانه معقوله؟
اگر معقوله مال اونی که 100 برابر منه چیه؟
اگر معقول نیست، کی مسئول این همه نامعقولی در کشوره؟
سایتی ؟ کانالی ؟....
دلتون خوشه!!!
البته بهتره بگید "فیش حقوقی خود را بدونه دستکاری منتشر کنید
مهم میزان دریافتیای سر برج و آخر ساله،که اینقدر پیچ وخم دلره که نمیشه ردیابیشون کرد
از اینکه به جای هفتاد نفر حقوق میگیره نه تنها هیچ سودی واسه مملکت نداره داره.....
کاش حداقل به اندازه یک درصد حقوقشون کار میکردند.
امید ؟؟؟!!!!!
سلام علیکم
هرقدر امربه معروف و نهی از منکر کمرنگ کم شود وضع بدتر خواهد شد.
شوهرم دبیر هست و ماهی هشتصد هزار تومان حقوق میگیره
وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد
همینا باعث هرج و مرج میشن اینا باعث میشن همه چی زیر سوال بره دین و ایما نو ... و دم از پاک بودنو... میزنن من چند نفرشو میشناسم. ... واقعا باید پی گیر باشن
؟اینم اینجا بگم بعضی از رزمندگان جنگ حقوقی نمیگیرن انچنان و بعضیاشون ک میشناسم شاید چند روز هم جبهه نبودن 70درصد جانبازن اما من نمیدونم چرا از من سالم ترن. و یکیو میشناسم جانبازه اما نمیخواد حقوق بگیره....
ادم بده رو نگاه ادم خوبه رو نگاه خدا شکرت
کرایه خونه +قسط وام+خرجی دانشگاه +...
کی باید پاسخگو باشه؟؟؟
چه تو این دنیا چه تو اون دنیا
فقط خدا تو شکر کن
در رده پرسنل هم تفاوت زیاده مثلا برای بیلان آخر سال نفری ۳۰۰ساعت به حسابدارها اضافه کار دادن که چون ضریب می خوره شده نفری ۴۲۰ساعت . ۱۲۰ساعتم سر حقوق گرفتن این میشه ۵۶۰ساعت . مگه اونا کاری جز این کارا ندارن ؟ .مگه فقط تو سازمانها حسابدارها کار می کنن ؟ بقیهذپرسنل زندگی ندارن !
اونوقت برا سه ماه مرخصی زایمان خانمها میگن بودجه نداریم .
اللهم عجل لولیک الفرج
مزایا اضافه کاری.پرکیس و غیره که صد برابر حقوق هست که کسی متوجه نمیشه.
در یک اداره کمترین حقوق 1 م پس مدیر دستگاه نباید از 7 تومن بیشتر بگیره
لطفا به اون خانواده های برسین که بسیج زمان جنگ بودن که ماهی 400 هزار تومان میریزن به حساب اونم با چه منتی با چه بدبختی انگار دارن از حقوق های چند ده میلیونی خودشون کم میشه . واقعا عدالت کجاس که اینا ازش دم میزنن چرا مردمو سر کیسه میکنن این مدیر ها و مسولین محترم .
واقعا متاسفم .
ناظر
حقوقیم ندارم
خیالمم پاک پاکه
وقتی چیزی نیست
باکیم نیست
حقوقیم ندارم
خیالمم پاک پاکه
وقتی چیزی نیست
باکیم نیست
این سرنوشت جونای ایرانیه
که مثل منه
حقوقیم ندارم
خیالمم پاک پاکه
وقتی چیزی نیست
باکیم نیست
حقوقیم ندارم
خیالمم پاک پاکه
وقتی چیزی نیست
باکیم نیست
این سرنوشت جونای ایرانیه
که مثل منه
حقوقیم ندارم
خیالمم پاک پاکه
وقتی چیزی نیست
باکیم نیست
من یک نفرازازپرسنل مظلوم ارتش هستم که حقوق پرسنل ارتش زیرخط فقرهستش.ومجبورا به دست فروشی ومسافرکشی روی بیارن.