حسام قدک ساز مدیر طرح پژوهشی تنظیم و تشریح تعهدات ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به ارزیابی تأثیرات تعهدات بر توسعه کشور اظهار داشت: آغاز مذاکرات بینالمللی در خصوص تلاش جهانی در جهت توقف روند تغییر اقلیم و سازگاری و تصویب پروتکل کیوتو که طی آن کشورهای توسعه یافته متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در دوره زمانی سالهای 2012-2008 شدند، یک گام رو به جلو و کلیدی به شمار میرود.
وی ادامه داد: بر اساس توافقنامه پاریس که مورد اجماع جهانی واقع شد، طرفین این توافقنامه ضمن تأیید لزوم محدود کردن افزایش دمای متوسط زمین به 2 درجه سانتیگراد بالاتر از دمای متوسط در سالهای پیش از انقلاب صنعتی، متعهد به اجرای سناد مشارکت ملی مدنظر شدند.
قدک ساز در خصوص ارائه سند مشارکت کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن ارائه سند مشارکت خود پیش از کنفرانس تغییر اقلیم پاریس، نسبت به کاهش نامشروط 4 درصدی و مشروط 12 درصدی حجم انتشارات گازهای گلخانهای خود در سال 2030 نسبت به تعهدات اقلیمی اعلام آمادگی کرد.
مدیر طرح پژوهشی تنظیم و تشریح تعهدات ایران یاد آور شد: این طرح ضمن بررسی دقیق و جزئی تاریخی تعهدات بینالمللی کشور در قبال تغییر اقلیم، به دنبال ارزیابی وضعیت تولید و مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای است تا الزامات تغییر در بخش انرژی کشور در صورت پایبندی به تعهدات و تأثیرات پایبندی بر روند توسعه پایدار مشخص شود.
انتهای پیام/