تفاهم‌نامه اجرایی خط انتقال برق دوشی تا بامیان امروز میان شرکت برشنا و بانک انکشاف آسیایی در ارگ ریاست جمهوری امضا شد.

تفاهم‌نامه پروژه خط انتقال برق دوشی ـ بامیان امضا شد
به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، تفاهم‌نامه اجرایی لین انتقال برق دوشی تا بامیان امروز میان شرکت برشنا و بانک انکشاف آسیایی در ارگ ریاست جمهوری با حضور رییس جمهور غنی و محمد محقق رییس اجراییه امضا شد.

در این مراسم وزیر انرژی و آب گفته است این خط برق در مرحله نخست برای بیست هزار خانه و کارخانه‌ برق رسانی خواهد کرد.

در این مراسم وزیر انرژی و آب گفته است این خط برق در مرحله نخست برای بیست هزار خانه و کارخانه‌ برق رسانی خواهد کرد.

در این مراسم وزیر انرژی و آب گفته است این خط برق در مرحله نخست برای بیست هزار خانه و کارخانه‌ برق رسانی خواهد کرد.

رییس بانک انکشافی آسیایی که طرف دیگر این قرار داد است در این مراسم اظهار امیدواری نموده که با تطبیق این پروژه، در زندگی مردم مناطق مرکزی تغییرات چشم‌گیری بوجود آید.

رییس بانک انکشاف آسیایی تطبیق چنین پروژه‌ها را برای مناطق محروم افغانستان با اهمیت خوانده است.

رییس شرکت برشنا در این مراسم گفته است که بودجه این پروژه توسط بانک انکشاف آسیایی پرداخت می‌شود و تقسیم اوقات تطبیق آن توسط شرکت فیشنر ترتیب شده است.

کار شروع انتقال خط برق ۲۲۰ کیلوولت دوشی ـ بامیان به طول ۱۲۵ کیلومتر از اول سرطان امسال شروع و قرار است تا ماه قول سال ۱۳۹۸ تکمیل شود.

خط برق ۲۲۰ کیلوولت دوشی ـ بامیان  توسط کمیسیونی که رییس جمهور برای تعیین مسیر خط برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمستان موظف کرده بود برای حل مشکل بی‌برقی ولایت بامیان پیشنهاد شده بود. اما این کمیسیون مسیر انتقال خط برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمستان از سالنگ تایید کرد.

تصمیم حکومت برای انتقال خط برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمستان از مسیر سالنگ، اعتراض گسترده را در کابل، اکثر ولایت‌های کشور و شهرواندان افغانستان در خارج از کشور بر انگیخت.

این اعتراض به این دلیل صورت گرفت که مطابق بررسی‌های شرکت فیشنر انتقال این خط برق از مسیر بامیان مطمئن و به نفع افغانستان ارزیابی شده بود.

شورای عالی مردمی انتقال خط برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمستان از مسیر بامیان، این تصمیم حکومت را نقض آشکار مساله انکشاف متوازن و تبعیض آمیز می‌داند و نیز انتقاد دارد که حکومت با انتقال خط برق ۲۲۰ کیلوولت از دوشی به بامیان با آن‌که ادعا کرده بود که اگر  خط برق ۵۰۰ کیلوولت از بامیان بگذرد هزینه پروژه بیشتر و میلیون‌ها دالر دیگر را اضافی مصرف می‌ شود.

به باور اعضای این شورا اگر خط برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمستان از بامیان بگذرد نیاز  به این مصرف هنگفت نبوده و نیز در توسعه مناطق مرکزی کشور کمک بیشتر می‌کند.

این شورا تلاش دارد که اعتراض‌های گسترده‌تری را  در مورد انتقال نیافتن خط برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمستان از مسیر بامیان، راه اندازی کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.