به نوشته یو‌اِس‌اِی تودی، قرارداد تجاری تاریخی ایران و بوئینگ آمریکا با مخالفت شدید کنگره مواجه شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "یو‌اِس‌اِی تودِی" در گزارشی نوشت: روز چهارشنبه، قرارداد تاریخی ایران و شرکت هواپیماسازی بوئینگ برای خرید بیش از 100 هواپیمای مسافربری، با اعتراض شدید کنگره آمریکا روبرو شد. در پی اعلام خبر نهایی شدن این قرارداد در هفته آینده از سوی عباس آخوندی -- وزیر راه و شهرسازی ایران، "پتر روساکم" – عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان — گفت: "شرکت بوئینگ و جمهوری اسلامی ایران باید بدانند کنگره آمریکا با قراردادی که امنیت ملت آمریکا را در معرض خطر قرار دهد کنار نخواهد آمد."

در ادامه این گزارش آمده است: در صورت نهایی شدن این قرارداد، برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی سال 1979 (1357) ایران -- که منجر به چهار دهه روابط سرد میان ایران و آمریکا شد -- شاهد یک قرارداد چند میلیارد دلاری بین این دو کشور در خصوص هواپیماهای مسافربری خواهیم بود. همچنین این معامله بزرگترین توافقنامه تجاری بین یک شرکت آمریکایی و ایران پس از لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران که در ماه ژوئیه (تیر) سال گذشته صورت گرفت خواهد بود.

شرکت بوئینگ روز چهارشنبه حصول هرگونه توافق با ایران تا این لحظه را رد و اعلام کرد: "ما در حال ادامه مذاکرات با خطوط هوایی ایران که از جانب آمریکا تایید شده‌اند هستیم. ما جزئیات مذاکرات با مشتری‌هایمان را افشا نمی‌کنیم. مشتریان در صورت خواست خود می‌توانند نتایج این مذاکرات را اعلام کنند. هرگونه توافقی مشروط به تأیید آن از سوی دولت آمریکا است."

ماه‌ها پیش، ایران و شرکت هواپیماسازی اروپایی ایرباس قرارداد خرید 73 هواپیمای مسافربری پهن‌پیکر و 45 هواپیمای مسافربری باریک‌پیکر را به ارزش 27 میلیارد دلار به امضا رسانده بودند. دنیس میولنبرگ – مدیر ارشد اجرایی شرکت بوئینگ— روز 2 ژوئن (13 خرداد) به سرمایه‌گذاران این شرکت درباره آینده احتمالی معاملات با ایران گفت: فرصت‌های بازار بسیار قابل توجهی در این کشور وجود دارد. او صریحا اعلام کرد بوئینگ خواستار معامله‌ای در سطح معامله ایران با ایرباس است. وی افزود: "پیش‌بینی می‌شود یک بازار رقابتی بین بوئینگ و ایرباس به وجود آید به طوری که سهم این دو شرکت در هواپیمایی ایران به 50-50 خواهد رسید."

در این میان، قانونگذاران جمهوری‌خواهی مانند روساکم که مخالف توافق هسته‌ای ایران بودند، اکنون به این قرارداد تجاری نیز اعتراض کرده‌اند. روساکم یکی از 3 عضو جمهوری‌خواه شیکاگو است که بارها مخالفت خود با قرارداد تجاری ایران و بوئینگ را اعلام کرده‌است. وی روز چهارشنبه درباره تجارت یک شرکت نمادین آمریکایی با آنچه او «بانک مرکزی تروریسم» خوانده اظهار نگرانی کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار