به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه روزه داران با داشتن برنامه ريزي مناسب غذايي و پرهيز از پرخوري در زمان افطار و سحر مي توانند بين 4 تا 8 کيلو از ورن خود را کاهش دهند.
رعايت برنامه ريزي صحيح تغذيه در ايام ماه مبارک رمضان براي روزه داران از اهميت بسياري برخوردار است تا بتوانند آمادگي لازم را براي بهره گيري از برکات معنوي و مناجات با پروردگار را به نحو بسيار مطلوب به انجام برسانند.
زياده خوردن به بدن انسان آسيب مي رساند و از نظر علمي زياده روي کردن در خوردن انواع غذاها ، چربي ها و قندها مشکلات و بيماري هايي از قبيل فشار خون ، ديابت ، قلبي و عروقي آتروز ، و حتي ريسک سرطان را افزايش مي دهد.
ماه مبارک رمضان تمريني است براي کم خوري و دوري از پرخوري است و با رعايت مقدار مصرف و تامين نيازهاي غذايي در حد قابل قبول در اين ماه مي توان از زيان هاي ناشي از کمبود غذايي در امان بود.
اغلب افراد جامعه پس از ماه رمضان دچار اضافه وزن مي شوند در حالي که يک روزه دار با برنامه ريزي تغذيه اي مي تواند معادل غذاي مورد نياز روزانه خود را به جاي چند وعده، در دو وعده افطار و سحري دريافت کند و از اين رو در اکثر موارد کاهش وزن اتفاق مي افتد و اين کاهش وزن به علت سوزاندن مقداري از چربي هاي ذخيره اي بدن است.
نوجوانان برنامه غذايي ايام روزه داري را به گونه اي انتخاب کنند که ميزان کالري و پروتئين توصيه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحري دريافت نمايند و از خوردن غذاهاي پُرحجم ، کم کالري و بسيار آبکي در افطار خودداري کنند و حتما براي صرف سحري از خواب برخيزند. نوجوانان بايد سبزيجات تازه، ميوه و مقدار کافي آب و نوشيدني ها مثل چاي کم رنگ، آب ميوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند.
نوشيدن آب فراوان در وسط غذا يا بلافاصله پس از مصرف غذا، نيز موجب رقيق شدن شيره گوارشي و اختلال در هضم غذا مي شود. لازم است حداقل در ساعات روزه داري از فعاليت هاي سنگين ورزشي که موجب تشنگي آن ها مي شود و نيازهاي غذايي آن ها را به شدت افزايش مي دهد، خودداري کنند. غذاي افطاري براي اعضاي خانواده مي تواند مجموعه اي از صبحانه مانند چاي شيرين و شير ولرم و مصرف مقداري کمي نان و پنير به همراه سوپ و با سپس با فاصله يک تا 2 ساعت شام با اندکي تغيير و کاهش حجم باشد به آرامي اما در يک وعده ميل کنند.
در فاصله افطار تا سحر از خوردن تنقلات خودداري کنید تا معده آن ها به هنگام صرف سحري به طور کامل خالي و آماده غذاي سحر باشد. مصرف ميوه و سبزي در وعده هاي سحر و افطار تاکيد مس شود و ميوه ها و سبزيجات ، به دليل ماندگاري بيشتري که در بدن دارد، ضمن اينکه سيري طولاني تري را ايجاد مي کند حاوي مقدار زيادي آب است که با تامين آب مورد نياز بدن از بروز تشنگي جلوگيري مي کند. مصرف مواد پروتيين دار مثل گوشت، لبنيات و به خصوص ماست در وعده سحري ضمن ايجاد سيري طولاني تر ، مانع از بروز تشنگي مي شود.
مصرف مواد چرب و نمک توصيه نمي شود، مصرف مواد پر چرب هر چند انرژي بيشتري مي دهد، اما باعث تشنگي بيشتري هم مي شود علاوه بر اين کربوهيدرات ها و مواد قندي نيز ايجاد تشنگي بيشتري مي کند و مصرف آنها در وعده سحري توصيه نمي شود. مواد قندي به لحاظ اينکه زودتر از معده عبور مي کند و زودتر هضم مي شود زودتر هم ايجاد گرسنگي مي کند و بهتر است مصرف اين گونه مواد بيشتر در وعده افطار در حد مجاز استفاده شود .
نوشيدني هاي گازدار ادرار آور است و اين عامل باعث مي شود نه تنها خوردن آنها آب مورد نياز بدن را تامين نمي کند، بلکه با مصرف آنها، آب بدن به ميزان بيشتري دفع شود.
انتهای پیام/ب