تحقیقات جدید حاکی از آن است که بیش از یک سوم انسانها روی کره خاکی دیگر قادر به مشاهده کهکشان راه شیری نیستند و نورهای مصنوعی درخشان زمینی مسبب این امر هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، این تحقیق با عنوان "اطلس جدید جهان از درخشش آسمان شب" مدعی است که 60 درصد اروپایی‌ها و قریب به 80 درصد ساکنان آمریکای شمالی دیگر نمی‌توانند مجموعه سیارات و ستارگان را مشاهده کنند.

طبق این مقاله، سیاره زمین پشت غبار درخشانی پنهان شده که شانس مشاهده کهکشان راه شیری را از زمینیان گرفته است.

سنگاپور از بیشترین آلودگی نوری در جهان برخوردار است. سن ماریو، کویت، قطر و مالت نیز در فهرست مناطقی قرار دارند که ساکنانشان قادر به مشاهده راه شیری نیستند.

به گفته محققان، آلودگی نوری باعث ایجاد مشکلات بی‌شمار از هدر رفتن پول و انرژی گرفته تا از دست دادن تنوع زیستی و فرهنگ می‌شود. این مشکلات می‌توانند با خاموش کردن نورها، به سرعت حل شوند. این گزینه بسیار دم دستی بنظر می‌رسد اما محققان چند تغییر بزرگتر را نیز پیشنهاد داده‌اند.

علاوه بر توصیه به مردم برای استفاده از حداقل مقدار نور برای انجام کارها و محدود کردن شدید نور آبی که در ریتم شبانه‌روزی بدن اختلال وارد می‌کند، این محققان همچنین پیشنهاد نصب یک سپر برای جلوگیری ارسال نور به بالای سطح افق را نیز ارائه کرده‌اند.

در حال حاضر کشور چاد، جمهوری آفریقای مرکزی یا ماداگاسکار بهترین مکان برای مشاهده آسمان شب و کهکشان راه شیری به شمار می‌روند.


انتهای پیام/ ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.