مسئولان باید پیشقدم استفاده از کالاهای تولید داخل باشند
وی در ادامه افزود: اما اگر وقتی به اتاق مسئولی وارد میشویم،تعداد زیادی از کالاها و اقلام مصرفی خارجی در اتاق وی وجود داشته باشد، مردم گمان دیگری کرده و حقیقتا کلام و توصیههای چنین مسئولانی دیگر تأثیرگذار نخواهد بود، به همین دلیل است که این افراد باید پیشقدم استفاده از کالاهای داخلی باشند تا خرید کالای ساخت داخل رونق پیدا کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: اگر بخواهیم وابستگیها به حداقل برسد و تحریمهای دشمن را بیاثر کنیم باید به تولیدات داخلی روی بیاوریم و این موضوع محقق نمیشود مگر اینکه دولت و ملت براساس شعاری که مقام معظم رهبری برای سال ۹5 انتخاب کردند با همکاری یکدیگر در راستای استفاده از تولیدات ساخت داخل گام بردارند.
کشورهایی که به رونق رسیدند از ورود کالاهای خارجی جلوگیری کردند
نماینده فلاورجان در خانه ملت ادامه داد: در صورت وجود همدلی و همزبانی بین دولت و ملت، اگر دولت پیشقدم انجام کاری همانند استفاده از کالاهای تولید داخل شد و درخواستی از ملت داشت، مردم با دولتمردان همراهی و همزبانی خواهند داشت و از تولید ملی حمایت خواهند کرد. نکته مهمی هم که باید دانست این است که کشورهای توسعه یافته اقتصادی از ورود کالاهای خارجی جلوگیری کردند.
وی افزود: امروزه توانمندی بسیار زیادی برای تولید کالاهای مورد نیاز در کشور ایجاد شده است و مثلا لوازم خانگی با مارکهای خیلی معتبر در کشور ما تولید میشود. تولیداتی در اصفهان با مارکهای خوب وجود دارد اما متأسفانه به علت اینکه واردات بیرویه است این کارخانهها با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند. حتی در یکی از تفاهمنامههایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با کشور ترکیه داشته است برای ورود لوازم خانگی از ترکیه به ایران تعرفه ترجیحی گذاشتهاند و این ضربه به تولید داخل است.
تعرفه کالاهای وارداتی افزایش یابد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: به نظر بنده وقتی که ما در داخل مشغول تولید هستیم باید تعرفه اینگونه کالاها را صد درصد افزایش دهیم تا دیگر برای کسی به صرفه نباشد کالایی که در داخل تولید میشود را وارد کند و قطعا نمیتوان یخچالی که فضای زیادی را هم اشغال میکند را از مبادی غیرقانونی وارد کرد.
وی در پایان گفت: در کارخانه اسنوا در اصفهان ۵ هزار نفر نیرو مشغول کار هستند و به دلیل رکود در بازار و نخریدن کالاهای آنها، مجبور به تعدیل نیرو شدند، ایجاد شغل برای این تعداد از افراد اصلا کار سادهای نیست. حال اگر این افراد و چنین صنایعی حمایت شوند میتوانند هم کیفیت و هم مقدار تولید را افزایش داده و باعث رونق تولید در کشور شوند.
امید است با توجه به موارد ذکر شده، تلاش در زمینه تقویت تولید داخلی و اولویت ندادن به ورود کالاهای خارجی که یکی از مؤلفههای اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی است، افزایش یافته و اقدامات دولت و مجلس از جنبهی شعاری و نمادین خارج شود و با ابتکار، عمل، نوآوری و اقدام عملی با این مسئله روبرو شوند.
گزارش از مریم السادات قوامی