به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
کرمان،سید یعقوب موسوی با توجهبه بحران جدی آب گفت:تسهیلات آبیاری تحت فشار ابتدا باید به باغات برای حفظ کشت های دائمی موجود، سپس مزارعی که زیر کشت با آبیاری غرقابی هستند اعطا شود.
وی افزود: به هیچ وجه احیاء زمین های بایر به صلاح نیست، زیرا در شرایط فعلی افزایش سطح زیر کشت ، بحران را جدی تر می کند.
موسوی بااشاره به ضرورت راه اندازی هر چه سریعتر تشکل های آب بران به مدیریت آب توسط نهادهای اجتماعی شهر و روستا گفت: باید به آب به عنوان یک مقوله حاکمیتی و تاریخی نگاه کنیم، آب یک ثروت ملی قلمداد می شود.
وی برای مدیریت این بحران، راه اندازی هر چه سریعتر تشکل های آب بران و کمک از مردم و کشاورزان همراه با آموزش و مشارکت رسانه ها را خواستار شد.
موسوی خواستار بومی سازی دستورالعمل هایی چون تشکل های آب بران برای مصرف بهینه آب کشاورزی شد و افزود: تشکل ها و دستور المعل ها نباید به آب های سطحی محدود شود، زیرا بخش اعظم آب استحصالی جنوب کرمان از منابع زیرزمینی تآمین می شود
وی گفت: شاید یک تصمیم و تدبیر کارساز، کاهش کشت های بهاره و تابستانه باشد، زیرا با وجود تبخیر و تعرق بسیار بالا در دو فصل بهار و تابستان این منطقه، کشت هر محصولی سرعت رسیدن به فاجعه را بیشتر می کند.
رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان افزود: شاید ده سال دیگر در برخی شهرستان ها امکان کشاورزی نباشد و لازم است کشت ها را به فصول پاییز و زمستان برده تا در شرایط تبخیر و تعرق کمتر از مزایای بارندگی های فصلی نیز استفاده لازم به عمل آید.
انتهای پیام/ح