معلولیت های ذهنی و جسمی تنها به خاطر ژنتیک نیست و تغذیه مادر در دوران بارداری و حتی قبل از آن به شدت در این گونه ناهنجاری ها موثر است.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛کارشناسان به بانوانی که در نظر دارند صاحب فرزند شوند توصیه می کنند با انجام معاینات پزشکی قبل از بارداری در صورت وجود کم خونی و فقر آهن حتماً از محصولات دارویی بویژه اسید فولیک و ویتامین های گروه B با تجویز پزشک استفاده کنند.

تحقیقات جدید نشان داده است مادرانی که در دوران بارداری دچار کم خونی به ویژه در سه ماهه اول بارداری بوده اند نوزادانی با مشکلاتی چون کوچک بودن مغز، عدم شکل گیری کامل ستون فقرات و نخاع را با درصد بالایی به دنیا آورده اند.

برخی از آسیب های ناشی از کمبود این مواد مغذی در نوزادان دائمی است و باعث معلولیت مادام العمر در آنها می شود.

گفتنی است، کارشناسان سازمان غذا و داروی ایالات متحده به بانوان در سنین باروری بین 15 الی 45 سال توصیه می کنند با تنظیم رژیم غذایی روزانه و مصرف میوه هایی همچون تمشک  و سبزیجات حاوی ویتامین B ، مواد پروتئینی چون گوشت و خوردن دانه هایی چون عدس مانع از کمبود مواد مغذی در بدن خودشوند تا فرزندانی سالم بدنیا آورند، میزان استاندارد مصرف و نیاز روزانه بدن به اسید فولیک در بانوان در حدود 400 میکروگرم است.

وجود حد کافی و نرمال  آهن و انواع ویتامین های گروه B در دوران بارداری همچنین مانع از تولد نوزادان با اضافه وزن و ابتلای آنها به چاقی در سالهای آتی می شود و سلامت آنها را تضمین می کند.

منبع: Medical Daily‎

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
مصرف نمک ید دار و غذاهای دریایی برای دریافت ید کافی و پیشگیری از نقص های جنینی توصیه میشه
دانشجوی تخصص تغذیه
آخرین اخبار