به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، «سازمان تحقیقاتی و مطالعاتی پرسش» روز گذشته تحقیق ساحوی خود را در مورد بیماری سالک در شهرک اتفاق طی برنامهای در دانشگاه خصوصی ابن سینا ارایه کرد.
این تحقیقات تنها در شهرک اتفاق در شهر کابل انجام شده، حال آنکه در برخی از قسمتهای دیگر شهر کابل نیز این بیماری مشاهده شده است.
در این تحقیق، عوامل و پیامدهای مرض سالک در ساحه مورد تحقیق، بررسی شده است.
در این تحقیق آمده است که بیماری سالک در شهرک اتفاق از سه سال به اینسو شیوع داشته و در این یافتههای تحقیقی ۵۲۱ نفر شناسایی شدهاند که مبتلا به این مرض میباشند.
ممکن است آمار مبتلایان به این بیماری بیش از آن باشد که اکنون اعلان شده، چون این تیم تحقیقاتی به دلیل عدم امکانات نتوانسته است که در این مورد، بررسیهای همه جانبهشان را انجام دهند.
یافتههای این تحقیق نشان میدهد که پایین بودن سطح آگاهی مردم از این بیماری، نداشتن آگاهی کافی در مورد عوامل این مرض، عوامل تهدید کننده اجتماعی و اقتصادی و عدم تلاش حکومت در جلوگیری از این مرض، عواملیاند که با عث شده است تا این بیماری در ناحیه سیزده شهر کابل بیشتر شایع شود.
در این تحقیق آمده است که حکومت فعلی، تا یک ماه قبل، هیچ نوع اقدامی برای تداوی مریضان و آگاهیدهی همهجانبه برای مردم محل به منظور مبارزه و جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری، انجام نداده بود.
وزارت صحتعامه کشور به تازگی به تاریخ ۱۰ جوزای سال جاری، کلینیک موقتی را به منظور تداوی اشخاص مصاب به سالک در شهرک اتفاق راهاندازی کرده است.
عوامل دیگری که باعث بهوجود آمدن مرض سالک در این منطقه شده است، وجود زبالهها به شکل بیرویه، فاضلاب، مرداب، گاوداری، کشتارگاه و خاک منطقه، ذکر شده است.
نبود خدمات تنظیف شهری و نبود کانالیزاسیون فاضلابها و گندابها باعث افزایش تخمگذاری پشهی عامل این مرض در این ساحه شده است.
رشد و نموی بیش از حد پشههای خاکی در این ساحه، پنجرههای بدون جالی، فرهنگ غدا خوری در فضای باز و مسایل مشابه با آن، روند گسترش این مرض و مصاب شدن اهالی این محل را تشدید نموده و آنها را بیشتر در معرض خطر ابتلا به مرض سالک قرار داده است.
نقاط شیوع بیماری سالک در کابلسالک یک مرض ویروسی/ پرازیتی است که فرد مبتلا به آن را به شدت آسیب میزند. این ویروس از حیوانات به واسطه یک پشه که ناقل آن است، به انسان انتقال مییابد که در نتیجهی آن اغلبا اثر داغی روی جلد انسان مریض بر جا میگذارد.
اهالی شهرک اتفاق تا پیش از این به هیچ نوع خدمات صحی دولتی دسترسی نداشتند. آنها از دواهای دواخانههای خصوصی و دواهای گیاهی برای تداوی این مرض استفاده میکردند.
انتهای پیام/