به گزارش
گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛حلیم یکی از محبوب ترین انتخاب های ایرانیان است.
حلیم غذایی کامل تهیه شده از گوشت گوسفند یا گوشت گوساله در بلغور گندم است که با چاشنی های شیرین و معطر نوش جان میگردد، اما آش دنیای بینهایتی برای خود دارد. هر گوشه ای از ایران که ممکن است آن منطقه آش و یا انواع آش های منحصر به آن منطقه را نداشته باشند. همگی لذیذ و خاص و دوست داشتنی. خوراکی بسیار شبیه به سوپ اروپایی ها که بیس اصلی آن سبزیجاتِ خوشمزه و معطر در کنار حبوباتِ سرشار از پروتئین و آهن است. در کنار سایر سبزیجات و گوشت های سفید و قرمز که ترکیب هر کدام از این مواد میتواند گونه ای دیگر از آش ها را خلق کند.
حلیم یک غذای پرکالری محسوب میشود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلیگرم آهن و ۹ میلیگرم کلسیم است.
حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوسدار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.
فیبر موجود در گندم سبوسدار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوسدار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیتها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریکپذیر، التهاب مفاصل و بیماریهای عصبی جلوگیری میکند.
انتهای پیام/ح