جذب سرمایه گذار در سازمان منطقه آزاد اروند باید افزایش پیدا کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛منطقه آزاد اروند به عنوان افق بلند توسعه در حالی به مردم آبادان و خرمشهر معرفی شد، که همچنان شمار جوانان بیکار این دو شهر روز به روز در حال افزایش بوده و این سازمان توفیق چندانی در جذب سرمایه گذار به ویژه در بخش خارجی نداشته است.

جذب سرمایه گذار یکی از الویت های کاری سازمان منطقه آزاد اروند است که این سازمان می تواند با توجه به موقعیت استراتژیک جغرافیایی و سیاسی این مناطق، هرچه سریع تر اهداف خود را در این زمینه عملی کرده و تغییرات محسوسی را در روند کاهش نرخ بیکاری جوانان و توسعه رادنمان رفاه شهری نشان دهد.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با توجه به روند سرمایه گذاری و علاقه مندی شرکت‌های خارجی به منطقه رشد خوبی در سال‌های آینده خواهیم داشت.

این موضوع در حالی بیان می شود که مسئولان منطقه آزاد اروند همچنان وعده هایی را برای سال های آینده به شهروندان می دهند.

محمدرضا معتمدی ادامه داد: سرمایه گذاری یک شرکت آلمانی جهت احداث نیروگاه بادی با سرمایه گذاری 45 میلیون یورویی، بهره برداری و تولید آزمایشی شرکت چینی تولید پارچه بنر با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلار، بهره برداری و تولید شرکت عراقی خیرالصفوه با سرمایه گذاری هفت میلیون دلاری، بهره برداری و تولید مواد غذایی فدک تجارت عراقی با سرمایه گذاری یک میلیون دلار، تولید گرانول با سرمایه گذاری ۲ میلیون دلار توسط شرکت کیمیا اروند، طراحی و آغاز احداث خط مونتاژ ماشین‌های آتش نشانی و تراکتور با سرمایه گذاری ۴۰ میلیون دلار توسط سرمایه گذار لهستانی، سرمایه‌گذاری شرکت کویتی صنعت ران آرام در حدود 3 میلیون دلار، سرمایه گذاری شرکت اماراتی در شلمچه به ارزش 7 میلیون دلار، بهره برداری از مونتاژ آمبولانس توسط شرکت آرمان خودرو اروند با سرمایه گذاری 40 میلیارد تومان و آغاز بهره برداری از کارخانه کک سبز در خرمشهر که چند سال متوقف شده بود و به تولید آزمایشی رسیده، از جمله سرمایه گذاری‌ها بوده است.

وی گفت: هدف از ایجاد مناطق آزاد توسعه تجارت و سرمایه گذاری است و دولت قوانین مناطق آزاد را بسیار جذاب و ساده تعریف کرده تا فعالان اقتصادی بیشتری جذب مناطق آزاد شوند، و عمده مزایای قانونی مناطق آزاد را می توان به معافیت های مالیاتی، گمرکی، قانون کار ساده، بهره مندی از قانون ارزش افزوده و برخورداری از صد درصد سهام برای اتباع خارجی ذکر کرد که باعث می شود سرمایه گذاران رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری در این منطقه داشته باشند.

وی ادامه داد:منطقه آزاد اروند از لحاظ جغرافیایی متفاوت تر از دیگر مناطق آزاد کشور است و این تفاوت جغرافیایی می تواند به عاملی برای سرازیر شدن سرمایه ها به این منطقه شود.

وی با بیان مزیت های ناشی از موقعیت جغرافیایی منطقه آزاد اروند، گفت:پتانسل های موجود در شهر، هم مرزی با چند کشور خارجی ،دسترسی به آبهای بین المللی، وجود فرودگاه بین المللی، ارتباط با راه های ریلی و اتصال ریل آهن به شمال کشور به زودی اتصال این ریل به عراق، در هیچ یک از مناطق آزاد کشور تمامی این مزایا با هم وجود نداشته باشد.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد:مزیت های دسترسی به انرژی، نیروگاه های برقی و آبی در این منطقه امتیاز بزرگی است و همچنین وجود جمعیت بالای این منطقه و نیروی انسانی ماهر و ظرفیت های بالقوه صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی باعث جذب سرمایه گذاران شده است.

فرج الله خیبر سرپرست استانداری خوزستان در خصوص جذب سرمایه گذاری برای استان خوزستان گفت: برای رفع مشکل اشتغال برای جذب کردن اندک مبلغ برای سرمایه‌ گذاری باید جنگید و فرصت‌ های مناسب برای جذب سرمایه‌ گذاران در خوزستان باید فراهم شده و برای ایجاد اشتغال باید سرمایه‌های این افراد را به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل کرد.

محمد جوان 29 ساله ایی است که بعد از گرفتن دیپلم و پشت سرگذاشتن خدمت مقدس سربازی همچنان در برزخ بیکاری دست و پا می زند؛ وی با گلایه مندی از سازمان منطقه آزاد اروند و دیگر بخش های صنعتی و فنی در شهرستان آبادان گفت: من دیپلم کامپیوتر وجوشکاری صنعتی دارم و تا کنون از زمان گرفتن پایان خدمت تا کنون که بیش از پنج سال می گذارد نتوانسته ام شغل مناسبی در شهرم پیدا کنم.

وی ادامه داد: انتظار داشتم سازمان منطقه آزاد اروند با افزایش سرمایه گذاری اقتصادی در منطقه اشتغال پایداری را برای من و شمار زیادی از جوانان مثل من در آبادان و خرمشهر ایجاد کند که متاسفانه این مهم انجام نشده است.

محمد افزود: با وجود داشتن تخصص فنی و پیگیری های فراوان، تا کنون نتوانسته ام یک کارگری ساده را در سازمان منطقه آزاد به دست آورم و مجبور شدم با کمک خانواده ام یک ماشین شخصی خریداری کرده و در آزانس مشغول کار شوم.

این در حالی است که شنیده ها حاکی از آن است که کشور عراق در حال پیگیری و رایزنی برای ساخت بزرگترین بندر خود در منطقه فاو است.

فاو شبه جزیره ای در جنوب شرقی عراق و مابین بصره، خلیج فارس و آبادان است.

با تکمیل بندر فاو که در حال حاضر حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، هفت هزارمتر اسکله جهت جابه جایی کانینری، 3500 متر لنگرگاه به منظور بارگیری عمومی ایجاد خواهد شد، همچنین با ساخت موج‌شکنی 340 میلیون دلاری در این بندر شرایط برای لنگرگاه ده هزار و 500 متری کشتی‌ها در منطقه فاو فراهم می ‌شود، موج شکن به طول هشت هزار متر و در فاصله تقریبی 6 متری از ساحل در حالی ساخته می‌شود که با لایروبی 0.4 میلیون متری اطراف شبهه جزیره فاو از سال دو هزار 12 تا کنون عملاً می ‌توان گفت تمام زمینه‌ها برای حرکت بزرگ این بندر کلیدی فراهم شده است.

بنابراین می توان به زودی شاهد جایگزینی بندر فاو به جای شهرهای آبادان و خرمشهر باشیم و اندک سرمایه گذاری در این مناطق نیز به دست فراموشی سپرده می شود.

جذب اعتماد سرمایه دار، ایجاد امنیت در زمینه سرمایه گذاری، قبول مسئولیت از سوی دستگاه های دولتی، تعامل با کشورهای منطقه و توسعه راه های مواصلاتی مانند هوایی و آبراه های بین المللی می تواند سازمان منطقه آزاد اروند را در راه تحقق اهداف یاری کند.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.