یک کارشناس مسکن گفت: در صورت اجرای صحیح قانون تعمیر و نگهداری ساختمان، عمر مفید بناها افزایش یافته و از هدررفت سرمایه‌های ملی جلوگیری می‌شود.

منوچهر بهرویان، کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عمر متوسط ساختمان در کشور حدود 30 تا 35 سال است در حالیکه این عدد در کشورهای پیشرفته به حدود 100 سال می‌رسد.

وی در ادامه، بیان کرد: نظام مهندسی دستگاه‌های مربوطه ملزم به اجرای ماده 22 قانون مقررات ملی ساختمان مبنی بر صدور گواهینامه تعمیر و نگهداری برای هر ساختمان نوساز هستند که عدم اجرای این قانون موجب شده تا عمر ساختمان‌ها در کشور بشدت کاهش پیدا کند.

بهرویان تصریح کرد: متأسفانه وزارت راه و شهرسازی در این این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است و بر خلاف قانون ملی مقررات ساختمان‌ها، هیچ‌گونه نظارتی بر تعمیر و تجهیز بناهای ساخته شده صورت نگرفته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تأکید کرد: اگر ماده 22 قانون مقررات ملی ساختمان در جهت مدیریت نگهداری بدرستی اجرا شود عمر مفید ساختمان افزایش می یابد و هزینه‌های بسیار بالایی برای تخریب ساختمان‌های کهنه و ساخت مسکن‌های نو اتلاف نمی‌شود.

کارشناس مسکن بیان کرد: از طرفی با اجرای این قانون، به افزایش اشتغالزایی در جامعه کمک کرده‌ایم و بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته عمران می‌توانند در این زمینه مشغول به فعالیت شوند.

 بهرویان اذعان داشت: شهرداری نباید براحتی اجازه تخریب ساختمان‌ها را بدهد و ساختمانی که فقط ده تا 20 سال از ساخت آن می‌گذرد، نباید تخریب شود.

وی ادامه داد: مقاوم‌سازی بناها از اهداف اصلی ماده 22 قانون مقررات ملی ساختمان بوده و همچنین با اجرای منظم و برنامه‌ریزی شده تعمیر و نگهداری، طول عمر ساختمان را بالا برده و از این طریق از اتلاف سرمایه‌ ملی جلوگیری خواهد شد.

بهرویان بیان کرد: عدم کار تخصصی و کار کارشناسی در زمینه مسکن موجب ضعف شدید در این بخش شده است.

وی در پایان تأکید کرد: بکارگیری کارشناسان متخصص ، اجرای مدیریت نگهداری، اعطای به موقع مسکن‌های به متقاضیان و نظارت دقیق از راهکارهای اصلی برای از بین بردن ضعف در حوزه مسکن  خواهد بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار