به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، بلومبرگ در گزارشی به آزمون باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا در برابر ایران پرداخت. این گزارش مدعی است: یکی از برداشت های نادرست درباره توافق هستهای با ایران - به عنوان گامی تاریخی که اوباما به آن افتخار میکرد – این بود که ممکن است منطقه خاورمیانه ناامنتر شود. با این وجود، اگر واشینگتن برای توقف خرید سیستم موشکی پیشرفته روسی زمین به هوا اس 300 به وسیله ایران کاری انجام ندهد، قطعا این اتفاق خواهد افتاد.
این گزارش در ادامه میافزاید: قرارداد خرید سامانه اس-300 که می تواند هواپیماها یا موشک ها را از 160 کیلومتر دورتر نشانه بگیرد، در سال 2007 منعقد شد اما تاکنون به مرحله اجرا نرسیده بود. مقامات جمهوری اسلامی ایران میگویند اکنون اولین بخش این سامانه را از مسکو تحویل گرفته اند و تجهیزات دیگر نیز تابستان امسال تحویل این کشور خواهد شد.
مقامات ایران در این باره می گویند معامله با روسیه در محدوده توافق هستهای و تحریمهای سازمان ملل متحد قرار نمیگیرد. واقعیت آن است که توافق در خصوص خرید سامانه موشکی اس 300، پیش از سال 2010 انجام گرفت و پس از آن سازمان ملل طی قطعنامهای، چنین نقل و انتقالی را ممنوع اعلام کرد.
در ادامه این گزارش مدعی است: این مسئله نباید مانع تلاشهای آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فروش این سامانه به تهران شود. حتی اگر روسیه هم این تلاش ها را وتو کند-که به احتمال قریب به یقین همین کار را خواهد کرد - ایالات متحده باز هم این قدرت را دارد که به صورت یک جانبه تحریم هایی را علیه ایران وضع کند. در حقیقت، سامانه موشکی روسیه با برنامه هستهای به تعلیق درآمده ایران، ارتباط تنگاتنگی دارد. خرید این سامانه از سوی تهران می تواند سایت های موشکهای بالستیک این کشور را در مقابله با رقبای عرب منطقهای نفوذ ناپذیر کند و حتی حمله احتمالی واشینگتن و تلآویو را ناکام بگذارد.
این گزارش در ادامه ادعاهای واهی خود میافزاید: نکته نگران کنندهتر این است که طبق اظهارات منابع جدید ایرانی و روسی، این سامانه به احتمال فراوان سبب شکلگیری سلسله خرید و فروش و همکاری میان ایران و روسیه خواهد شد که این امر ممکن است شامل خرید سامانه ضدموشکی نسل بعدی اس-400، جت های جنگنده و افتتاح خط تولید تانکهای جنگی تی-90 در ایران باشد. هر کدام از این توافقهای نظامی اگر پیش از سال 2021 به انجام برسد مفاد توافق هستهای را نقض خواهد کرد. همین امر سبب سوالات مکرر کنگره از کابینه اوباما درباره برنامه آنها در واکنش به معامله اس-300 است. با این وجود، کاخ سفید تا کنون به طرز مشکوکی سکوت اختیار کرده است.
این گزارش میافزاید: دولت باید به کنگره توضیح دهد که قبل از اجرای کامل این معامله، چه اقدامی انجام خواهد داد. حتی اگر تلاش برای توقف این معامله در شورای امنیت شکست بخورد، این پیام را برای ایران خواهد داشت که واشینگتن در مقابله با تهران راسخ است. تحریم های آمریکا علیه روسیه یا ایران در خصوص این خرید و فروش، تاثیری بیش از یک پیام دارد. علاوه بر آن ایالات متحده میتواند قابلیتهای نظامی رژیم صهیونیستی را افزایش دهد تا موشک های دوربرد ایران را از بین ببرد.
در پایان این گزارش مدعی است: اما قبل از تحقق هر یک از این موارد، اوباما باید به کنگره و مردم اعلام کند آیا تمایلی برای واکنش در برابر این خرید و فروش دارد؟ آمریکا یک بار پس از توافق هستهای هنگامی که ایران برخلاف قطعنامه شورای امنیت اقدام به آزمایش موشک های بالستیک کرد، در رویارویی با سازش ناپذیری تهران شکست خورد و به تحریمهای نمادین بسنده کرد. این کار قطعا باعث روحیه گرفتن نظام جمهوری اسلامی شد. اوباما و جان کری، وزیر امور خارجه تمام حیثیت خود را برای توافق هسته ای با ایران در میان گذاشته اند. پس عزم آن ها برای حمایت از این توافق قابل درک است. اما سوال اصلی این است که آیا توافق هستهای ارزش آن را دارد که سبب نادیده گرفتن اقدامات ایران برای برهم زدن معادلات منطقهای باشد؟
انتهای پیام/
اینا چرا نمی رن آمریکا رو از دست موجودات فضایی نجات بدن چهههههه گیری دادن به ما